Hae
VillaNanna

Tilkuista saa kivaa

Tilkuista saa kivaa

Meillä käsityöläisillä on useasti se ongelma, että pikkuruisia tilkkuja jää lojumaan laatikoihin ja lopulta niitä on niin paljon, että ihan ahdistaa. Niitä ei kannata ihan heti kuitenkaan hettää pois. Tilkuista saa kivaa ja siksi tilkkupusseja kannattaa tasaisin väliajoin ommella pois. Mahdollisuuksia on valtavasti mitä tilkuista tehdä. Itselläni on nyt kova hinku tehtailla unimaskeja sekä aurinkolasikoteloita. Itse käytän unimaskeja todella paljon, joten niitä ei ole koskaan liikaa. Sama juttu aurinkolasikoteloilla, niitä ei ole liikaa koskaan.

Tilkuista saa kivaa

Aina ei tarvitse tilkuista saada vaatteita aikaiseksi, vaan niistä voi tehdä kaikkea muutakin. Joko sisustukseen tai sitten käyttötavaraksi. Toki voi vaatteitakin hyvin tehdä, boksereita lapsille ja alushousuja itselle, ainakin joustavista materiaaleista. Mutta jos on joustamattomia tilkkuja, niin helpointa on tehdä vaikka leluja tai kattaukseen erilaisia suloisia koristeita. Kaikkea kannattaa kokeilla. Tällä hetkellä hiusdonitsit ovat kovassa huudossa, joten niitä voi tehdä vaikka millaisia.

 • Mitään ohjetta minulla ei ole näihin mutta muutaman vinkin voin hyvin antaa. Unimaskeja voi tehdä minkä mallisia tahansa ja niihin voi koristeiksi laittaa silmiä tai tekstiä tai mitä nyt mieleen juolahtaa. Tarvikkeina tarvitset materiaalia kolmeen kerrokseen. On kangas 2x ja vanu välissä. Tarvitset myös kuminauhan.
 • Myös aurinkolasikoteloon tarvitset päällikankaan, vuorin sekä vanun väliin. Kaavan voi tehdä helposti aurinkolaseja apuna käyttäen.

Näihin on pyydetty myös ohjeita ja jossakin vaiheessa sellaiset on tulossa. Myös ohjeet miten voi tehdä kaavat näihin. Myöhemmin keväällä tai sitten kesällä. Kannattaa seurata, jämien kanssa leikitään tämä kevät nyt ainakin.

Arvonta ja voitot

Viime kuussa pidin pienen arvonnan, jossa voittoina oli kaksi eriväristä settiä. Aevonta suoritettiin eilen, mutta en sitä kuitenkaan tänne vielä päässyt julkaisemaan. Voittajille ilmoitetaan sähköpostiin voitosta ja toivottavasti pääsen heti tällä viikolla laittamaan postiin palkinnot. Toinenkin arvonta saattaa tulla tuossa kesän kynnyksellä.

Kannattaa siis nyt voittajien katsoa tarkkaan sähköpostinsa, myös sen roskapostin ja etsiä minun posti ja vastata siihen, niin saadaan homma eteen päin. Aina kannattaa osallistua arvontoihin! Sitä ei tiedä koska onni napsahtaa omalle kohdalle.

Valtavasti onnea voittajille!

Ihanaa alkanutta viikkoa teille kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Pitäisikin alkaa kaivella aurinkolaseja pikkuhiljaa esille – ja testailla pitääkö neidille hankkia uudet..

  • villananna kirjoitti:

   Meillä on aurinkolasti aina käytössä. Nyt tosin ei ole ollut lunta, mutta jos on lunta ja aurinkoa, ne lasit on syytä laittaa päähän. Lumi kun heijastaa voimakkaasti auringonvaloa.

 2. Katta /Arki(paska)ruokaa www.arkipaskaruokaa.fi kirjoitti:

  Kiitos unilappuvinkistä. Taidan laittaa tytön tekemään niitä kavereille lahjoiksi. Teinit käyttää näitä paljon. -Katta /Arki(paska)ruokaa http://www.arkipaskaruokaa.fi

 3. hannamariav kirjoitti:

  Kaikkea pientä kivaa saa aikaan kyllä näistä!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

 4. tuulanneli kirjoitti:

  NUo aurinkolasikotelot ovat todella kivoja. Niitä ei ole koskaan liikaa, minulla on anakin tapana hukata niitä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *