Hae
VillaNanna

Syksyn ensimmäinen paita

Syksyn ensimmäinen paita

Syksyn ensimmäinen paita pitää lämpimänä, kun viima nappaa vaatteisiin. Kylmyys alkaa tuntua ihossa ja tarvitaan jo jotakin hiukan lämpimämpää päälle. Nyt alkaa olla se aika, kun kaipaa pehmeyttä ja lämpöä ympärilleen ja kesävaatteet alkaa piiloutua kaapin nurkkaan odottelemaan ensi kesää.

Syksyn ensimmäinen paita

Viime keväänä aloitin tällä kaavalla make nine -haasteen, toki silloinkin lyhensin röyhelöä noin 10 cm pätkän ja nyt vielä enemmän, sillä kangasta oli todella vähän. Tein röyhelöstä myös yksipuolisen. Ohjeessa röyhelö on kaksinkertainen. Kaava löytyy Suuri Käsityö 8/2020  lehdestä. Kaava itsessään on yksi lemppareitani ja varmasti jossakin vaiheessa tulee pari lisää tällä kaavalla tehtyjä. Iloisemman värisiä vain.

Make nine ompeluhaaste on avattu

Mutta tähän paitaan oli pakko tehdä isompia muutoksia, että sain sen leikattua pienestä palasesta kangasta ja tärkeää oli myös se, että vaate on käyttökelpoinen minulle. Ehkä hitusen liian lyhyt näin lopultaan mutta käyttökelpoinen. Ehkä jossakin vaiheessa saatan muokata paidan ja laittaa helmaan resorin. Ehkä, katsotaan. Nyt se on kuitenkin helppo laittaa housuihinkin.

Harmaa ei nyt ihan ole värini, enkä kauheasti tykkää harmaaseen edes pukeutua. Mutta vaikka en harmaasta välitä, sitäkin väriä löytyy kaapista jonkin verran. Tämä tumma tosin aika vähän edustettuna. Yleensä valitsen vaaleampaa harmaata. Kivalta kuitenkin tämä kaava näyttää tässä kankaassa ja hyvä työpaita tästä tuli. Onnistunut siis kaikin puolin.

Vai mitä mieltä olette?

Muokkaa farkut korkeavyötäröisiksi

Olen viime vuonna vinkannut täällä miten matalavyötäröiset farkut voidaan tuunata korkeavyötäröisiksi. Vaikka matalat ovat taas valtaamassa alaa, niin itse en niihin enää ryhdy. Näin ollen mieluummin laitan farkkuihin enemmän korkeutta vyötärölle kuin madaltaisin niitä. Mutta jokainen valitsee päälleen mitä haluaa.

Vyötärön korjaus

Kun julkaisin vinkin tähän muokkaukseen, niin sain paljon kommentteja siitä, että tämä ei onnistu ja ei tule näyttämään hyvältä päällä. En muistanut ikinä ottaa kuvaa näistä päällä silloin, mutta nyt tietenkin otin. Vyötärö on napakka ja istuu hyvin päälleni. Ei valu eikä muutakaan. Pitää vain valita oikeanlainen vyötärökaitale tähän hommaan. Muokkaus on helppo vaikkakin aikaa vievää. Kannattaa katsoa linkki, jos aihe kiinnostaa.

Tuunauksen ei siis tarvitse olla mitään suurta ja vaatetta ei tarvitse muuttaa uudeksi vaatteeksi. Ihan pienet korjauksetkin muuttaa vaatteen ulkonäköä sekä toimivuutta päällä. Pienillä nikseillä voi käyttää vaatetta vielä pitkään, eikä tarvitse laittaa vaatetta kiertoon.

Syksyn ensimmäinen paita

Rentoa lauantaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger Shimmer-blogi kirjoitti:

  Näppärä tuunausvinkki. Jotenkin kummasti nykyään tulee suosittua korkeampaa vyötäröä housuissa ?

 2. Nadine kirjoitti:

  Röyhelöt tekee tavallisesta vaatteesta mielenkiintoisen. Itse taas tykkään harmaasta 😀

 3. Diiskuneiti kirjoitti:

  Tosi söpö röyhelöpaita – kyllä käyttäisin 🙂

 4. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

  Röyhelöt ei sovi itselleni, ja se harmittaa, sillä ne on niin söpöjä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *