Hae
VillaNanna

Neuleliivi ja pojan kauluspaita

Neuleliivi ja pojan kauluspaita

Neuleliivi on hieno lisä asuun. Varsinkin ihan tavalliseen arkiasuun. Oma työ on sellainen, että ei kauheasti viitsi pukeutua nätisti ja yleensä minulla on samat huonommat ja kulahtaneet vaatteet päällä. Vaikka olen tekstiiliohjaaja, niin työ on välillä erittäin likaista kun pelataan maaleilla ja liimoilla. Siksi harvemmin enää laitan mitään oikein nättiä tai kivaa päälleni.

Neuleliivi ja pojan kauluspaita

Tämä taas ei tarkoita sitä, että tämä asu ei olisi mielestäni kiva. Onhan se ja kun pääsin työpisteelle, puin työvaatteet päälle. Sellaisetkin minulla tuolla on. Nimittäin meidän huppari sekä omat kamalat verkkarit. Ne päällä hipsin töissä, jalassa on paksut villasukat sekä pinkit reinot. Ei mitään hienostelua siis. Voin esitellä työasuni myös joku kerta teille kaikille, jos haluatte. Olkoon tämä asu vaikka nimeltään siis työmatka-asu.

Neuleliivi on minun itseni tekemä liivi ja on yksi neuloosin tuotoksiani. Kauluspaita on poikani vanha, jonka olen löytänyt Fida Outletista…Miksi vanha? Koska poikani kasvaa tällä hetkellä kuin rikkaruoho ja vaatteet jäävät todella nopeasti pieneksi. Sujautin neuleliiviin sopivat housut jalkaan ja tyylin yhdisti hienosti toppasaapikkaat.

Asu:

  • Neuleliivi: Itse tehty (7 -veljestä lanka)
  • Paita: Fida outlet
  • Housut: UFF
  • Saapikkaat: Kierrätyskeskus

Miesten vaatteet toimii hyvin myös naisilla. Kannattaa siis säästää niitä, jos mieheltä tai pojalta jää pieneksi. Jos ei niitä tuunaa uudeksi, niin sitten omaan käyttöön sellaisenaan. Tällä hetkellä odottelen kovasti collegepaitoja. Mutta ne meillä yleensä menee kyllä niin kamalaan kuntoon jostain syystä kun herrat käyttää ne aivan loppuun. Eli pitää löytää kirpparilta. Olisi pari tuunausideaa niille nimittäin.

Neuleliivin ohje

Neuleliivi on tehty samalla ohjeella, jonka löydät alla olevasta linkistä. Olen vain lisänyt leveyteen enemmän silmukoita saadakseni liivistä enemmän laatikkomallisen. Tarkkaa työnkulkua en enää muista, kun teosta on jo aikaa sen verran pitkään, enkä ole myöskään kirjoittanut mitään muistiin. Laiska kun olen.

Neulottu slipoveri

Neuleliivit on nopea neulottava ja hieno tapa opetella paitojen neulomista. Tänä vuonna tuskin tulen neulomaan enää ainuttakaan neuleliiviä, sen verran paljon muita suunnitelmia erilaisiin neuleisiin, etten viitsi ja tosiasiassa liivejä alkaa olla aika paljon kaapissa. Ei viitsi ihan koko kaappia vuorata liivein. Ja muutenkin taitaa kaikki tulevat neuleet olla pitkälti jämäkerien ja jämälankojen lopputuloksia. Sen verran paljon kaikenlaisia keriä pitkin kämppää. Mutta suunnitelmista ja neuleunelmista enemmän toisessa postauksessa.

Neuleliivi ja pojan kauluspaita

Mukavaa päivää kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

LUE MYÖS:

Viini ja Ruoka messut ja vähän kirjamessuja

 

8 kommenttia

  1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

    Neuleliivit olisivatkin kiva tapa elävöittää pukeutumista 🙂

  2. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

    Neuleliivejä onkin viime vuosina taas näkynyt aika paljon ja itsekin ostin yhden, mutten sitten millään keksinyt toimivia yhdistelmiä sen kanssa. Ehkä siksi, että paitapuserot ovat minulle melkein no no, sen verran paljon on jo tykästynyt joustaviin tai väljän ”liehuviin” yläosiin. Mutta tuo näyttää kyllä pirteältä!

  3. petra kirjoitti:

    Korolliset toppasaapikkaat :O nyt on kivat kengät! En ole ennen kuullut lastenkasvua verrattavan rikkaruohoon, mutta aloin kyllä nauraa ääneen, meillä lienee vielä muutama vuosi tuohon rikkaruohovaiheeseen poikien kanssa. 😀 Tuo viimeinen kuva on tosi kiva! Tykkään sun tyylistä 🙂

  4. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

    kiva asu sinulla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *