Hae
VillaNanna

Vuosaaren huippu

Tiedän kyllä, että blogini on käsityöblogi tai sellainen sen pitäisi olla. Siitä on kuitenkin pikku hiljaa muovautunut monen kirjava elämäntapahihhulin päiväkirja. Toki nyt kun muuttoa tehdään, niin ompelut ovat jääneet hiukan vähemmälle, tosin, olen minä ommellut mutta uuteen kotiin asioita, joita näette sitten myöhemmin. Minusta on ollut myös hienoa, miten moni on löytänyt blogini ja miten paljon tästä on monille ollut myös hyötyä. Te lukijat olette blogini suola. Minusta on ollut mukava kirjoittaa eri asioista ja julkaista kuvia niin monista eri asioista, eikä vain yhdestä.

Meillä alkoi koko porukalla eilen siis loma ja mikään ei ollut parempi tapa aloittaa lomaa kuin kiivetä Vuosaaren huipulle. Tästä paikasta on viime kesänä muodostunut minulle tärkeä paikka ja nautin täällä olosta paljon. Tällä kertaa ei menty pitkän kaavan mukaan vaan noustiin huipulle toista kautta mitä yleensä. Tämä on paljon lyhempi reitti mutta kiipeäminen on rankempaa. Huipulla olikin paljon liikettä, oli niin hyvä päivä retkeilyyn. Toivottavasti ottivat roskat mukaansa kun lähtivät.

Vuosaaren huippua voin suositella lämpimästi ihan matkailijoillekkin, on se senverran hieno paikka retkeillä. Eväät mukaan vain ja koska siellä ei ole roskista, niin ottakaa ne roskat mukaanne kun lähdette, älkää jättäkö niitä sinne luontoon. Pyyntö ei ole vain sen vuoksi, että eläimet eivät kärsisi niistä vaan ihan meidän kaikkien vuoksi. Vaikka paikka on entinen kaatopaikka, niin sitä se ei ole enää.

HUOM! Varoitukset kyykäärmeistä kannattaa ottaa vakavasti. Kivilaattojen alla on kyiden kodit ja varsinkin lämpiminä ilmoina, kyyt ovat aktiivisia! Ei häiritä niitä hyppimällä kivilaatoilla!
Vaikka huusin tuon varoituksen, niin kertaakaan ei olla törmätty käärmeisiin tuolla mutta olemme erittäin tarkkoina ja katsellaan jalkoihimme sekä kuljemme rauhallisesti siellä. Pikkuisen tömistellään maata, niin käärmeet ilmoittavat olemassa olostaan. Kunnioitetaan niitä, niin ne eivät tee mitään.
Eläimiä siellä on valtavasti ja varsinkin eilen nähtiin paljon lintuja täyyömäen yllä lentelemässä, haarapääskyjä meni ristiin rastiin minkä ehtivät ja linnut lauleli kunnon sirityksiä. Jokunen kukkakin oli jo avautunut ja pölyttäjät olivat ahkerasti työssään. 
Täyttömäellä on paljon nähtävää, koko pitkä matka on suuri seikkailu, vaikka tällä kertaa tosiaan kiivettiin toista kautta huipulle ja matka jäi todella paljon lyhyemmäksi. Oli myös hauska fiilis kun tuntui kuin olisi tullut ihan eri paikkaan vaikka vain kuljettiin eri suuntaan. En meinannut tunnistaa mitään aluetta sen vuoksi. Tämä on todella yksi ilmaisista retkikohteista minun ehdoton suosikkini monin eri tavoin. Todella odotin, että pääsen tänne taas. En tiedä pääsenkö toista kertaa enää tänä kesänä, ehditäänkö tänne mutta siksi tämä ensimmäinen nousu oli niin tärkeä. 

Tänne pääsee myös julkisilla oikein hyvin, itse tosin en ole tullut julkisilla tänne mutta jos olet reissussa niin metro alle ja vaihto linja-autoon. Tai jos haluaa seikkailla pyörällä niin hyppää pyörä kainalossa metroon ja jatkaa pyörällä (huipulle moni myös pyöräilee) 

Vaikka tämä postaus ei olekkaan asupostaus niin siitä huolimatta kerron vaatteideni alkuperän. Tammistossa on Suomen ainoa Adidas outlet, jossa meidän porukka vierailee aina välillä. Se on niitä harvoja liikkeitä, mistä ostetaan jotain uutena. Leggarini ovat siis sieltä ja maksoivat 9€. Takkini olen hankkinut viikko sitten, kun oltiin retkellä ja Siivouspäivä oli käynnissä samaan aikaan. Reissulla ostin siis kyseisen takin 5€ hintaan, ei paha. Paita on ilmainen. Lenkkarit on ostettu aikanaan Kierrätyskeskuksesta ja nekin maksoivat 5€, näin asuni hinta kokonaisuudessa oli 19€ (repun sain yhdeltä lapselta lahjaksi jouluna kun lopetin työssäni). Lippis on tyttäreni vanha.


Koska kiipeäminen on aina hiukan raskasta ja eilen oli vielä todella kuuma vaikka huipulla tuulikin niin, että en pysynyt edes kivellä seisomassa, niin kotiin kun pääsee, haluaa todella istahtaa syömään mutta jostain syystä ei mitään kovin raskasta vaan kevyttä, kuten nyt jättikatkarapusalaattia. Jälkkäriksi oli ihan pakko saada Fanny vanukasta, jota oli todella vaikea metsästää. Nyt sitä vihdoin löytyi ja täytyy sanoe, että maistuu ihan samalle kuin silloin joskus ennen.
*    *    *    *    *
Tämä on mahtava retkikohde koko perheelle mutta erittäin hyvä kohde ihan kahdestaankin. Näin saa hetkisen hengähtää arjesta, saa keskittyä toiseen kunnolla ja tehdä jotakin yhdessä. Tämä on paikka, jossa voi hoitaa omaa itseänsä ja omaa parisuhdettaan. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *