Hae
VillaNanna

Söpö ja Söpön häntä

Söpö ja Söpön häntä

Tämän artikkelin aihe on Söpö ja Söpön häntä. Pyörii siis tiiviisti pienen tiibetinspanielin ympärillä. Tämän pienen tytön, joka pitää itseään suurena ja vahvana sutena, joka ei kaadu vaikka mikä olisi. Valitettavasti nyt hänen kanssaan eletään hyvin kivuliaita aikoja, sillä jästipää ei kertonut meille, että kaikki ei ole kunnossa.

Niin kuin huomasitte jo otsikosta, tarina pyörii tytön hännän ympärillä ja ei ole siis mistään pikku jutusta kyse, vaan tosiaan aika isosta, josta olen syyttänyt itseäni valtavasti. Olisi pitänyt huomata edes jostakin se, että jotakin kummallista on tapahtumassa hännässä jo ennen kuin se äityy näin pahaksi.

Söpö ja Söpön häntä

Söpö ja Söpön häntä

Tästä ei ole siis mitään tietoa, mistä on kyse. Ehkä hot spot, ehkä Söpö on närystänyt ihon vahongossa itse rikki tai olisko tytöt tapelleet ja Nuppu napannut kiinni hännästä? Se tosin ei ole Nupun tyylistä, että puree toista niin, että jotakin tällaista tapahtuisi. Joka tapauksessa, Söpön hännäntä on pitkältä osalta lähes kokonaan auki, vereslihalla. Söpön tila huomattiin perjantai iltana, kun ei nostanut enää häntää ylös ja lauantaina aamulla hännästä oli kadonnut karvat, karvat olivat rastoittuneet yön aikana kiinni muihin karvoihin.

Soitin heti päivystykseen ja lähdimme näyttämään koiraa lääkäriin, karvat poistettiin lähes koko hännästä, vain pikkuinen tupsu jäi hännänpäähän. Osa hännästä oli aivan musta mutta kotiin päästiin lääkkeiden ja ohjeiden kera. Lääkäri laittoi hännän pakettiin, ettei satuta häntää enää enempää. Ohjeena oli poistaa suihkun avulla paketti parin päivän päästä.

Osaako koirat itkeä?

Maanantaina

Maanantaina oli sitten se päivä kun oli tarkoitus poistaa side hännästä, taisteltiin puoli tuntia, sen jälkeen mies komensi minut pois kylpyhuoneesta. Hän ja Söpö jäi pyyhkeelle lepäilemään. Lopulta mies istutti Söpön pesuvatiin, jolloin loput siteestä saatiin irroitettua. Mutta uutta sidettä ei Söpö antanut laittaa ja rasvauksestakaan ei tullut yhtään mitään. Joten lopulta Söpö tuli minun kainaloon nukkumaan. Aamulla soitin takaisin lääkärille.

Tiistai iltana mies kiikutti Söpön takaisin lääkärille, siellä lääkäri katseli mustunutta ihoa ja heitti ilmoille amputoinnin, mutta laittoi miehen kuitenkin toimenpidehuoneesta ulos ja antoi Söpölle rauhoittavaa pikkuisen lisää ja iho kuorittiin mustasta kokonaan. Alta paljastui kaunis pinkki iho ja näin häntä saa jäädä paikoilleen.

Nyt vasta työ alkaa ja minun pitää kyetä kovettamaan itseni nyt niin, että Söpön häntä saadaan hoidettua erilaisten suihkeiden, pesuvadissa istumisten ja voiteiden avulla. Ja kyllä, Söpö saa myös suun kautta lääkkeitä tällä hetkellä. Lähetämme kuvia edistymisestä tai sitten jos ei hoito kotona onnistu, niin sitten käymme lääkärissä hoidattamassa Söpön.

Söpö ja Söpön häntä

Söpö

Söpö on sellainen taistelupussi, että hoitaminen on todella vaikeaa. Onneksi kyse on 5 kiloisesta pikkuisesta, jos Söpö painaisi sen 50 kg, niin tilanne olisi ihan toinen. Mutta ongelmahan on lähinnä se, että minä itken kun Söpöön sattuu. Ja silloinhan myös Söpön on vaikea olla rauhassa kun äiti vollottaa hysteerisesti.

Minulla on olemassa kuvia Söpön avoimesta hännästä, mutten laita niitä tänne. Hännän iho on auki 10 cm matkalta, ihan ympäri hännän, aikaisemmin häntä oli ihan musta, mutta nyt musta iho on kuorittu pois. Myös hännän päässä ollut karvatupsu on lyhennetty, ettei olisi liian painava nyt. Häntään ei enää laiteta sidettä, ettei ole hankalampi hoitaa ihoa. Tarkkaavaisuutta vaativaa hoitoa ja häntä on erittäin herkkä, joten kipu on valtava vaikka saakin kipulääkettä ja suoraan iholle erilaisia rauhoittavia ja hoitavia lääkkeitä.

Meillä ei tämä vuosi kovin hyvin lähtenyt käyntiin, mutta tästä on vain yksi tie ja se on ylöspäin.

Jos haluatte seurata Söpön vaiheita, niin Instaa kannattaa seurata, siellä enemmän kertoilen Söpön tilasta eri tavoin, lähinnä stooreissa.

Ihanaa päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

LUE MYÖS:

Nuppu ja Söpö

 

10 kommenttia

 1. Jael kirjoitti:

  Voi Söpö ressukkaa. Varmaan on sattunut tosi paljon, mutta onneksi häntä saatiin pelastettua.Pikaista paranemista Söpölle.

 2. Heidi kirjoitti:

  Voi kuinka söpö söpö on <3 Paranemisia toiselle <3

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Mulla tulee tästä koiran hännästä mieleen yksi jenkkieläinlääkärisarja, jossa koira oli itse järsinyt oman häntänsä lähes olemattomiin. Onneksi omistaja kuitenkin vei koiran hoitoon ja vaikka häntää jouduttiinkin amputoimaan, ei siitä muuta vaivaa koiralle jäänyt.

  • villananna kirjoitti:

   Tuotakin ollaan lääkärin kanssa mietitty, mutta hännässä oli kuolion kohdalla selkeät hampaan jäljet, joten epäillään enemmän Nuppua.

 4. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Kaikkea sitä näemmä eläinten kanssa voi sattua!

 5. Diina-Maria kirjoitti:

  Voih pientä ?
  Parantumisia ja tsemppiä Söpölle ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *