Hae
VillaNanna

Krakovan vahakabinetti

Krakovan vahakabinetti on hassu tuulahdus historiallisen Krakovan ytimessä. Kummallisia nukkeja ja hassuja juttuja. Oletko koskaan käynyt siellä?

On varhainen aamu, kun perheen äiti ja vanhempi poika hyppäävät tila-autoon ja ajavat muihin menoihin. Perheen isä ja nuorimmainen lapsi heräilevät rauhassa sateiseen ja koleaan päivään. Hyvän aamupalan jälkeen isä ja poika lähtevät Krakovan joulutorille joululahjaostoksille ja ihan vain nauttimaan tunnelmasta. Torilla on kuhinaa ja ihanat tuoksut valtaavat isän ja pojan ruoalle herkät sieraimet. Heillä on tarkoitus löytää kiva lelukauppa, josta poika voisi hankkia itselleen joululahjan. Tämä lelukaupan etsintä kuitenkin keskeytyy, kun ikävän viimainen ja kylmä sade päättää tulla jouluisen Krakovan niskaan.

Vesisade on tosiaan kylmä ja se uhkaa tunkeutua jäätävine vesipisaroineen takin läpi. Sateenvarjot on näppärästi jätetty (unohdettu) huoneistoon. Miten nyt isä ja poika saavat itsensä pidettyä kuivana, jotta voisivat sateen päätyttyä vielä etsiä lelukauppaa? He hyppäävät kadulta kummalliseen eteiseen, jossa vahanuket toivottavat ihmiset tervetulleiksi erikoiseen näyttelyyn.

Krakovan vahakabinettiKrakovan vahakabinetti

Krakovan vahakabinetti

Floriañska-kadun omituinen museo avautuu piilostaan. Täällä on hyvä pitää sadetta hetken aikaa. Isä maksaa heidät sisään ja seikkailu voi alkaa. Isä ja poika kiertävät omituista vahakabinettia. On elokuvahahmoja, elokuvatähtiä ja pelottavia kummajaisia. Nuket kyllä enimmäkseen tunnistaa, mutta ilman kunnollisia esittelytekstejä voisi välillä olla hieman vaikeuksia saada selvää siitä, mitä nämä nuket esittää. Tärkeintä on kuitenkin se, että pojalla on hauskaa. Todellisuudessa poika haluaa vain kokemuksen, ei museo ole oikein hänellekkään ”the juttu”. Vaikka museo ei isää juuri vakuuta, niin mistään törkyrahastuksesta ei hänen mukaan ole kuitenkaan kyse. Osa installaatioista on nimittäin kokonaisuutena ihan huolellisesti tehty. Vaikuttaa siltä, että näyttelyn esillepanija haluaa olla ylpeä työstään.

Kuunnelkaa siis varoitteleva riimitys tää, uskokaa isää ja poikaa, älä Krakovan vahakabinettiin rahaa tuhlaa. Mutta jos sade kova on, ja sateenvarjot vettä piilossa, niin sisään vain hyppää jos hassu kabinetti tää vierestäs löytyy! 

Muistakaa siis, kun matkaa suunnittelette, että rahaa ei välttämättä vahakabinettiin kannata tuhlata. Ihan kiva se on spontaaniksi ajanvietteeksi, mutta ei erilliseksi retkeksi!

Krakovan vahakabinetti

*****

Museon jälkeen vatsakin jo kurnii, joten isä ja poika ravintolaan loikkii. Vähän purtavaa navan alle ja joulutorille takaisin pienelle kierrokselle. Äiti ihanat lahjat sai, mutta lelukauppaa ei löytynyt lain. Joululahjansa poika löysi vasta seuraavana päivänä ihan muusta liikkeestä vain: Lego Star Wars -aiheinen, se todella tärkeä Härdellille on.

Kohta perhe jälleen koossa on, pieni lepo ja illallinen kutsuukin jo. Ruokapöydässä on hyvä jutella, kuulumisia vaihtaa ja tunteita avata. Hassutella ja nauraa rätkättää. Joulurauhaa toisillemme toivottaa ja vatsat täynnä mennä nukkumaan!

Hyvää päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Itse en ole tainnutkaan koskaan käydä vahakabinetissa, tai en nyt ainakaan muista o.O

  • villananna kirjoitti:

   Itse en ole koskaan ollut kovin kiinnostunut vahakapineteista, olen tosin niissä käynyt.

 2. Tuula / Tuula's life kirjoitti:

  Minä olen vuosikymmeniä sitten käynyt Madame Tussaudin vahakabinetissa Lontoossa. Ja jossakin vaiheessa on ajatuksena tutustua Krakovaan kaupunkina. Annoit kivan vinkin, jos sattuu tulevalla reissulla sateinen päivä. Hienot kuvat!
  Kiitos ja hyvää uutta vuotta 2020!

  • villananna kirjoitti:

   Tuolla Madame Tussaudin vahakabinetissa haluaisin kyllä käydä.

 3. tuulanneli kirjoitti:

  En ole koskaan käynyt vahakabinetissa. Varmasti mielenkiintoinen kokemus!

 4. Satu - Tsajut kirjoitti:

  Vahakabinetit ovat jollain tavalla vähän karmivia, en tiedä miksi 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *