Hae
VillaNanna

Tyllihame pitsiverhoista

Tyllihame pitsiverhoista

Tyllihame pitsiverhoista on aika yksinkertainen tehdä ja tämän hameen voi tehdä monella tavalla. Tarvitset mittanauhan ja sakset ihan ensin. tehdä erilikseen vyötärökaitale tai kiinnittää kuminauha suoraan hameeseen kiinni, kumpi on itselle helpompi. Jos on vähemmän ommellut, niin suosittelen tekemään erillisen vyötärökaitaleen. Kaksi verhoa riittää, sillä ne saa laitettua puoliksi ja näin materiaalia saa hyvin riittämään. Kerroksia tulee yhteensä neljä.

Tyllihameet olivat muutama vuosi sitten kovassa huudossa ja sellaisen halusin itsekkin mutta en ihan tyllistä, Kierrätyskeskuksesta löysin Ikean pitsiverhot, vai olisiko enemmänkin verkkoa? Joka tapauksessa napparin nämä kaksi verhoa mukaani ja yhden valkoisen hyvin ohuen kankaan. Näistä tulisi mahtava hamonen. Itse tykkään enemmän juurikin pitsihameista ja nykyään olen tehnyt hameita ihan kaksinkertaisena vain. Ne ovat myös hyvin erikoisia ja persoonallisia.

Tee siis helposti ja pienellä rahalla itsellesi suloinen Tyllihame pitsiverhoista, värejäkin voi käyttää, ei tarvitse olla vain valkoinen. Yksi idea pitsihameeseen löytyy täältä ja päällä se näyttää tältä. Vaikka tyylini on romanttinen, en ole romanttinen ihminen. Minusta vaan kaikki ripsut ja römpsyt on niin söpöjä. Sopiiko ne sitten tällaiselle lähes 50 vuotiaalle naiselle? En tiedä, mutta minä ainakin tulen tätä tyyliä käyttämään vielä pitkään, sanoi kuka mitä tahansa. Jos joku ei sitä kestä, voi laittaa simmukat kiinni ihan estottomasti.

Tyllihame pitsiverhoista

Tarvikkeet
 • 2x pitsiverho
 • ohutta kangasta tai verho
 • kuminauha
 • mittanauha
 • sakset
 • ompelukone
Tee näin
 • Mittaa ja leikkaa pitsiverhot puoliksi pituussuunnassa. Mittaa ja leikkaa sen jälkeen 135 cm leveä kappale. Leikkaa saman kokoisia kappaleita kolme. Voit tehdä niistä hiukan eri mittaisia, niin saat kivasti kerroksia. Itselläni on noin 5 cm pituuserot kappaleilla.
 • Mittaa ja leikkaa alushameen kappale, noin 120 cm leveä ja lyhyempi kuin alin pitsikappale. Toki jos haluaa, voi alushameen tehdä niin, että se on kaikkein pisin ja ompelee vielä reunapitsin helmaan.
 • Leikkaa alushameen jämistä 10 cm leveä ja 120 cm pitkä kappale. Tästä tehdään vyötärökaitale.
 • Ompele kaikkien kappaleiden lyhyt sivu kiinni. Näin sinulla on nyt neljä erillistä hame osaa, sekä yksi vyötärökaitale. Aputikkaa pitsihameen osat toisiinsa vyötäröstä.
 • Kun kiinnität pitsihameen alushameeseen, voit ommella rypytysompeleen tai tehdä laskoksilla. Rypytyksellä hame nousee enemmän ylös. Tämän jälkeen rypytä varovasti pitsiosa sopimaan alushameeseen ja aputikkaa ne yhteen.
 • Ompele vyötärönauha, jätä pujotusaukko auki.
 • Mittaa kuminauha oikean mittaiseksi ja pujota se vyötärökaitaleen väliin. Ompele kuminauhan päät yhteen ja sulje vyötärönauha umpeen. Voit ommella sen jälkeen päällistikkaukset jos haluat.

Tämä hamonen tuli halvaksi, sillä materiaalit maksoi kaikkinensa 5€. halvallakin voi siis saada aivan ihania vaatteita. Tämä onkin sellainen minun juttu, että haluan laskea mitä asuni maksaa, huomioin myös samalla materiaalit. Kirpparilta esimerkiksi löytää myös laatumerkkejä ja näkee miten niitä on hoidettu. Nyt on muutamana kertana meinannut itku tulla kun myynnissä on oikeasti aivan kamalassa kunnossa olevia rytkyjä, myös laadukkaat vaatteet on saatu väärällä huololla piloille. Enkä tosiaan ymmärrä sitä huuhteluaineen käyttöäkään. Vaatteen pinnalle muodostuu omituinen kalvo ja haju on…Järkyttävä.

Tällaisiin pitsihameisiin on helppo yhdistää lähes mitä tahansa vaatetta. Tyyli muuttuu todella helposti. Itse tykkään pukea näitä juurikin neuletakkien kanssa mutta myös erilaisten paitojen, kuten pitsisten ihanuuksien. Ihan tavallinen kauluspaitakin menee varmasti tämän kanssa. Arkisemman saa kun laittaa päälle fakkupaidan tai collegen. Kannattaa siis kokeilla ja etsiä erilaisia vaihtoehtoja, jotta hameesta tulisi monikäyttöinen. Piterestistä löytyy paljon ideoita miten pitsihametta voi yhdistellä eri vaatteisiin. Kannattaa siis käydä tutkimassa sivustoa, jos kaapin perukoilla on kiva pitsinen hame mutta ei keksi miten sitä käyttää.

Tyllihame pitsiverhoista

Mukavaa alkanutta viikkoa!

-Melissa-

Tervetuloa VillaNannan maailmaan! InstagramFacebook

10 kommenttia

 1. Jael kirjoitti:

  Aivan ihana tuo verhohame:)

 2. Sorakukka kirjoitti:

  Ihmiset käyttää kaikkea humpuukia jos se vain saadaan markkinoitua läpi. Meillä käytetään korkeintaan etikkaa huuhteluun. Muuta ei tarvita.

  • villananna kirjoitti:

   Totta. Sama juttu, että tarvittaessa käytetään etikkaa huuhteluaineena. Ne muut härpäkkeet saavat jäädä kauppaan, kun en tahdo sitä kamalaa pintaa mun vaatteisiin.

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Onpa ihana hame! Saisinkohan äitini innostumaan ompeluhommasta 😀

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos paljon. Nyt pyytämään äitiä ompelemaan. Helppo juttu.

 4. Jasmin kirjoitti:

  Se on kaunis! Miksen mäki voi joku kaunis päivä innostua ompelusta……

 5. Nea kirjoitti:

  Kiitos!
  Ja p.s. ”ikä on vaan numeroita”, vaikka se kuinka kliseiseltä kuulostaiskin.?
  Nea

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *