Hae
VillaNanna

Ompele sukat – Sarja alkaa!

Sukat voi tosiaan myös ommella, ei tarvitse edes välttämättä kaavoja. Nekin minulla tosin on tehtynä ja seuraavaksi alan kokeilla niitä mutta nämä sukat ovat tehty helposti, nopeasti ja sauma löytyy jalan alla ja takana. Kolmea erilaista sukkamallia on minun tarkoitus testata jotta nään mikä näistä on paras minulle. Koska tämä oli malleista ensimmäinen niin pidän tällä hetkellä näistä eniten. Kun sauman ompelee tavallisella koneella eikä saumurilla niin saumaa jalan alla ei tunne. Pehemä kangas myös on yksi mikä vaikuttaa siihen tunteeko jalan alla sauman vai ei.

Itse otin kasan joustavia paitoja, lähinnä ohuita neuleita joiden hihoista leikkasin sukat, omaa sukkaa apuna käyttäen. Jätin samumanvaraa noin 0,5-1 cm riippuen joustavuudesta. On helppo sovittaa sukkaa ja kaventaa jos ei ole tarpeeksi napakka. Sukista ei tule ihan täysin putkisukkia vaan ne on muotoon leikattu ja mielestäni pysyvät oikein hyvin jalassa siitä huolimatta vaikka kunnollista kantapäätä ei kuitenkaan ole. Näiden ompelu on todella nopeaa ja näitä tekee monta liukuhihnalta. Vaikka heti aamulla ennen töihin menoa saa udet sukat jalkaan.

1. Valitse paita

2. Asettele vanha sukka kaavaksi paidan hihalle, taitteelle.

3. Ompele keskitakasauma kiinni.

4. Yhdistä keskietu -ja keskitakakappaleet vastakkain ja ompele varvasosa kiinni kaarevasti.

5. Leikkaa langanpätkät pois ka käännä sukat oikein päin.


Mukavaa viikonloppua ja mahtavaa syyslomaa!

-Melissa-

2 kommenttia

  1. Red Dragon kirjoitti:

    hittolainen, jospa otan tämän itselleni haasteeksi ensi vuodelle. Jopa ehkä minäkin osaisin. huippu idis!

  2. Melissa L kirjoitti:

    Näitä on tosi helppo tehdä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *