Hae
VillaNanna

Älä osta mitään -haaste – Helmikuun raportti

Tämä kuukausi meni läskiksi monessa kohtaa. Kevääksi on pitänyt ja pitää hankkia kaikenlaista, varsinkin nuorimmaiselle pojalle. Tosin pojan tarpeet eivät kuulu tähän haasteeseen ollenkaan, eikä myöskään koirien. Mutta omat ostokset ovatkin sitten paisuneet yli vaikka hankinnat on tehty kirppareilta, niin siitä huolimatta tarpeen joukossa on myös sellaista, joita olisi voinut harkita ennen ostoskoriin laittoa. Kuukausi on ollut hyvin haasteellinen monin tavoin, kuten tiedätte ja moni ilo on tullut kirjoista ja lehdistä, toki myös vaatteista mutta enemmän juurikin noista kirjoista ja lehdistä. Niistä kun saa ison annoksen inspiraatiota ja tulee tehtyä vaikka mitä kivaa. Samalla myös minulla on projektina opetella kunnolla kirjonnan salat ja nyt tällä hetkellä opettelen kovasti ymmärtämään tikkejä ja niksejä. Siksi tulee hankittua muiden käsityökirjojen lomassa myös kirjontaan liittyviä kirjoja. Vielä kun tietäisi mistä saa noita ihania malleja, minä kun en osaa piirtää ollenkaan…

Tavallaan harmittaa todella paljon se, miten läskiksi tämä koko homma meni tässä kuussa, mutta tavallaan taas, ei harmita yhtään kun sain juuri niitä juttuja, joita olen paljon etsinyt ja suunnitellut hankkivani. Osa on hankittu sen vuoksi, että ne ovat todella tuottaneet mielihyvää, tämä kuukausi on ollut hyvin raskas ja vaikea meille koko perheelle. Minun sairauden tuomat ongelmat, ovat olleet arkena hyvin mukana, nuorimman astmahommat ovat olleet pinnalla, vanhempi poika mursi jälleen kätensä ja miehellä on myös käsi paketissa. Joten toki ne kirpparit ovat tuoneet monessa asiassa meille mielihyvää. Onneksi tässä on koko vuosi aikaa pyrkiä siihen, ettei osta yhtään mitään…Jotenkin näiden kahden kuukauden yrittämisen jälkeen, homma tuntuu vähän sille, ettei toivoa ole meikäläisellä maaliskuussakaan.

Helmikuun ostokset 

Uudet: 
3x käsityölehti
Kirjontakirja
Ligretto -peli
Kierrätetyt:
3x kirja
3x farkut
jakku
takki
2x neule
3x kengät (yhdet mieheltä saadut
            ja yhdet pojalle)
kirjontalankaa
t paita

Ilmaisosasto:
5x neule
jakku
2x nilkkurit
2x farkut
2x takki
2x kahvikupit
Kaikki asiat ovat tulleet käyttöön ihan sellaisenaan, vain kaksi vaatetta on päässyt tuunauksen alle. Yksi neule sekä farkkutakki. Olen muuten super mielissäni tuosta farkkutakista. Tässä kohtaa on todella hyvä sanoa, että olin oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Ihan paras juttu mitä tässä kuussa löysin. Toinen sellainen asia, jota olen pitkään suunnitellut, ovat nuo ligretto -kortit, nuo kortit ovatkin syy miksi vanhemmalla pojallani käsi on paketissa. Olen kaikkinensa tehnyt erittäin hyvät löydöt tälle kuulle, vaikka tarkoitus olikin ihan toinen. Ehkä ainoat ostokset, jotka olisi oikeasti voinut jättää kauppaan, ovat olleet nämä Novitan Muumineule -lehtiset. En siedä muumeja, eikä näitä tule meille. Hankin ne vain sen vuoksi, jos lapset haluaa, että teen heidän tenavilleen tai heille itselleen jotain Muumi juttuja. Tosin eivät hekään nyt kovin Muumi faneja ole, vaikka jokainen on saaneet Muumi juttuja elämänsä aikana. 
Kirjat, lehdet ja pelit

Ostetut vaatteet ja kengät

Ilmaisosaston löydöt

MIeheni halusi piristää minua, kun olen ollut aika alamaissa ja osti minulle tällaiset aivan ihanat sandaalit kesäksi Kierrätyskeskuksesta. Nihtisilta on ollut meillä ahkerassa käytössä, vaikka olenkin nyt myös hakeutunut muihin kivijalka kirpputoreille. Olen halunnut tutustua Helsingin kirpputori tarjontaa hiukan laajemmin. Onhan minulla ennenkin ollut tätä puolta mutta työt ja laiskuus on vienyt aina minut samaan tuttuun paikkaan. Nihtisilta on myös aina työmatkan päässä, niin siinä on mukava välillä poiketa.

Mukavaa päivää kaikille!
-Melissa-

10 kommenttia

 1. Susanna Colour Outside the Lines kirjoitti:

  Onhan tuossa aika paljon ostoksia, mutta luultavasti haaste on saanut sinut myös jättämään aika monta ostosta ostamatta.

  Ei nyt ihan auennut, että miksi korttien takia pojan käsi on paketissa. Olisin kaivannut siihen hieman avausta.

 2. Art LilyKristin | M.Hartikainen kirjoitti:

  En koskaan ole asettanut itselleni vastaavaa haastetta, koska ostan kaiken suurella harkinnalla, ja pääosin vain tarpeeseen. Tuo musta-beige takki on kyllä todella upea, siihen ihastuin <3

 3. Jael kirjoitti:

  Aivan ihanat kupit ja kengät. Tänään luin tästä lähiseudun koulusta, jossa päätettiin kerätä takkeja, lasten ja aikuisten, ja antaa niitä kenelle niitä haluavat.He perustivat kaupan koulun pommisuojaan, ja ihan hurja määrä takkeja tuli (ensin tarkistettiin että ne sopivat kierrätykseen) .Tuli myös sateenvarjoja ja muita talvisia juttuja, ja sinne saa mennä koulun aukioloaikana kuka tahansa (kunhan ensin soittaa kouluun että tulossa) hakemaan takkeja. Tosi kiva idea:)

 4. Leksa kirjoitti:

  Joinain kuukausina ostoksia tulee enemmän ja toisina vähemmän. Tärkeintä minusta on että ostokset eivät ole päähänpistoja joilla ei loppusiltaan teekkään yhtään mitään.

 5. Melissa kirjoitti:

  Tämä on jatkoa toiselle haasteelle, jonka aloitin 2013, eli "älä osta uusia vaatteita" -haaste. Tämä kun menee askeleen pidemmälle ja joudun enemmän vielä miettimään myös ekologista puolta tässä.

 6. Melissa kirjoitti:

  Itse harkitsen myös, mutta tykkään myös haastaa itseäni monin tavoin ja tämä on yksi niistä.

 7. Melissa kirjoitti:

  Helsingissä oli juuri myös takkikeräys, jonka takit jaettiin kodittomille.

 8. Melissa kirjoitti:

  Tuo ajatus minulla onkin, sekä myös se, että mieluiten käyttää hankkimansa vaatteet itse, eikä laita kiertoon. Toki nyt lähtee iso määrä, kun tuli tämä määrä tänne.

 9. MINNA N / Sukat hukassa kirjoitti:

  Sä kyllä teet aina mahdottoman hienoja löytöjä kirppareilta! toi farkkutakki ja mustahihainen neule on tosi ihanat!

 10. Melissa kirjoitti:

  Täällä Pääkaupunkiseudulla on aika mielettömät määrät kirppareita, sekä vaatteet kiertää helposti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *