Hae
VillaNanna

Vanhasta turkista talja kuusen alle

Joskus käy niin, että ilmaisosastolta löytyy turkki, josta visioi vaikka mitä kivaa mutta koskaan ei visioita saa aloitettua. Tällainen ongelma turkki löytyi puolitoista vuotta sitten ja turkki on pyörinyt sen jälkeen asunnossa ilman, että olen saanut mitään aikaiseksi siitä. Ensin suunnittelin liiviä, jossa yhsitettynä mustaa nahkaa ja sitten suunnittelin, että muodistan takin. Mutta ei vaan onnistunut moinen. Nyt oli viime viikolla aikaa ja vähän malttiakin purkaa takki osiin ja ommella käsin siitä sopivan kokoinen ”talja”. Lapset kun innostuivat mieheni kanssa laittamaan kuusta, niin talja sopii täydellisesti kuusenalusmatoksi.

Turkista jäi osia ja olen niistä suunnitellut jo kaikenlaista mitä teen tuossa joulun jälkeen. Toivon todella, että voimani on palautuneet loman aikana hyvin ja voin keskittyä ompeluun loman aikana pitkästä aikaa ihan kunnolla. Joulun jälkeen suunnittelen myös aloittavani toisen läjäprojektin, en niin laajaa kuin tämä viime kertainen oli mutta pienemmässä mittakaavassa. Tuossa kun tuota läjää on taas kertynyt vaikka en ole ommellut mitään. Herätän myös tuon secondhand bloginkin kunnolla eloon. Niin paljon suunnitelmia, toivottavasti ne suunnitelmat toteutuu.

Tämän sairasloman aikana on tullut muutenkin tehtyä kaikkea pientä kivaa. Mitä muutakaan sitä sängyssä tekisi kuin katsoisi leffoja ja sarjoja ja neuloisi pipoja? En itse ainakaan keksi mitään muuta kivaa mitä kipeänä jaksaisi puuhata. Hirveästi kuvia ei pipoista ole mutta muutaman kuvan tajusin ottaa ennen kuin menivät paketteihin. Yksi pipoista on muuten tehty itselle. Sukat, lapaset ja pipot on erittäin kiva tehdä erilaisista langan jämistä, joita pyörii kasseissa ja pusseissa. Täytyy sanoa, että aika hyvin olen saanut tässä muutamana vuonna tuhottua näitä kerä kasoja kun ei ole jäljellä enää kuin yksi pieni paperikassillinen langan jämiä. Aika mahtava fiilis kyllä, vaikka mitään sellista jämäprojetia ei lankojen osalta ole tullut pidettyä niin ihan vahingossa aina tulee valittua kaikkiin töihin juuri jämiä. Vielä pari lahjaa olisi tekemättä, jotka olen luvannut tehdä. Onneksi ne eivät vie paljoa aikaa ja ommella pitää vain muutama sauma. Eli kuorinta-ainetta olisi tulossa vielä ja siihen rinnalle jotakin ommeltua.

Ennen

Mukavaa viikonloppua!
-Melissa-

16 kommenttia

 1. Jokke kirjoitti:

  Ihania jouluvalmisteluja 🙂

 2. Melissa L kirjoitti:

  On ihanaa miten lapset osallistuu hommiin 🙂

 3. Johanna / P.S. Never Stop Smiling kirjoitti:

  Sehän sopii kuin nenä päähän 🙂 Toivottavasti suunnitelmat pääsevät toteutumaan.

 4. Maatiaiskanasen Elämää kirjoitti:

  Voi kuinka upean joulutunnelmaista teillä jo on <3

 5. Maiju / Lempipäiväni tänään kirjoitti:

  Tosi hieno idea! Onko turkki oikea vai tekoturkis?

 6. Melissa L kirjoitti:

  Tykkään todella paljon 🙂

 7. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos muun perheen <3

 8. Melissa L kirjoitti:

  Ei nuo tekoturkit oikein säily niin, että niitä voisi kierrättää. Menee nopeasti hunoon kuntoon ja paras on polttaa. Aitoa turkista siis tämä takki.

 9. Niina / une petite life kirjoitti:

  Tunnelmallisia kuvia :)! Ja hyvä idea! Toivottaavsti saat ajan kulumaan sairaslomalla ja toipumisia!

 10. DiaryOfShopaholic kirjoitti:

  Ihania kuvia, tuli ihan joulumielelle 🙂 Ja tosi hyvä idea tuo talja kuusen alla!

 11. Vintagentti kirjoitti:

  Hitsit, olen haaveillut taljoista ruokapöydän pitkien penkkien päälle, mutten ole raatsinut ostaa… Nyt pitänee kääntää katse kohti kierrätyskauppojen takkiosastoja. Kiitos mainiosta ideasta.

 12. Annukka | Ikkunalla kirjoitti:

  Kiva idea, tarvitsisin itse pianotuolin päälle jonkinlaisen taljan, voisinkin tämän pohjalta miettiä jotain ideaa.

 13. Melissa L kirjoitti:

  Kyllä mä yleensä saan ajan kulumaan. Tikuttelen ja ompelen ja kun voimat riittää niin kokkailen. Se mikä ärsyttää on se, ettei pääse ulos.

 14. Melissa L kirjoitti:

  Tulee aina hyvä mieli kun jokin vanha tavara muuttuu joksikin muuksi ja on taas käytössä.

 15. Melissa L kirjoitti:

  Tämä on yksi hyvä vaihtoehto tai oikeammin loistava vaihtoehto. Saa hyvin vanhat turkit takaisin käyttöön.

 16. Melissa L kirjoitti:

  Toimisi hyvin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *