Hae
VillaNanna

Minulta kysyttiin: Mistä saan ideat ompeluihini

Minulta kysyttiin: Mistä saan ideat ompeluihini

Minulta kysyttiin: Mistä saan ideat ompeluihini ja nyt kirjoitan tässä artikkelissa vastauksen. Tämä aihe ei ole kovin yksiselitteinen, saan ideoita niin monella eri tavalla ja monesti osa ei edes onnistu.

Minulta kysyttiin: Mistä saan ideat ompeluihini

Pyytelin tuossa jokin aika sitten IG:n stooreissa kysymyksiä seuraajilta ja muutamia tulikin kivasti. Ensin oli tarkoitus, että vastaan kaikkiin kysymyksiin yhdessä postauksessa, mutta moni kysymys oli sellainen, että oli parempi laittaa kaikki osiin. Ensimmäinen osa oli muutama päivä sitten. Linkki artikkeliin alla.

Lempikirpparini

Tämä seuraava kysymys ei ole kovin helppo, sillä ideoita tulee vastaan ihan joka paikassa, kun kuljen kadulla, kun katselen ohjelmia, kun näen unia, kun selailen internettiä. Ideoiden tulva on jatkuvaa ja välillä se myös väsyttää niin paljon, etten saa aloitettua yhtään mitään. Näin on ollut jo jonkin aikaa minulla. Se onkin yksi syy siihen miksi blogi päivittyy milloin sattuu.

Mistä ne ideat tulee?

Yksi erittäin tärkeä työkalu ideoiden saamiseen on kaikki kaavakirjat sekä tietenkin kaavalehdet. Olen sen verran vanhanaikainen, että kaipaan kirjojen sekä lehtien tuoksua. Sivujen kääntelyn ääntä ja sitä, kun voi lappuun kirjoittaa ajatuksensa ja laittaa lapun kiinni sivuun, josta sai idean. Tämän hetkiset idealähteet on: Fibre Mood -kaavalehti sekä Yoshiko Tsukiorin kaavakirjat.

Toinen tärkeä työkalu on Pinterest, selailen ja pinnaan kaikkea mikä vähänkään kiinnostaa minua ja välillä olen testannutkin ideoita. Useimmiten kyllä teen asiat omalla kummallisella tavalla. Pinterestistä löydän vinkit ja ideat niin ompeluun, tuunaukseen kuin myös ihan pukeutumiseen. Pinterestin kautta olen löytänyt myös muutaman YouTube -kanavan, joita seuraan. Mutta tämä videopalvelu ei ole käytössä kuitenkaan samalla tavoin kuin on Pinterest.

Kolmas on unet. Näen valtavasti unia ja varsinkin erilaisista vaatteista ja kun herään, useimmiten kirjoitan ylös näkemäni, aina en välttämättä muista untani mutta muistan vaatteet ja sen kirjoitan ylös. Jotkin vaatteeni on tehty näiden unien pohjalta. Esimerkiksi sunnuntainen kotiasuni, jonka tein jo kertaalleen tuunatusta vaatteesta. Toki housuosan tein toisella ajatuksella, mitä unessa. Mutta kuitenkin.

Neljäs ideapaikka on kaupungin kadut. Katselen ihmisiä, katselen heidän vaatteitaan, käyn mielessä läpi kaavoituksia ja suunnittelen miten voin toteuttaa minkäkin asian ihan vaikka muokkaamalla vanhoja vaatteita. Saan ideoita myös luonnosta ja väreistä. Ideamaailmani on siis hyvin monenkirjava. En myöskään usko siihen, että tässä olisi kaikki ideapaikkani, en nyt vain välttämättä muista niitä muita.

Mukavaa päivää kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

8 kommenttia

 1. Älykodin avaimet kirjoitti:

  Tästä kirjoituksesta käy hyvin ilmi, että ompeleminen ja ideoiminen on sinulle intohimo. Omat uneni ovat niin epämääräisiä ja sekavia, että lähinnä voin vain ihmetellä miten oma pääkoppani suoltaa moista roskaa 😀

  • villananna kirjoitti:

   Totta, sitä se on. Vaikka jo pidempään on ollut suuria vaikeuksia ompelun saralla. En meinaa millään saada hommia valmiiksi.

 2. Jowi kirjoitti:

  Voin hyvin samaistua tuohon että ideoita tulee joka suunnasta ja välillä se voi olla väsyttävääkin. Niin totta. Välillä pitää ihan kirjata ideat ylös ja antaa muhia vielä hetki lisäinspiksen tullessa.

 3. Anne kirjoitti:

  Ainakin on monta idealähdettä! Kunhan ei liikaa tulvisi 🙂

 4. Nadine kirjoitti:

  Ideoiden keksiminen on yleensäkin aika vaikea. Mutta välillä inpis iskeä silloinkin ,jolloin ei edes osaa sitä odottaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.