Hae
VillaNanna

Korvikset vanhoista rannekoruista

Korvikset vanhoista rannekoruista

Minulla on tapana tehdä korvikset vanhoista rannekoruista  ja niitä onkin useampia. Olen esitellyt monet parit täällä blogissanikin. Mutta nyt halusin muokata korviksia vähän enemmän mitä ennen. Aikaisemmin olen virkannut suoraan ympyrään reunapitsin (simpukka tai piparkakku) mutta nyt halusin testata miten pystyn itse rannekorua muokkaamaan ennen kuin sen ympärille virkkaan mitään reunapitsiä. Täytyy sanoa, että korun muokkaaminen onnistuu todella helposti, mutta varovainen pitää olla, sillä koru katkeaa aika helposti.

Mietin myös, että korusta voisi muovailla vaikka mitä uutta, eikä tarvitse välttämättä edes virkata ympärille mitään. Täytyy kokeilla, näitä koruja kun löytyy isot määrät. Mutta tällaiset korut ovat mun lemppareita ja varmasti tulen tekemään vielä lisääkin näitä, vaikka samanlaisia ei tarvitsisi olla paikat täynnä. Jotenkin kuitenkin haluan eri värisiä ihanuuksia roikkumaan korviini.

Vanhoista rannekoruista korvikset

Yksinkertaisuudessaan nämä korut tehdään vain niin, että ensin ommellaan korun ympärille kiinteitä silmukoita ja seuraava kerros sitten vaikka simpukkaa tai piparkakkua. Kummasta tykkää enemmän. Itse en isoja eroja noissa kahdessa nää edes. Ohjeitakin löytyy isot määrät googlettamalla. Näissä koruissa tosin ensin muotoilin ne sydämen malliin ja vasta sitten aloin virkata. Lankana paras on puuvilla tai bambulanka. Voihan toki näitä tehdä myös erikoislangoista, kuten kaikkista juhlalangoista. Mieluiten kuitenkin sellaisilla, josita tulee tasainen jälki.

Mitä siis näihin tarvitset?

Kaksi metallirannekorua tai muita vastaavia. Mitä pienempi koru, sen parempi. Pyrin käyttämään sellaisia rannekoruja, jotka eivät mahdu käteeni. Näin niistä ei tule valtavan suuria. Näillä pienilläkin kun suuruus on massiivinen. Lisäksi tarvitaan lankaa. Toki koristella voi rikkinäisillä koruilla ja helmillä myöskin, mutta yksikertaisuduudessaan tarvitaan vain muutama asia. Myös korvikoukut ja välikappaleen tarvitset, jotta voit yhdistää korviskoukun sekä korun toisiinsa. Sitten kun kaikki materiaali on, niin ei muuta kuin hihat heilumaan.

Lankaa ja värejä vaihtamalla kuruista tulee ihan eri näköisiä, vaikkei muotoilisi korviksista yhtään mitään. Näiden tekeminen on myös hauskaa ja siksi näitä on minullakin nyt neljät kappaleet. Valkoiset, turkoosit, vihreät sekä nyt nämä luonnonvalkoiset vai ovatko jopa beiget? Vaikea sanoa. Vielä olisi ihania värejä kaapissa, joista olisi tarkoitus virkata tämmöiset korut.

Tuleeko näitä käytettyä?

Todellakin. Itsellä on useasti jotkin näistä koruista korvissa roikkumassa. Eivät ole painavia vaikka ovat suuret. Mutta tosiaan kannattaa valita mahdollisimman pienet rannerenkaat tähän hommaan. Kannattaa ainakin kokeilla hyödyntää vanhoja koruja ja tehdä niistä jotakin ihan uutta.

Rentoa lauantaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

LUE MYÖS:

Jouluiset korvikset vanhoista rannerenkaista

Vanhoista rannekoruista korvikset

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Todella suloiset korvikset tuli 🙂

 2. Minna / Kiljusten blogi kirjoitti:

  Kivat korvikset! Ihan sinunnäköiset!

 3. Diiskuneiti kirjoitti:

  Tosi kauniit korvikset, jotenkin ihanan herttaiset 🙂

 4. tuulanneli kirjoitti:

  Todella kauniit ja kivat korvikset!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *