Hae
VillaNanna

Romanttiset pitsiviirit vanhoista pitsiverhoista

Romanttiset pitsiviirit vanhoista pitsiverhoista

Romanttiset pitsiviirit vanhoista pitsiverhoista on astetta suloisemmat, erilaiset ja tällä tavoin saa mukavasti tuota leikkuujätettä pois nurkista ja voi sisustaa vaikka pihan paviljongin romanttiseksi pikku pesäksi. Pitsiviirit ovat ihanan kevyet ja erittäin helppo valmistaa. Vielä suloisemmat saa, jos haluaa ommella reunaan pitsiäkin. Itselläni ei niin kapepeaa pitsiä tällä kertaa ollut, joten jäi pois. Mutta voi niihin myöhemmin lisätä halutessaan.

Romanttiset pitsiviirit vanhoista pitsiverhoista ovat aika suloiset ja näitä voi käyttää niin lastenhuoneessa kuin ulkonakin. Toki muuallakin, jos romanttisuus kuuluu omaan sisustukseen. Nämä sopisi meille myös vaikka olkkariin, sillä ne keventäisi kivasti meidän raskaita tummia huonekaluja.

Suosittelen käyttämään painavampaa vuorikangasta, jos ei halua, että viirit alkaa kipristellä. Toki ulkokäytössä ne joutuu tekemisiin kosteuden kanssa ja näin myös suoristuvat mutta jos ei kirpistelyä halua, niin reilusti vaikka puuvillaa taustalle.

Kasaprojektin ongelma

Niin kuin tiedätte, kasaprojektin kassiprojekti on tuottanut minulle kesällä suurta päänvaivaa, vaikka monasti olenkin löytänyt uusi tapoja hyödyntää jämät. Tässä työssä sain hyödynnettyä myös puuvillapaloja, joita on kasaantunut nurkkiin myöskin aika tavalla. Palat olivat sellaisia, ettei ollut järkeä alkaa niitä ompelemaan yhteen kankaaksi, vaan tein niistä pitkää vinonauhaa, jota pystyi hyödyntämään tässä projektissa hyvin.

Olen lopputulokseen erittäin tyytyväinen ja tyytyväinen myös siihen, että mahdollisiman paljon tulee jämiä hyötykäyttöön. Viirit sopivat oikein hyvin pihan paviljonkiin ja ensi kesänä ne siirtyvät myös muuhun osaan pihaa. Tarkoituksena kun on, että koko meidän piha tulisi hyötykäyttöön. Joten voitte odottaa piha juttuja ensi keväänä.

Romanttiset pitsiviirit vanhoista pitsiverhoista

Ohje
 • Leikkaa ensin paperista, mistä vain paperista 10x20cm kokoinen kolmio. Leikkaa 2xviirikappaleet, toinen pitsiverhosta, toinen valkoisesta taustakankaasta. Itse käytin paitakankaiden jämiä.
 • Ompele kaksi viirikappaletta yhteen joko tavallisella koneelle pussiin tai suoraan saumurilla. Kumpi enemmän miellyttää.
 • Leikkaa puuvillasta noin 4cm levyisiä suiroja, silitä suirot vinonauhaksi ja tikkaa kiinni, ompele väliin myös viirien leveä osa.

Vinkki

 • Viirejä voi tehdä myös farkun jämistä, ne tehdään samoin kuin pitsiverhotkin, mutta niitä ei ommella pussiksi, vaan suoralla tikillä kaksi kappaletta yhteen. Kuvia farkkuviireistä voi käydä katsomassa täältä.
 • Jos pitsiverhoa jää vielä yli, leikkaa kapeita suiroja ja tee pitsipalluroita korsiteeksi. Sopivat myös synttärijuhliin.

Mukavaa päivää kaikille!

-Melissa-

8 kommenttia

 1. Hengittävää elämää etsimässä - blogi kirjoitti:

  Hieno lopputulos ja upeaa innovatiivisuutta käytät projektissasi =)

 2. Mari kirjoitti:

  Onpa kauniit, sopisi hyvin joidenkin kesäjuhlien somisteeksi 🙂

 3. Diiskuneiti kirjoitti:

  Siis aivan ihanat! Haluan tämmöiset ensi kesäksi terassille 🙂

 4. Mira Rinne | Voimaannuttajana matkallasi osoitteessa www.fashionpoetry.co kirjoitti:

  Siis aivan ihana idea! Todella kauniit! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *