Hae
VillaNanna

2xhousut + tilkku = hame

2xhousut + tilkku = hame

Minun laskutoimitus on seuraava 2xhousut + tilkku = hame, tämän enempää ei tarvitse matikkaa, tai näin uskottelen itselleni. Oikeasti matematiikkaa tarvitaan kaavojen teossa paljonkin. Matikka on siis erittäin tärkeä työkalu käsitöissä. Mutta tämän postauksen tarkoitus ei ole jutella matematiikasta, vaan tästä toisesta laskutavasta, joka lukee artikkelin otsikossa. Mutta oli kiva tähän saada laitettua myös tuosta matematiikasta muistutuksena siitä, että ne yleisaineet, joita koulussa opitaan, on meille hyödyksi aikuisena.

Tässä tuunaushommassa hienoa on se, että taivas on rajana ja kaikkea voi kokeilla. Siitä lähti tämäkin ajatus lentoon. Miten yhdistän kahdet housut hameeksi, mutta koska materiaalia oli tietenkin jälleen vähän, niin pitää siihen lisätä jotakin ja se jotakin oli sitten aivan eri tyyppistä kuin nämä kahdet pöppylät.

2xhousut + tilkku = hame

2xhousut + tilkku = hame

2xhousut + tilkku = hame

Tämä projekti lähti ihan siitä, että keräsin pinoon muutamia vanhoja vaatteita, joista olisi tarkoitus tehdä syksyksi jotakin super kivaa ja erilaista. Sitähän tämä hame sitten lopulta olikin. Jotakin ihan erilaista mitä yleensä olen tehnyt. Halusin kokeilla yhdistää eri värejä, sekä eri materiaaleja toisiinsa. Lopputuloksena kummallinen hamonen, josta kuitenkin jotenkin tykkään aika paljonkin. Se minkä olisin voinut tässä tehdä olisi ollut se, että olisin sekoitellut näitä kahta väriä enemmän. Toki ongelmahan on aina se, että materiaalia on vähän, joten aina ei pitkälle pötkitä näiden kanssa.

Hameen kaavan olen ottanut Burda 9/98 lehdestä. Meikäläinen on niin innoissaan näistä vanhoista lehdistä… Nyt olen kerännyt neuleohjeita 80-luvun lehdistä. Ihan ykkös juttuja nyt tällä hetkellä. Haluan nähdä miten nämä vanhat mallit sointuu nykyajan vaatteiden kanssa yhteen tai miten ne muuttuvat kun käyttää eri materiaaleja mitä alkuperäisessä työssä on.

Vaikka en ihan täysin tyytyväinen hameen ulkonäköön ole, niin tykkään silti hameesta paljon. Hauska lisä kaappiini, jota käytetään tietyissä tilanteissa. Hameelle on muodostunut jo tunnesidekin. Oli nimittäin viimeinen työ, jonka tein kaapissa. Minulla kun on ollut ompelutila hallin kaapissa, ennen kuin poika muutti pois kotoa. Tämä hame muistuttaa siis siitä muutosta, irtautumisesta kasvukivuista. Monesta tunteesta, jonka olen ommellut tähän hameeseen.

P.S. Hame on kyllä silitetty, mutta kestää hetki kun saan nuo housujen prässit suoraksi. Nyt en niitä saanut vaikka miten yritin. Älkää antako siis prässien häiritä…

Minun ihana asuni

Minun asuni on koottu sillä ajatuksella, että enemmän on parempi. Ja tottahan se on, minulle enemmän on aina parempi, vähempi on liian tylsää. Montaa eri pintaa, mielenkiintoisia yksityiskohtia ja mikä parasta, ihanan rönsyilevää. Niin minun tyylistäni.

 • hame: Itse tehty vanhosita housuista
 • neule: Kierrätyskeskuksen ilmaisosasto
 • Kengät: Fida

Tämä on sellainen tapa pukeutua, joka on nimensä mukaisesti Lumppumaakarin ekstaasi. Kun huomaat miten paljon sinulla on päällä esimerkiksi tuunattua vaatetta / kirppislöytöjä, niin sun fiilis kohoaa siitä jo pilviin. Nykyään minulla kun on suurin osa tuunattua sekä kirppistavaraa, niin fiilis on aina korkealla. Oikeasti.

2xhousut + tilkku = hame

Mukavaa tiistaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

LUE MYÖS:

Villapaidan uudet kuviot

Olen tuunaajaeukko

Vanha poncho hameeksi

Lumppumaakarin ekstaasi

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Todella uniikkikappale, ihana! 🙂

 2. Diiskuneiti kirjoitti:

  Kuinka paljon sä ompelet kuukaudessa? Sulla on varmaan erittäin uniikki vaatekaappi 🙂

  • villananna kirjoitti:

   En paljoa. Mulla voi olla montakin kuukautta väliä ennen kuin ompelen taas. Päivätyö pitää kiireisenä.

 3. Riitta reissaa kirjoitti:

  Kiva, erilainen leikkaus tuossa hameessa! Ei tule ensimmäisenä mieleen, että on tehty housuista. Ja kivan erilaiset kangastilkut.

  • villananna kirjoitti:

   Ajattelin tosiaan, että kannattaa paikata tyhjät kohdat niin, että laitan aivan poikkeavan materiaalin mukaan. Ei huono ajatus.

 4. Minna / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Kivalta näyttäå! Ihailen persoonallisesti pukeutuvia ihmisiä.

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos. Itse pukeutuisin enemmänkin persoonallisesti, jos se vain olisi mitenkään mahdollista. Töissä kun pitää kuitenkin pukeutua toisin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *