Hae
VillaNanna

Viime kesä

Tässä kun sairasvuoteella tylsistyneenä katselen kattoa, ajattelin kiusata teitä ja kaivaa blogiin kuvia ja juttuja, joita en ole ehtinyt täällä julkaista aikaisemmin. Tykkäätte sitten hommasta tai ette, niin pläjäytän kaksi suunniteltua postausta tähän yhteen postaukseen. Viime kesä meni niin nopeasti ohi, johtuen ensinnäkin siitä, että muutimme kesällä uuteen asuntoon ja muutto stressin ja uuden opettelun vuoksi kesä fiilistely jäi hiukan taka-alalle. Sääli sillä kesä oli todella ihana.

Minun kohdalla muutto ei käynyt ihan helposti. Jouduin luopumaan suunniteltua enemmän vaatteistani sekä kengistäni. Se oli valtava muutos ja märehdin siinä pitkään. Kyse oli kuitenkin sellaisista asioista, joista olisin kyllä muutoinkin luopunut mutta silloin kun asioista on pakko luopua, ilman vaapaaehtoisuutta, niin minulle tulee ahdistus, syvä sellainen, eikä siitä ollut helppo päästä irti.
Mutta opin myös paljon asioita, kuten sen, että elin lähes kuukauden muutamalla vaatekappaleella, sillä vaatteet olivat ensimmäinen asia, jotka käytiin läpi ja pakattiin. Säästin lähinnä ne vaatteet, joita en ollut juurikaan käyttänyt kuten kuvissa olevat maksihameet. Voin luvata, että ensi kesänä samaiset hameet ovat kovassa käytössä
Eli jotain hyvääkin tuli tästä muutosta, ei vain huonoa vaikka jouduin aika pitkään työstämään tätä muuttoa, enkä vieläkään ole kotiutunut tänne. Yksi iso syy on se, ettei meillä ole sitä parveketta, piha on mutta se ei ole sama asia ollenkaan. Ei olla niin suojassa, eikä ulkohuonetta voi käyttää niin pitkään mitä lasitettua parveketta. En tule koskaan tähän tottumaan…

Volankihame on tehty MissB  -88 kesänumero

Yhdestä asiasta tykkään täällä todella paljon, vaikka aikaisemmassa asuinalueessa oli mahtavat ulkoilumahdollisuudet, niin täällä vasta onkin. Niin talvi-kuin kesäulkoilumahdollisuudet ovat aika mielettömät. Kesällä on helppo singahtaa pyörällä minne suuntaan tahansa ja uutta seikkailua löytyy joka kerta kun ovesta ulos lähtee. Oli siis aika itsestään selvää, että viimeinen lomapäivä vietettiin pyörän selässä, niin kuin muinakin vuosina. Täällä on valtavasti nähtävää, on luontoa ja vaihtuvaa kaupunkimaisemaa. Tykkään todella, todella paljon. 
Viimeisenä lomapäivänä lähdimme Vantaanjokea pitkin Vantaan suuntaan, piipahdettiin Pitkäkosken latumajalla mehulla ja munkilla ja jatkettiin matkaa eteen päin. Mahtava keli pyöräillä ja emme olleet ainoat, jotka näin ajatteli silloin. Pysähdettiin monessa kohtaa ihailemaan maisemia ja koska minua vesi rauhoittaa, niin varsinkin joen mutkittelua ihailimme kovasti.
Vantaanjoki on niin hauska, kun sen varrelta löytyy niin paljon kaikenlaista ja haarautuessaan Keravanjoeksi, taas tulee ihan uusi maailma vastaan. Olaan suunniteltu mieheni kanssa teille ensi kesäksi muutama pyöräretkivinkki ja nämä kuvat saavat kyllä aikaan sen, että alkaa odottaa sitä kesää ja seikkailuja. En malta enää odottaa…Eniten odotan juuri pyöräretkiä mutta myös metsäretkiä sekä sitä, että pääsee kiipeämään Vuosaaren huipulle, vieläkö haluatte postauksen huipulta? Niitä taitaa olla täällä jo kolme mutta tuo paikka kuuluu meillä sellaisiin kohteisiin, joissa käydään joka vuosi kuten myös Suomenlinna. 
Helsingissä on mahtavat mahdollisuudet pyöräilyyn sekä kävelyyn, on metsää, on peltoa ja maaseutua ja on jokea ja merta. Kaikkea mahdollista. Jaksan aina ihmetellä sitä, että miten jotkut herjaa Helsinkiä aina, kun täällä on niin paljon vaihtoehtoja. Ei muuta kuin unelmoimaan kesästä!

12 kommenttia

 1. Virpi Vihervuori kirjoitti:

  Itsekin alkoi näiden kuvien myötä todella odottamaan kesää. Vantaanjoen seutu onkin tuntematonta aluetta, vaikka pääkaupunkiseudulla asunkin. Pitääpä tehdä pyöräretki sinne kesällä! Helsingissä on ihanaa ajella kesällä, ja jos tulee kauempaa, kannattaa napata kaupunkipyörä.

 2. Sonja kirjoitti:

  Ihania kesäkuvia tämän loskan keskelle! En ole kovin paljoa tutustunut vantaanjoen ymristöön, joten ehkä ensi kesäsä.

 3. enkulin käsityöt kirjoitti:

  Upeuksia nuo kuvasi. Ihan tuli kesää ikävä.

 4. Jael kirjoitti:

  Pikaista paranemista, ja kuvasi aivan kuin talvisesta maisemasta täällä;D
  Hyvä kuitenkin että uudessa ympäristössä löytyi mahtava juttu kuten ihanat ulkoilualueet:)

 5. Melissa kirjoitti:

  Suosittelen todella, Vantaanjoen varrella on vanha kaupunki, on Haltiala, Vantaankoski ja muita koskeja ja luonnonsuojelualueita ja tietenkin tuo latumaja 🙂

 6. Melissa kirjoitti:

  Kannattaa, joko pyörällä tai melomalla. Hyvin muuttuvaa seutua, on vanhakaupunki ja luontoa ja luonnonsuojelualueita, ratsastustilaa ja kotieläintilaa ja vaikka mitä voi käydä kurkkimassa matkan aikana.

 7. Melissa kirjoitti:

  Tulisi kesä jo pian…

 8. Melissa kirjoitti:

  Täällä on todella mahtavat alueet missä seikkailla.

 9. Minna kirjoitti:

  Tulispa jo pian kesä! Helsinki on kyllä paras kesäkaupunki ❤️

 10. Marianne kirjoitti:

  Viime aikoina on vähän käynyt kesä jo mielessä! Vaikka pyrinkin nauttimaan jokaisesta vuodenajasta, mutta vähän saa haaveilla ☺️

 11. Melissa kirjoitti:

  Älä muuta sano…

 12. Melissa kirjoitti:

  Mä taas voisin elää ikuista kesää 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *