Hae
VillaNanna

Helppo DIY – pelkät sakset riittää

Useasti kuulee siitä, että nopeat tuunaukset tai muokkaukset tekee vaatteista halvan näköisiä, että niistä näkee miten ei olla viitsitty nähdä vaivaa tuunata jotakin hienoa. Mutta homma menee niin, että helppojakin, hyvin yksinkertaisia tuunauksia tarvitaan, sillä kaikki eivät ole ammattilaisia ja jostain on aloitettava, jos haluaa alkaa testailla ja muodistamaan omia vanhoja vaatteitaan. Heti ei tarvitse osata ommella upeita luomuksia. Siksi minäkin koitan vinkkailla erittäin helppoihin tuunauksiin ja korjauksiin, että jokainen löytää itselleen sopivan tavan aloittaa tuunausharrastuksen.
Tämä ei vain opeta uutta asiaa, vaan hoitaa myös aivoja, aivojumppaa siis. Pelkkä liikunta ja ravinto kun ei aivoille riitä vaan niitä pitää erikseen jumppauttaa ja käsityöt yleensäkkin on yksi hyvä tapa siinä ja tuunaus ihan paras tapa aloittaa käsityöharrastus.

Koska teen nuorten kanssa töitä ja tätä tuunauksen ilosanomaa heillekkin tuon, niin katselen ja tutustun paljon nuorten ylläpitämiin vlogeihin, joissa on ohjeita yms. erittäin helppoihin tuunauksiin, jotta kynnys alkaa tuunailla omia vaatteita olisi mahdollisimman matala. Käytännössä tämä tuunaus ei ole ihan nuorten tekemää vaan myös vanhemmat tekee näitä. Hitiksi tämä muodoistui viime syksynä ja varsinkin keväällä näitä lahkeita teki vähän jokainen vloggaaja. Itse kun pidän farkkujen risaisuudesta, niin pakkohan minunkin oli kaivaa kaapista farkut, jotka ovat siellä pitkään lojuneet. Tykkään niistä, joten en niitä poiskaan halunnut laittaa. Ei siis muuta kuin sakset käteen ja lahkeiden kimppuun.

Pinterestistä löytyy monen monta erillaista variaatiota lahkeista, klikkaa katsomaan kuvatekstistä. Mukaan laitoin myös yhden videon, jossa tehdään samanlaiset lahkeet, jotta helpottuu näin myös tekeminen.
Kuvien asuni on kokonaan secondhandia, osa tuunattu, osa ostettu. Paita on tehty vanhasta miesten kauluspaidasta ja ensiesittelyyn pääsee jälleen kuvatekstistä, neuletakki on ostettu Kierrätyskeskuksesta vuonna papu, farkut ovat Uffista vuosi sitten, tykkään niistä mutta olivat aivan liian pitkät minulle, joten jäivät kaappiin, nyt niitä olenkin käyttänyt paljon. Lenkkarit on ostettu naapurilta, kun olivat hänelle väärää kokoa. Ihanaa kun alkaa olla koko vaatekaappi joko secondhandia ja tuunattua, loput on sitten itse tehtyä kankaista. 5% vaatteistani on enää uutena ostettu, sekin vähä on sellaista, jota käytän paljon. Tämän vaatekaapin rakentamiseen on mennyt kuusi vuotta, mutta kaapissa on sellaista, joista tykkään ja joita käytän ja ne voi yhdistää helposti toisiinsa.

Pinterest

Paidan ensiesittely löytyy täältä

Ihanaa lauantaita kaikille!
-Melissa-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *