Hae
VillaNanna

Kahden neuleen tango

Kahden neuleen tango

Kahden neuleen tango yhdeksi neuleeksi oli aika kivinen tie. Nimittäin homma ei mennyt niin kuin Strömsössä vaikka lopulta monen yrityksen jälkeen onnistuikin ihan ok. Ei kuitenkaan täydellisesti, sillä takakappaleen osa ei tullutkaan yhdestä kappaleesta kuten alun perin oli tarkoitus. Mutta en nyt kuitenkaan valita yhtään, sillä paita on toimiva eikä monen ompelun jälkeen enää purkaudu.  Teenkö toisen joskus, niin en tee.

Kahden neuleen tango

Tähän paitaan käytin siis kaksi hyvin erilaista paitaa, toinen on paksua puuvillaa ja toinen oli pitsinen neuletakki. Koska pitsinen osuus oli hyvin reikäinen ja helposti purkautuva, homma oli hyvin haasteellinen. Eli olen ommellut niin saumurilla, kuin ompelukoneella sekä käsin pitsiosia, jotta olen saanut paidan kokoon ja sellaiseksi, ettei se purkaannu. Kaavana käytin Fibre Mood 13 -kaavaa, mutta muokkasin hihat sekä takakappaleen toisenlaiseksi. Toiseen hihaan tuli siis neuletakin etukappale ja toiseen takakappale. Leikkuussa siis huomioitu, että hihat eivät ole samanlaiset ja olen hyödyntänyt osat sellaisenaan.

Napit antavat oman kivan lisän ulkonäköön hihassa, joten sen vuoksi en halunnut lähteä muokkaamaan etuosan napituskaitaletta pois, vaan jätin sen näkyviin. Lopputulos pitkän taistelun jälkeen oli sellainen kuin sen halusinkin, vaikka tarkoitus takakappaleessa oli se, että kiila tulisi yhdestä kappaleesta, eikä kolmesta, josta se lopulta tuli. Syy siihen oli se, että mittasin ensimmäisen kiilan väärin ja huomasin asian liian myöhään.

Kahden neuleen tango

Korkeavyötäröiset housut

Ompelin tähän paitaan myös erittäin leveälahkiset. Mallissa lukee housuhame ja kyseinen housuhame oli myös mallilla polvipituinen mutta jostain syystä housuhameen mitta minulle olikin piiiitkä. Ne olivat niin pitkät, että jouduin ensimmäiseksi poistamaan noin 25 cm lahkeista pois ja siltikin housuista tuli pitkät. Eli minulle nämä ovat housut ei housuhame.  Tämä kuitenkaan ei haittaa mitään, sillä mielelläni käytän näitä housuina. Kaava on Kotilieden Käsityö 7/2020 lehdestä ja oikein näppärä kaava. Kaavasta on helppo valmistaa vaate.

Toinen paras asia leveiden lahkeiden lisäksi on ehdottomasti korkea vyötärö. Vyötärön korkeus antaa pituutta jaloille ja antaa muotoa vartalolle. Eli siis täydelliset pöksyt. Housuista löytyy kaikki se mistä tällä hetkellä olen innoissani.  Housut ovat monikäyttöiset ja kangaskin ihanan pehmeää housukangasta. Kangas vaikuttaisi olevan äidiltäni saatu ja sain nämä housut juuri ja juuri kankaasta. Joten koko asu on juuri kuin minulle tehty. Hetkinen, nehän on minulle tehty.

Kahden neuleen tango

Mukavaa päivää kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

 

4 kommenttia

  1. Helka Elo kirjoitti:

    Kauniit!

  2. Metsäntyttö kirjoitti:

    Tuo pusero on kyllä todella kaunis!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.