Hae
VillaNanna

Suomenlinnan kekri

Tämä tarina piti tulla ulos jo sunnuntaina, mutta meidän Suomenlinnan kekri muuttui osaltani helvetiksi, joten nyt kun se helvetti on pikku hiljaa ohi, voin kertoa teille meidän reissusta, kertoa mikä on kekri sekä mitä tapahtui sellaista, että meidän piti lähteä kesken juhlan pois. Vaikka homma ei mennyt suunnitelmien mukaan, niin se hetki kun kaikki oli hyvin koitetaan muistaa kauan.

Kekrijuhlissa oli kekritär rakentamassa kekripukkia, jota ei tänä vuonna poltettu, sai myös selvittää oman voimaeläimensä. Minä olen susi, pokani metso ja mieheni on hirvi. Valoesityksiä, musiikkiesityksiä, museo oli ilmainen (käytiin sotamuseossa), erilaisia opastettuja kierroksia ja tietenkin ruokaa ja juomaa.

Suomenlinnan kekri Suomenlinnan kekri Suomenlinnan kekri

Suomenlinnan kekri

Kekri on suomalainen syysjuhla, jonka juuret menee syvälle maatalouskulttuuriin. Ennen kekriä vietettiin sadonkorjuuta ja vuoden vaihtumista. Kekrin tarkoitus on olla yhdessä kaikki, ikään ja sukupuoleen katsomatta ja nauttia sadon tuomista herkuista. Kekrisesonki on koko lokakuu. Tällainen on siis kekri lyhykäisyydessään. Kekrinä voidaan myös pukeutua. Metsän eläimiksi, kekrittäreksi, kekripukiksi. Tuodaan valoa pimeyteen, juhlitaan myös valoa, kun se on kesän jäljiltä muisto vain. Erilaiset tarinat haltioista ja tietenkin vainajista.

Meidän suunnitelmissa oli kierrellä niitä museoita, joissa emme ole vielä käyneet, iltapäivällä syömään kekrimenuun mukaan, käydä tapaamassa kekritärtä ja selvittää meidän voimaeläin, seurata valon reittiä, nauttia musiikista ja kiertää Kustaanmiekkaa. Osa jäi siis tällä kertaa toteutumatta, sillä sain armottoman migreenikohtauksen, jonka kourissa olen tälläkin hetkellä, tai oikeastaan migreeni on jo poissa ja pikku hiljaa pääsen valoa päin. Vaikka ihan kaikkea ei päästy kokemaan, niin tärkeää oli, että jotain edes. Vaikka migreeniin sairastuinkin, niin haluan muistella reissua vain lämmöllä ja unohtaa sen osan, missä voin pahoin.

Minusta Viaporin kekri oli onnistunut tapahtuma ja vaikka korona aiheuttaa päänvaivaa, oli siellä mukava käydä. Aika väljästi sai silti vaeltaa, vaikka ihmisiä kuitenkin oli paljon ja virtasi joka puolella, niin samaa ihmismäärää ei silti ollut mitä normaalisti Suomenlinnassa olisi. Ilma oli myös hiukan harmillinen, vettä saatiin päivällä niskaan, onneksi päästiin sateen suojaan museoon, sekä kahvilaan. Illalla ei satanut enää ollenkaan ja saatiin nauttia ihanasta valokarnevaalista.

Suomenlinnan kekri Suomenlinnan kekri

Mukavaa viikkoa kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

9 kommenttia

 1. Nora kirjoitti:

  Harmillista tuo migreeni. Mulla oli teininä ja vähän yli 20-vuotiaana joskus migreeni ja se oli inhottavaa, kun piti maata pimeessä ja vähän väliä oksensi ja jos piti mennä vessaan, niin valot saivat voimaan pahoin, jopa jo se jos vähänkin kohottautui ylös sängystä. Ja samalla toisella puolen päätä jyskytti pääkipu.

  • villananna kirjoitti:

   Migreeni ei ole mikään kiva vieras :/ Tällä kertaa vielä oikein kunnon kohtaus.

 2. Katinkontit kirjoitti:

  Voihan migreeni. ? Kuitenkin mielenkiintoinen reissu siitä huolimatta!

  • villananna kirjoitti:

   Olisin mielelläni ollut pidempäänkin, mutta ei voi mitään.

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Tuo vaikuttaa ihanalta tapahtumalta. Harmi kun sää ja päänsärky tekivät päivään pientä lovea :/

 4. DML kirjoitti:

  Onpa ihana syystapahtuma. Mielenkiintoni heräsi heti 😀
  Harmi, että tulit sairaaksi – päänsärky ja vatsakipu ovat kyllä maailman kauheimmat kiputilat! 🙁

 5. hannamariav kirjoitti:

  Harmi että migreeni vaivasi, vaikuttaa niin kivalta että tuolla varmasti olisi ollut pidempäänkin!

  hanna
  hannamariav.vaikuttajamedia.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *