Hae
VillaNanna

Testissä: Peplum -paita vanhoista farkuista

Testissä: Peplum -paita vanhoista farkuista

Tänään testissä peplum -tyylinen paita vanhoista farkuista. Kaavana Burda 8/12, jonka kanssa olen tehnyt monenlaisia juttuja, kuten takkeja. Tykkään ajatuksesta ja tykkään kaavasta mutta kerron myös mistä en tykkää ja mitä meinaan korjata kunhan ehdin. Farkku on kuitenkin sen verran jäykkää tavaraa, että tietyt asiat eivät vain toimi.

Testissä: Peplum -paita vanhoista farkuista

Ajatus tällaisesta paidasta lähti ihan siitä, että halusin erilaisen farkkupaidan. Tietenkin ohuesta farkusta tulee toimivampi kuin jäykästä housufarkusta, mutta halusin siitä huolimatta lähteä testaamaan millainen paita olisi. Minä siis tykkään paidasta kovasti ja se on ihanan ryhdikäs kaikin puolin. Eli onnistuin hyvin siinä, että se on hiukan jämerä. Mutta se mistä en tykkää on se, että selästä kaava on minulle aivan liian pitkä. Olen sen jo lyhentänyt mutta on edelleen pitkä. Olen lyhyt, niin se on yksi syy miksi selkä on lyhyt, mutta minulla vaikuttaa myös se, että jalkani ovat 8 cm pidemmät kuin selkä. Eli jos olisin pitempi, olisin yhtä jalkaa vain. Eli selkää on lyhennettävä vielä lisää.

Toinen mikä pitää korjata on hihat. Kun käden nostaa, menee olkapää hupsusti ryppyyn ja kun on tönkkö kangas se nousee pystyyn. Ajattelin poistaa hihat siis kokonaan ja tehdä hihattoman version paidasta. Se ei haittaa yhtään. Toki samalla muokkaan olkapäätä. Toivon näiden parantavan paidan käyttömukavuutta. Näin en nimittäin tykkää paidasta yhtään. Nämä minihihat olisivat kyllä kivat, mutta eivät nyt vain sovellu tähän hommaan yhtään. Tuntuu myös ikävälle kun menee ryppyyn tuohon olkapäälle.

Joskus vasta käyttö kertoo ongelmista

Aina en sovituksessa huomaa kaikkia ongelmia ja vasta kun käytän vaatetta, niin huomaan, että mikä ei toimi. Silloin on paras pysähtyä ja alkaa tehdä korjauksia. Yleensä sekin on helpompaa, jos joku toinen tekee merkinnät kun vaate on vielä päällä, mutta aina se ei ole mahdollista, varsinkin jos oma kumppani on hiukan sokea kaikelle sille minkä itse näkee. Joten varmasti jossakin vaiheessa tulee lisää kuvia paidasta, kunhan olen saanut sen korjattua. Katsotaan sitten miltä se näyttää ja toimiiko paita niin kuin ajattelin.

Burdan kaavat yleensä toimii minulla parhaiten, esimerkiksi Suuri käsityölehden mitoitukset ovat minulle aivan liian väljiä. Mutta nyt tämän Burdan kaavan kanssa olen saanut useamman kerran taistella. Se ei tunnut tykkäävän kropastani ollenkaan. Olen niin monta erilaista työtä tehnyt tätä kaavaa apuna käyttäen, että kosketuspintaa on. Muokkauksia olen tehnyt jokaiseen ja kaikkiin eri tavoin, paitsi selän pituuteen. Sen kohdan olen korjannut lopullisesti kaavaan. Nyt kun kirjoitan postausta jo purkaan hihaa ja kädentietä avoimeksi. Hiukan jännittää mitä tästä oikein tulee.

Testissä: Peplum -paita vanhoista farkuista

Aurinkoista keskiviikkoa!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

LUE MYÖS:

Kaksi vanhaa takkia rakastuu

Kaksi vanhaa tuunausta

Vanhoista farkuista hame

8 kommenttia

 1. Asta B. kirjoitti:

  Huolimatta haasteista, tämä näyttää kyllä mun silmiini todella hyvältä! Kankaan jäykkyydestä huolimatta taipuu ainakin ulkonäöllisesti tosi kivasti peplum-paidaksi. Minkä tuntuinen farkku noin niinkuin muuten on päällä – paidan muodossa, siis? Mä muistan, kuinka pienenä kieltäydyin pukemasta farkkuja päälle (jalkaan, tosin). Tuntui muka liian jämäkiltä, heh!

  • villananna kirjoitti:

   Koska kyse on paljon käytetyistä vanhoista farkuista, niin paita tuntuu miellyttävälle ja pehmeälle päällä. Ihan uudesta kankaasta jos tekisi, niin varmaan olisi jäykempi.

 2. petra kirjoitti:

  Tää paita näyttää tosi kivalta! mutta ymmärrän kyllä nuo epäkohdat jotka mainitset… Hyvä siitä vielä tulee! Sulla on varmasti silmää ja taitoa saada tästäkin hyvin istuva paita 🙂
  http://www.sangynalla.fi

 3. Tuula's life kirjoitti:

  Peplum -paita oli minulle ihan uusi sana. Hyvältä näyttää farkkupaitasi.
  Olen joskus nuoruudessani ommellut Burda -lehden kaavoilla. Tykkäsin niistä kaavoista todella. Jossakin laatikon pohjalla taitaa olla vielä ne housunkaavat, joilla tein monenvärisiä housuja. Silloin oli neule + housut minulla sävy sävyyn. Oi niitä aikoja!
  Hyvää ystävänpäivää Melissa <3

 4. Hengittävää elämää etsimässä -blogi kirjoitti:

  Kaunis! Saisiko tuosta pitkän mekon tehtyä? En muista, milloin viimeksi olen vetänyt farkut jalkaan… Verkkari- ja leggarimeininki on enemmän mun juttu tätä nykyä =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *