Hae
VillaNanna

Vuoden 2019 refashion

Vuosi 2019 on ollut monin tavoin erittäin monivaiheinen ja siksi päätinkin tehdä tästä postauksesta vuoden 2019 refashion koosteen, en lytätä kaikkea mahdollista tähän yhteen postaukseen. Vuoteen liittyy niin paljon terveyteen, matkailuun, elämään, lapsiin ja työhön liittyvää asiaa, että oli todella hankala jäsentää kaikkea tuota, helpointa tehdä vain yhdestä asiasta, siitä mikä on blogin se syvin olemus, eli vaatteiden tuunaus ja refashion.

Vaikka ompelua harrastin todella vähän, niin jotenkin kaappiin löytyi vaikka mitä ihanaa rompetta. Sama jatkuu ainakin kevään, se etten juurikaan pääse ompelemaan. Mutta onneksi on näytettävää paljon ja esittelen niitäkin juttuja, joita en ole ehtinyt koskaan tänne julkaisemaan. Nyt on niiden asujen aika.

Esittelen joka kuukaudelta sen yhden tai kaksi refashion vaatetta, jotka ovat olleet niitä kaikkein kivoimpia ja joista pidän kaikkein eniten. Toivottavasti tästä postauksesta saatte hyvin napattua idoita omaan talteen ja lähdette kokeilemaan näitä hauskoja ideoita myös omiin vaatteisiinne. Sitä ennen pari erityismainintaa hauskoista tuunauksista.

TammikuuHelmikuu – Maaliskuu – Huhtikuu – ToukokuuKesäkuu

Heinäkuu – Elokuu – Syyskuu – Lokakuu – Marraskuu – Joulukuu

Tervetuloa VillaNannan refashion vuoteen. Mitä se piti sisällään ja mitä ajatuksia mikäkin työ toi tullessaan!

Vuoden 2019 refashion, olkaa hyvät!

 

Pöytäliinoista paita

Täytyy myöntää, että tämä refashion oli tämän vuoden ehkä toiseksi paras tuunaus ikinä. Rakastan näitä romanttisia kirjailtuja pöytäliinoja, mutta valitettavasti kaikki eivät niitä arvosta ja ne joutuvat roskiin. Minulle kulkeutui alku vuodesta kassillinen erilaisia pöytäliinoja, joista vain muutama oli siinä kunnossa, että niitä voi käyttää pöydällä. Loput ovat tuunaamiseen erittäin hyviä ja sainkin aivan ihanan paidan väsättyä yhdistelemällä tilkkuja ja pöytäliinoja toisiinsa.

Vuoden 2019 refashion

Tekstiilijäte

Leikkuu -ja ompelujäte on jokaisen käsityöläisen suuri haaste. Meneekö ne polttoon vai mitä niille oikein tekisi. Itse otin itseäni niskasta kiinni alkuvuodesta ja tuhosin leikkuujätekasoja yhdistelemällä niitä kankaiksi ja tekemällä näistä omituisista kankaista erilaisia juttuja, kuten nyt vaikka pipoja, hanskoja ja kaulureita. Tykästyin näihin hommiin kunnolla ja näitähän tuli monen monta tehtyä. Nyt alkaa olla vähän liikaakin kaapissa…

Vuoden 2019 refashion

Jämistä huppuhuivi

Jätekassi oli pakko saada tyhjäksi ja tietenkin parasta on ommella jälleen palat kankaaksi ja ommella kankaasta vaikka huppuhuivi. Voin vakuuttaa, että tämä huppuhuivi sopii vilukissoille todella hyvin. Varsinkin, jos vuoriksi laittaa villaneulosta. Huppuhuivin villaneulos on saatu kaverilta. Tällä on todella kiva mennä seikkailemaan talvipakkasella.

Roberto Cavallin farkkutakista idea

Oli ihan pakko valita tämä takki tähän, sillä rakastuin Roberto Cavallin suunnittelemaan farkkutakkiin niin ikihyviksi, että pakkohan sellainen oli tehdä itsellekin. Tosin omalla tavalla. Täallaisen voi tehdä vaikka aloittelija, sillä tässä ei oikeastaan tarvitse juuri mitään osata. Alaosaksi kannattaa valita mahdollisimman suuret housut. Näin saa tarpeeksi materiaalia, jota työstää.

Vuoden 2019 refashion

 

Tekstiileistä yöpuku ja nuttu

Erilaisista tekstiileistä saa tehtyä vaikka ja mitä ihanaa. Tuossa ensimmäisessä kuvassa jo kerroin näistä pöytäliinoista, jotka kaverini pelasti roskiksesta ja tässä yöpuvussa on käytetty samassa pussissa olleita tekstiilejä. Itse olen pelastanut tuon virkatun nutun osat myöskin roskiksesta. Palat on osa virkattua päiväpeittoa, joka valitettavasti oli niin rikki, ettei sen korjaamiseen kannattanut käyttää aikaa. Olen purkanut kaikki ne osat, joita voi hyödyntää jossakin ja loput on tuhottu. Koko uniasu on tehty mitä kaapista löytyy ajatuksella.

Mekon muutos topiksi

Ilmaisosastolta tulee välillä napattua kaikenlaista mukaan ja kun pääsee kotiin, pesee vaatteen ja sovittaa, niin …. Eih, vaate ei toimi sellaisenaan. Niin kävi tälle suloiselle mekolle. Mekko oli aivan liian lyhyt mekoksi mutta ei toiminut myöskään tunikana, jotain oli siis tehtävä. Uskon myös, että mekko oli pesty väärin ja se oli sen vuoksi kutistunut todella hassun malliseksi. Siksi oli aika helppo leikata mekon helma lyhyeksi ja epäsymmetriseksi ja ommella pitsiä reunaan.

Vuoden 2019 refashion

Leikkuujämistä mekko

Minulla meni kesä aika pitkälti tilkkujen hyötykäyttöön ja kaikenlaista todella ihanaa tuli tehtyä ja paljon. Tilkkuvaatteet ovat tulleet jäädäkseen minun vaatekaappiini. Ne kuvastaa hyvin minun tyyliäni ja sopivat todella hyvin minulle. Mitä enemmän niitä teen, sen enemmän niitä haluan. Tämä mekko on näistä tilkkutöistä se kaikkein rakkain.

Vuoden 2019 refashion

Kesän tilkkumekko

Tämä mekko oli viimeisimpiä kassiprojektin aikaansaannoksia. On aika hassua mitä kaikkea tulee säästettyä mutta hienoa mitä kaikkea näistä saa tehtyä. Tosin tähän mekkoon uppoutui myös yksi tuunattu vaate, jota tuli hyvin vähän pidettyä sitten lopulta. Koska tykkään mekosta, niin se tulee käyttöön ja näin hyödynnetään myös hyvin tuo vanha tuunattu vaate.

Farkkuliivi+neule=takki

Mylös tällä tavoin voi saada käyttämättömät vaatteet käyttöön, kun yhdistää ne toisiinsa ja saa aikaan jotain mitä tulee käytettyä. Neuletakki oli rikki ja liiviä en käyttänyt, mutta näin käytän tätä ja mielelläni. Aina kannattaa miettiä mitä vaatteella on vielä ennettavaa ennen kuin vaatteen laittaa kiertoon.

Kaksi materiaalia yhteen

Liian pieni paita ja tuunattu paita, joka ei ollut mun juttu. Näistä saakin todella hauskan yhdistelmän, vai mitä mieltä olette? Itse ainakin tykkään ja käytössä tämä on ollut paljon valmistumisen jälkeen. Tällä tavalla saa myös liian pienet vaatteet uudelleen käyttöön hyvin. Tämä oli myös yksi vuoden 2019 refashion -innovaatio. Ja olen tyytyväinen, että tein tämän lopulta. Paitatuunauksia on tulossa lisää keväällä…Ihan vinkkinä!

Rumat joululeggarit

Lupasin kaverilleni, että teen rumat leggarit tänä vuonna ja valmiiksi ne vihdoin tuli. Tästä sainkin sitten kipinän, että teen minun rumaan paitaani kunnolla kaikki mahdolliset osat ja olen kuin joulukuusi muutaman vuoden päästä. Mitäs siitä sanotte? Tästä on hyvä jatkaa kun valmiina on jo leggarit, paita ja tonttulakki.

Ihanaa alkanutta viikkoa teille kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

10 kommenttia

 1. Jael kirjoitti:

  Hieno katsaus kuluneeseen vuoteen, ja duunaamiisi vaatteisiin.HYvää tulevaa vuotta Melissa:)

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  En voi kuin ihastella sinun taitojasi <3

 3. Aino kirjoitti:

  Oi että oot kyllä taitava! Nyt tekis mieli pistää omakin onpelukone tulille! 🙂

 4. riitta reissaa kirjoitti:

  Hauskoja vaateidoita! Tuo farkkutakkineule on huikea!

 5. tuulanneli kirjoitti:

  Taas oli todella kivoja juttuja. Tykkäsin eniten noista kesän tilkkumekoista ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *