Hae
VillaNanna

Päivän kymmenen parasta asiaa

Päivän kymmenen parasta asiaa

Tämän päivän kymmenen parasta asiaa on ihan pakko listata tänne päivän parhaat asiat nyt heti, sillä olen niin pitkään uinut hyvin syvissä vesissä sairastumiseni takia. Mutta luulen, että kesä tuo sen valon, jota olen yrittänyt tunnelin päästä etsiä. Eli sitä valoa kohden siis mennään.

Päivän kymmenen parasta asiaa

Oli aivan ihanaa heräillä rauhassa ja kuunnella oman murusen (Söpön) tuhinaa vieressä. Tyttö ei meinannut millään herätä vaikka kuinka yritin tuuppia tyttöä hereille. Söpön tuhina on siis minun ensimmäinen paras asia.

Toinen paras asia oli se kun katsoin ulos ikkunasta ja näin auringon hymyilevän minulle, linnut lauloi ja vanha kirsikkapuu kukkii ikkunan alla. Mikä ihana lämmin henkäys tuli sisälle kun avasin parvekkeen oven ja haistelin vielä hivenen viileää ilmaa. Tästä on tulossa lämmin päivä. Tähän tulikin jo kolme parasta asiaa.

Lämmin ja aurinkoinen ilma saa pukeutumaan ihanaan vilpoiseen viskoosiin. Tietenkin itse tehtyyn mekkoon. Sen leveä helma hulmusi ihanasti kävellessä. Hulmuava helma saa aina aikaan sen, että haluaa pyöriä ja katsella miten helma pyörii ympäri.

Työpäivä täyttyi koulutuksesta ja tässä koulutuksessa pääsin rakentamaan suloisen robotin, joka hymyili minulle koko ajan. Robotista tuli Nöpö nimeltään. Sopi tuolle robotille kyllä hyvin. Sain tutustua myös vinyylileikkuriin, enempään ei nyt ollut aikaa. Ihania juttuja opin siis tänään.

Kotona sain vihdoin pitkästä aikaa syödä parsakaalipastaa omalla pihalla, paviljongin suojassa. Aurinko kutitteli ja pieni tuulenvire kutitteli hiuksia. Lasten iloinen nauru täytti pihan ja maailma tuntui jälleen heräävän eloon pitkän talven jälkeen.

Viimeinen paras asia oli se, että kotiin tullessa sai vaihtaa vaatteet kesäisiin söpöstelyvaatteisiin ja heittäytyä pihan sohvalle röhnöttämään ja juomaan kahvia. Mitään ei tarvinnut enää tehdä ja mihinkään mennä. Sulautua sohvaan ja jäädä siihen. Kuunnella vain linnun laulua ja olla hiljaa. Mitään muuta ei tarvita.

Päivän kymmenen parasta asiaa

Parsakaalipasta, Cafe Mlynekin tunnelmalla ja VillaNannan twistillä

Yksi meidän lempiravintoloita Krakovassa on ollut Cafe Mlynek. Valitettavasti ravintola on sulkenut ovensa pysyvästi, mutta me olemme tuoneet jotakin mukanamme sieltä. Nimittäin yhtenä vuonna kun söimme siellä parsakaalipastaa, ihastuimme siihen niin täysin, että aloimme kotona testailla omaa versiota ja nyt kirjoitan teille myös reseptin meidän yhdestä lempiruuista. Joten olkaatte hyvät, esittelyssä parsakaalipasta.

Parsakaalipasta
 • Penne pastaa
 • puolikas parsakaali
 • oliiviöljyä
 • valkosipuli
 • kevätsipuli
 • kermaa
 • vehnäjauhoja

Tee näin:

 • Keitä penne pussin ohjeen mukaan, keitä myös parsakaali (isohkoja lohkoja)
 • Lämmitä pannu ja lisää siihen oliiviöljy lämpenemään (reippaalla kädellä öljyä)
 • Lisää pilkottu valkosipuli sekä sipuli. Lisää kypsä parsakaali pannulle. Mausta makusi mukaan (merisuolaa, mustapippuria)
 • Lisää kerma (vähintään puoli desiä) Lisää vehnäjauhoja vähän kerrallaan, jotta kerma hiukan jämäköityy. Kääntele varovasti. Maista (lisää maustetta jos maku ei ole riittävä)
 • Annostele lautaselle ja raasta päälle parmesaania tai grana padanoa
Helppo, lihaton pikaruoka, kun haluaa hiukan herkutella.
Päivän kymmenen parasta asiaa

Ihanaa iltaa kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

8 kommenttia

 1. Diiskuneiti kirjoitti:

  Ihana hyvänmielen postaus 🙂

 2. riitta reissaa kirjoitti:

  Parsakaalipasta menee kokeiluun ehdottomasti! Ja onnittelut, aivan ihana pieni koiruus sinulla!

 3. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

  ihanan kesäinen fiilis 🙂

 4. Mira / Blinger Shimmer kirjoitti:

  Olisikin hyvä miettiä jokaisesta päivästä vähintäänkin pari positiivista juttua 👌

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.