Hae
VillaNanna

Kirppisasu

Kirppisasu

Koko kirppisasu on rakennettu neuleliivin ympärille, jonka löysin muutama vuosi sitten UFFin tasarahapäiviltä, myös farkkumekko on tasarahapäiviltä. Saapikkaat taas on Kierrätyskeskuksesta, vain sukkahousut on ostettu uutena. Aina kun käyn Tallinnassa on pakko hakea kivoja sukkiksia Suva myymälästä. Suomesta kun ei saa kivoja sukkiksia.

Kirppisasu

Asun rakentaminen lähti tosiaan neuleliivistä, jonka joku on itselleen joskus tehnyt. Liivissä on sellainen mummofiilis hiukan. Yleensä tämän tyyppisiä näkee juuri mummojen käytössä, tosin minä nyt olenkin jo mummoiässä, joten se ei haittaa vaikka se on päälläni. Mietin hiukan kuitenkin, että mihin suuntaan haluan alkaa asua rakentamaan. Ensin mietin ihan farkkupaitaa ja leggareita, mutta sitten muistin, että kaapissa on farkkuinen mekko, josta tykkään paljon. Paitamekkokin kyllä kävisi tämän liivin kanssa, mutta halusin kuitenkin testata tätä lyhyttä mekkoa. Mielestäni toimii kyllä, vaikka mekon helma onkin leveä ja liivi ei niinkään.

Tiesin heti mitkä sukkikset haluan laittaa jalkaani. Tietenkin Suva sukat. Ne on meikäläisen lempparit ja tosiaan niitä ostan aina Tallinnasta. Suva sukkamallistot on suunnattu naisille, miehille sekä lapsille. Meillä käytetään näitä paljon. Itse käyn myymälässä joka on Kaubamajassa. Hyviä ja kestäviä sukkia, jotka myös pysyy jalassa tällaisella minijalkaisellakin.

Kirppislöydöt:

 • Mekko: UFF
 • Neuleliivi: UFF
 • Sukkahousut: Suva, Tallinna
 • Saapikkaat: Kierrätyskeskus

Näin mukava yhdistelmän sain aikaan. Itse tykkään kyllä, vaikka nyt laittaisin mieluummin paitamekon liivin kanssa, mutta hyvä se on näinkin. Mitä mieltä sinä olet? Minusta on niin mahtavaa se, että voin hankkia vaatteet kirppareilta, enkä näyttää nukkavierulle, vaikka vaatteet ovat ostettu käytettynä. Monille kun se on se asia miksi ei osta kirppareilta. Tosin nykyään uutenakin ostettu voi näyttää nukkavierulle jo tangossa.

Mitä katson kun valitsen vaatteen kirpparilta?

Käyn läpi vetoketjut, napit ja napinlävet. Tämän jälkeen käyn läpi taskut sekä saumat. Housuista katson tarkkaan myös sen miten saumat on huoliteltu ja listyykö kangas jos hiukkasen venyttää. Mietin myös sitä, että jos vaatteesta puuttuu nappi tai napinläpi on venynyt, että kannattaako sen kuitenkin ottaa, jos korjaan. Esimerkiksi tämän postauksen paita oli lyhennetty ja siinä oli helmassa rikkinäinen kuminauha. Otin paidan silti ja ja muokkasin helman itselleni sopivaksi. Eli välillä otan mukaan myös sellaisia vaatteita, joita on pakko hiukan korjata. Mutta sekin riippuu monesta asiasta.

Ja toki sovitus on tärkeää myös, sillä koko numerot ei juuri sano mitään, joten paras on sovittaa. Joskus se pieni koko sopii hyvin ja välillä suurinkaan ei istu. Siksi varsinkaan kirppareilla ei kannata kokonumeroita katsella, vaan painella sovittamaan. Vähemmän herätteitä tulee kotiin. Sama tosin toimii nykyään myös ihan missä tahansa kaupassa. Aina kannattaa sovittaa.

Kirppisasu

Mukavaa päivää kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

12 kommenttia

 1. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

  Onhan nuo sukkikset asun kohokohta!

  Muistelisin, ettei Suomesta saanut edes tavallisia sukkiksia päiväkäyttöön, puhumatta että jotain erikoista olisi. Lakkasin käyttämästä mekkoja, kun en paljain jaloin tarkenne kuin joskus keskikesällä.

  Kokonaisuutena asu ei vaikuta yhtään mummolta. Raikas ja leikeissä pikimmiten.

  • villananna kirjoitti:

   Nykyään on kyllä kivoja värillisiä sukkiksia, mutta huonosti paksuja, joissa kuvioita yms. Jotenkin täällä katsotaan, että ihonväri sekä mustat on parhaat. Kuviot on nounou.

 2. Mira / Blinger Shimmer-blogi kirjoitti:

  Syksyssä ja tulevassa talvessa on ainoastaan se hyvä puoli, että voi kääriytyä taas lämpimiin neuleisiin 🤩

 3. Diiskuneiti kirjoitti:

  Tosi kiva asu! Ja mikä ihana höyhenponnari sulla on 🙂

 4. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Eipä taida enää tänä syksynä liivit mennä kategoriaan ”mummoasu” – minusta niitä näkee sen verran paljon muotikuvissa, kaupoissa ja jopa ihmisten päällä! Kivalta tuokin näyttää Sinun päälläsi.

 5. Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys kirjoitti:

  Nuo saappaat ovat varsinkin upea löytö kierrätettyinä! Ja koko asu näyttää tyylikkäältä. 👍

  • villananna kirjoitti:

   Totta, hieno löytö ja paljon ihania kenkiä tulee löydettyä kirppareilta. Ostan nykyään tosin todella harvoin kenkiä enää.

 6. Yksi ihmettelijä kirjoitti:

  Tässä yhdet suomesta löytyvät hauskat paksut sukkahousut. Ja ennen kaikkea aivan ihana materiaali tuo bambu.
  https://cocoonhouse.fi/collections/sukkahousut/products/anna-bambusukkahousut-cube-made-in-eu

  • villananna kirjoitti:

   Olen siitä hankala, että en osta netistä ollenkaan. Onhan niitä sukkakauppoja netissä paljon ja löytyy jos jonkinmoisia sukkia. Mutta hyvä syy lähteä Tallinnaan sukkaostoksille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *