Hae
VillaNanna

Vanhasta paidasta poncho

Vanhasta paidasta poncho

Yksi super helppo tapa tuunata vaate on tehdä vanhasta paidasta poncho. Vuosia sitten sain kaveriltani muutaman säkillisen hänen äitinsä vanhoja vaatteita. Vaatteiden koko oli iso, mutta vaatteiden materiaalit laadukasta, joten olihan minun pakko ottaa vaatteet vastaan. Näistä vaatteista olenkin saanut paljon kaikenlaista ihanaa, osa on pienennetty ja osa taas tehty joksikin ihan muuksi. Mutta koska rakastan ponchoja, niin pakko oli tästä ihanasta ohuehkosta neuloksesta tehdä sellainen lämmittämään harteita.

Säkissä oli lähinnä vain tunikoita sekä mekkoja ja niiden muokkaaminen minun käyttöön on ollut super helppoa. Tosin kyseisiä vaatteita on vielä aika paljon ja teen niitä sen mukaan kuin saan inspiraation. Viimeksi tällainen inspiraatio oli viime kesänä, kun tein isosta mekosta itselleni sopivan mekon. Tuo mekko olikin sitten kovassa käytössä kesällä.

Vanhasta paidasta poncho

Paita on tosiaan erittäin helppo muuttaa ponchoksi, mutta ohje ei ole kovin helppo kirjoittaa tosin yritän kovasti. Jos haluatte, niin voin tehdä tästä aiheesta ihan ohjekuvatkin tai vaikka videonkin tuonne Instaan. Mutta yritetään nyt kirjoittamalla kertoa miten homma hoituu.

Tervikkeet:

 • Isohko neulepaita

Tee näin:

 • Pura tai leikkaa sivusauma sekä hihojen alasauma auki.
 • Asettele hihan etukappale sekä miehustan etukappale vastakkain ja kiinnitä ne toisiinsa. Huomioi, että pyöriö pitää poistaa, saada siis suora ommelkyseiseen saumaan.
 • Kun kaikki osat on yhdistetty toisiinsa ja poistettu pyöriö, niin ompele osat yhteen saumurilla.

Tärkeää on saada kainalonosat pois, jotta paita muuttuu ponchoksi. Neulosta voi ommella myös tavallisella koneella ihan hyvin. Useasti minulta kysytään myös, että eikö neule purkaudu kun sen leikkaa. Ei purkaudu, jos et sitä venytä. Neuleet ovat helppo työstettävä ja mieluiten teen siis vanhoista neuleista juttuja kuin neulekankaista, on miellyttävämpi tehdä. Johtuukohan se sitten siitä, että vanha materiaali on kivan pehmeää, vai mistä? Siihen en osaa sanoa, että miksi se on miellyttävämpää.

Ehdottomasti halusin juuri ponchon tästä paidasta, enkä muuta, sillä paidassa oli mielenkiintoinen muoto, enkä halunnut hajottaa sitä, poncho toi tähän lisää tuota mielenkiintoista muotoa, sillä hihat ovat sen verran lyhyet. Tämä oli siis paras tapa säilyttää paidan hauska ulkonäkö.

Vanhasta paidasta poncho

Nautinnollista perjantaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

LUE MYÖS:

Haagan upea Alppiruusupuisto

Kaverin äidin mekosta minulle babydoll-mekko

Liian suuri mekko sopivaksi

12 kommenttia

 1. Kati kirjoitti:

  Heippa! Jos ehdit ja viitsit, niin laita vaan ohje ponchoon lisäksi kuvina tai videona. Tällaiselle aivovamman saaneelle käsintekijälle on helpompaa nähdä käytännössä miten jokin tapahtuu, kuin ohjeesta lukemalla. Kiitos jos voit!

 2. Nora kirjoitti:

  Hieno idea!

 3. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

  ponchot on kyllä käteviä 🙂

 4. Henna kirjoitti:

  Mulla oli lapsena monia ponchoja äidin tekemänä, yksi niistä oli just vanhasta paidasta tehty! 🙂

 5. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Ihana poncho, pitäisi kaivella jostain omakin käyttöön 😀

 6. maria_lovebeyondwords kirjoitti:

  Wow! Ompa taas huippu idea tehdä vanhasta jotain uutta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *