Hae
VillaNanna

Farkun jämistä vartalolaukku

Mun suosikkilaukku kautta aikojen on ollut vartalolaukku ja varsinkin tämä laukku, jonka tässä keväällä ompelin fakkujen jämistä, joita kassillinen on…Edelleen. Vaikka materiaalia meni paljon, niin silti niin vähän, että täytyy varmaan tehdä toinen samanlainen, tosin ehkä vähän isompi ja antaa se tuolle isommalle pojalle. Sopisi hänelle hyvin.
Tätä laukkua on jotenkin paljon helpompi kantaa, mitä reppua tai käsilaukkua. Itsellä lähes kaikissa repuissa kainalot hinkkaa ihan liikaa repun remmeihin vaikka olisivatkin ohuet. Tässä mallissa kantaminen on tasainen, vaikka laukku itsessään ei ole tasaisesti puettu päälle. Tätä on helppo myös kantaa joko selässä tai tuossa edessä, myös helppo siirtää lennossa uuteen asentoon.

Laukussa on neljä osaa: takaosa, läppä, etuosa sekä remmi. Kaikki osat on kierrätysmateriaalista. Myös vuori sekä vetoketju ja merkit. Pientä hienosäätöä pitää tehdä, ihan ei lähitarkastelua kestä tämä ensimmäinen versio mutta toimii juuri niin kuin halusinkin. Kannattaa siis aina säästää erilaisia osia, vaikka järkevää on hankkia aina jokaiseen projektiin omat materiaalit, mutta joskus on hyvä, että se oma pieni arsenaali löytyy kotoa, eikä tarvitse lähteä kaupoille, vaan alkaa vain tekemään ja toteuttamaan pään sisäistä maailmaa näkyväksi.

Niin hullua kuin se on, minä en ole laukkuihmisiä ja silti niitä laukkuja on ja paljon. Yhtään enempää en tarvitsisi, en ole kyllä aikoihin enää ostanut laukkuja mutta jostain syystä näitä on tullut tehtyä nyt enemmän mitä yleensä. Joten on aika laittaa osa laukuista pois. Epäilen myös, että näitä vartalolaukkuja tulen tekemään muutaman vielä lisääkin, eri materiaaleista tosin.

Aurinkoista päivää kaikille!
-Melissa-

16 kommenttia

 1. Jael kirjoitti:

  Onpas kiva reppulaukku, sä sitten osaat:) Missä nuo kuvat on kuvattu, ei näytä lainkaan tutulta paikalta; uudempaa Helsinkiä oletan?
  Mukavaa loppuviikkoa Melissa:)

 2. Melissa kirjoitti:

  Tuo paikka on Aurinkolahti. Tykkään alueesta ihan valtavasti.

 3. Marjaana Soini kirjoitti:

  Sinulla on kyllä hienoja ideoita! ? Kätevän oloinen laukku. Työlaukkuna minulla on reppu sekä joillakin reissuilla, mutta muuten olen käsilaukku ihminen.

 4. Marika kirjoitti:

  Tosi kiva laukku! 🙂

 5. Art LilyKristin | M.Hartikainen kirjoitti:

  Tosi kätevä tällainen repun ja laukun välimuoto. Varmasti myös mukava kantaa 🙂

 6. Melissa kirjoitti:

  On tosi kätevä. Helppo siirtää takaa eteen ja päinvastoin.

 7. Melissa kirjoitti:

  Kiitos paljon 🙂

 8. Melissa kirjoitti:

  On mukava kantaa, ei tunnu raskaalta ollenkaan.

 9. Peikkovilla kirjoitti:

  Toi näyttää tosi mukavalta. Sen mukanaoloo ei varmaan juuri edes huomaa. Ja tosi nättikin vielä 🙂

 10. tuulanneli kirjoitti:

  Jälleen kiva idea! Varmasti helpompi kantaa kuin perusreppu 🙂

 11. Melissa kirjoitti:

  Sitä ei tosiaan helposti huomaa, että roikkuu tuossa mukana 🙂

 12. Melissa kirjoitti:

  On paljon helpompi kantaa ja voi laittaa eteen tai taakse.

 13. Meikkiholisti kirjoitti:

  Tosi kiva idea ja lopputulos varsin onnistunut, kelpaisi minullekin 🙂

 14. Melissa kirjoitti:

  Kiitos paljon 🙂

 15. Eija kirjoitti:

  Onko laukku jonkun kaavan pohjalta tehty? Kiinnostaisi tosi paljon kokeilla tehdä itsekin. T. Vasta ompelukärpänen puraissut

  • villananna kirjoitti:

   Ei valitettavasti ole. Olen itse väsäillyt kaavat ja testannut miten onnistuu. Sattuman ja virheen kautta sain valmiiksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *