Hae
VillaNanna

Neulepaidasta takki

Neulepaidasta takki

Yksi helpoimpia tuunauksia on tehdä vanhasta neulepaidasta takki. Tässä postauksessa koitan neuvoa miten helposti se homma käy ja miten kivasti vaatteen ulkonäkö muuttuu ja vaate saa lisää käyttöikää. Oman paitani olen kaivanut vuosia sitten ilmaisosastolta. Tämä oli niihin aikoihin, kun lopetin uusien vaatteiden ostamisen kaupoista ja halusin kuitenkin ommella itselleni kivoja vaatteita.

Eilen kerroin meidän treffeistä ja siitä, ettei luontoäiti antanut meidän kuvata minun ihania refashion vaatteita Tallinnan kauniissa maisemissa. Joten, hytissä saimme muutaman nopean kuvan ennen kuin huonovointisuus pakotti minut makuulle loppumatkaksi. Toivottavasti kuitenkin saatte selvää mitä olen tehnyt ja millä tavoin. Homma on helppo ja tietenkin kannattaa käydä lukemassa meidän treffeistäkin samalla kun suunnittelet mistä omasta paidastasi tekisin tällaisen muutoksen.

Neulepaidasta takki

Ennen

Neulepaidasta takki

Jälkeen

Tarvikkeet
 • neulepaita
 • kanttinauhaa
 • kiinnittimet
 • sakset

Aseta etukappale puoliksi ja leikkaa etukappale kahtia. Huolittele ja ompele kanttinauha reunaan. Kiinnitä kiinnittimet. Valmis.

Vinkki!

Voit etukappaleelle lisätä osia myös halutessasi, kuten vaikka kaulahuiveja ja kiinnittimeksi vyön osia. Tällaisia vaihtoehtoja olen tehnyt myös monta. Neule saa taas ihan uuden ulkonäön kun laittaa siihen huivikauluksen. Tai siis huivin, joka muuttuu huivikaulukseksi.

Neulepaidasta takki

Mielestäni kaksi kiinnitintä riittää hyvin. Vaatteelle antaa ilmettä myös se, että alkuperäinen on vähän mummomainen mutta pelkistetty. Näin vaate sopii lähes minkä tahansa asun kanssa. Paita neule näytti päälläni aika kauhealle mutta takkina taas toimii päälläni todella hyvin. Tällaisia neuletakkeja voi tehdä lähes mistä tahansa neuleesta. Kannattaa siis kokeilla vain. Eikä tarvitse lähteä omaa vaatekaappia kauemmas kalaan. Useasti kaapissa on vaatteita, joita ei juurikaan enää käytä, niin hiukan muokkaamalla niistä saa uusia, vaikka näin kuin minä tein. Neulepaidasta takki, helposti ja nopeasti.

Ja jos ei sinulla ole omaa ompelukonetta, etkä saa lähipiiristä lainaan, niin kirjastosta lainaamaan. Monissa isoissa kirjastoissa on ompelukoneita, joita voi lainata. Käy vain Helmetissä ja katso missä on kone. Pääkaupunkiseudulla on ainakin Oodissa ja Espoossa Entressessä. Muuallakin kyllä on mutta nuo tiedän kun on tullut käytyä molemmissa.

Neulepaidasta takkiNeulepaidasta takki

Oikein ihanaa alkanutta viikkoa teille kaikille!

-Melissa-

Seuraa minua: InstagramFacebook

Me oltiin treffeillä

8 kommenttia

 1. Maisa80 kirjoitti:

  Äitinikin on tuunaillut vaatteita ja niistä tulee tosi kivoja. ? Tuo neuletakki näyttää kivalta, hyvin onnistuneelta. ?

 2. souliina kirjoitti:

  Vitsi sä oot niin näppärä, tuo tuunaus on niin onnistunut ja näyttää ihan täydelliseltä päälläsi!

 3. Annukka kirjoitti:

  Nää sun tuotokset on taas niin upeita.

 4. Hengittävää elämää etsimässä / Niina Juutilainen kirjoitti:

  Kiitos Melissa <3 Upea takki, käsistäsi syntyy kyllä vaikka mitä =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *