Hae
VillaNanna

Joululahjaideoita

Tänään alkaa jouluinen postaussarja ja homma lähtee joululahjaideoita postauksesta, jossa vinkkaan jo blogissa olevia ideoita, joita voi hyödyntää joululahjoiksi. Lähes kaikki ideat tehdään itse ja ideoita voi hyödyntää vaikka lahjoiksi, jos haluaa.  Postaussarjan sisältö tulee olemaan monipuolinen, jokaiselle jotakin, mutta yritän laittaa kaikki järkevässä järjestyksessä. Käsityötä ja kierrätystä.

Postaussarjan sisältö
 • Joululahjat
 • koristeet
 • vaatteet
 • kattausvinkit
 • ruokavinkkejä
 • hävikkiruokavinkkejä

Tässä ensimmäisessä postauksessa esittelen ihan vain käsitöitä, joita voi tehdä läheisille ja useasti vaikka ihan jämistä. Varsinkin käsityöläisellä näitä jämiä jää valtavat määrät pyörimään nurkkiin ja joulu on mahtava juttu saada jämäpinoja pieneksi. Näissä hommissa voidaan hyödyntää myös omia vanhoja vaatteita tai kierrätyskeskuksen ilmaisosaston löytöjä. Varsinkin kattauksia voi tehdä ilmaisosaston löydöillä.

Nämä eivät ole kuitenkaan helppoja joululahjaideoita, mutta lähes mitä tahansa voi tehdä ja varsinkin kierrätyksestä löytyy vaikka mitä ihanaa ja mielenkiintoista, jota voi hyödyntää lahjojen teossa. Ja myös aineettomia lahjoja kannattaa antaa sellaisille henkilöille, joilla on jo kaikkea mutta tarvitsevat vain läheisten aikaa. Itse tehdyt lahjakortit toimii sellaisille valtavan hyvin. Lahjan saaja kannattaa siis tuntea hyvin ennen kuin lähtee antamaan mitä tahansa.

Moniosainen pesusetti

Pesusetti on virkattu puuvilla/bambulangasta ja kori puuvillalangasta. Langat on purettu poikani vanhasta paidasta ja muut langat on sitten jämiä. Setti sisältää myös itse tehdyn kosmetiikan. Kylpypommeja voi tehdä vaikka lasten kanssa halutessaan.

Setti sisältää:  Alkuperäisen postauksen löydät täältä.

 • virkatun korin
 • Virkatun pesusienen
 • Virkatun selän pesimen
 • Virkatun hierontapesimen kahvikuorinta-ainetta varten
 • Meikinpoistolaput
 • Nenäliinat ommeltu vanhasta tyynyliinasta – Ohjeet löydät täältä.
 • Kaikki pestäviä osia.

Kosmetiikka:  Ohjeet löydät täältä.

 • Kahvikuorinta-aineen
 • Vaniljasaippuaa
 • Kylpypommit
 • Deodorantin

Joululahjaideoita

Ihanan pehmeät neuleet

Joka vuosi meidän porukka pyytää villasukkia tai lapasia lahjaksi ja yleensä pyrin tekemään erilaisia pehmeitä paketteja kaikille. Isoimmat jutut tällä hetkellä on Adidas tyyliset sukat sekä erilaiset hassut pipot, joita tehdään käsityöryhmissä paljon. Minun vinkkinä on hyödyntää lankajämiä ja kaikille yksisarvis faneille pitää tehdä huppuhuivi aiheeseen liittyen.

Alkuperäiset postaukset:

Joululahjaideoita

Joululahjaideoita

Huovuttuneesta villapaidasta tossut

Mikään ei ole niin mahtava materiaali kuin huovuttunut villapaita. Näistä paidoista saa ihan mitä tahansa ihanaa ja lämpöistä, niin päälle kuin koristeeksikin. Huovuttuneista paidoista saa tehtyä myös kattaukseen suloisia juttuja, voidaan nekin laittaa pakettiin henkilölle, joka rakastaa kattaa pöytää tai leikkaa paidasta tilkkuja ja ompele lämmin peitto.

joululahjaideoita

HUOM!

Pehmeät lahjat voi laittaa kauniisti itse taiteltuihin lahjapaketteihin, jotka voidaan valmistaa tapettien jämistä. Jos ei omista nurkista löydy, niin kirppiksiltä voi ostaa ja niistä saa aivan ihania paketteja. Niin laatikoita kuin lahjakasseja. Koristeet ja pakettikortit voidaan valmistaa vaikka ihan ”roskasta”.

Joululahjaideoita

Ihanaa päivää kaikille!

-Melissa-

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

10 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Ihania lahjaideoita. Meillä ei lahjota kuin lapsia, joten melko vähällä joulustressillä selvitään 😀

  • villananna kirjoitti:

   Se on kaikkein parasta. Meillä ei myöskään muille oikein anneta kuin ihan omille vaan.

 2. Ansku-Glitteri addikti kirjoitti:

  Oi onpa ihania ideoita! Itse tehdyt lahjat lämmittää kyllä aina kovasti mieltä 🙂

  http://www.glitteriaddikti.fi

 3. Minna M kirjoitti:

  Ihania lahjoja ja kääreitä! Minä ja lapset tehdään tänä vuonna yhdessä pari keppihevosta villasukista lasten serkuille. Voi olla, etten muuta ehdi itse tehdä. Yritän olla ottamatta stressiä joulusta.

 4. Diiskuneiti kirjoitti:

  Jee, ihana postaus-sarja! Joulu on parasta 🙂

 5. tuulanneli kirjoitti:

  Aivan ihania lahjaideoita. Villasukat ovat vaan parhaita lahjoja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *