Hae
VillaNanna

Mekko paidaksi

Tuunaa mekko paidaksi ja anna sille ihan uusi elämä.  Tämän tyylinen tuunaus on erittäin helppo ja onnistuu kokemattomaltakin ompelijalta helposti. Oikeasti. Toki myös toisinkin päin, paita ja hame mekoksi, tosin se taas riippuu hiukan enemmän vaatteiden malleista. Mutta näin niin kuin ajatuksella.

Olen vuosia sitten ommellut itselleni hauskan meriaiheisen mekon ilman kaavaa ja aikanaan sitä tulikin käytettyä ihan koko ajan, mutta nyt kyseinen mekko ei ole toiminut päälläni, koska olen lihonut sen verran paljon, niin se näyttää niin pöljälle päälläni. Viikonloppuna päätinkin sitten ottaa mekon esille ja katkaista sen hameosan kohdalta. Näin saisin minihameen sekä paidan. Voin käyttää niitä yhdessä tai erikseen.

Mekko paidaksi

Mekko paidaksi

Tee näin:

 • Leikkaa mekko puoliksi hameosan kohdalta.
 • Ompele paidan helman päärme nurjalle noin 3 cm.
 • Pujota hameen vyötärölle kuminauha.

Näin iisibiisi homma siis. Aikaa kului ehkä sen 15 minuuttia maksimissaan. Helman voi ommella joko kaksoisneulalla tai sitten joustavilla kuvio-ompeleilla, valinta on täysin sinun. Itse valitsin kaksoisneulan, kun se on minulle se kaikkein helpoin hommeli. Mutta kuvio-ompeleet on kauniita ja kannattaa niitäkin testailla, jos ei kaksoisneulaa ole.

Jos taas haluaa tehdä tällaisen paidan alusta asti itse, niin tähän tarvitaan vain kangas, sakset sekä jokin vanha t-paita. Asettele t-paita kaksin kerroin kankaalle (kangas myös kaksin kerroin) ja leikkaa haluamasi muoto t-paitaa apuna käyttäen. Itse tykkään lepakkohihaisista vaatteista, joten siksi myös tässä paidassa on lepakkohihat, tosin ei ihan niin suuret mitä kuuluisi olla. Sen lisäksi halusin takakappaleen avonaiseksi. Mutta jokainen tekee millaisia tahtoo.

Päivän asuksi

Kun sain paidan ompelukoneen alta pois, niin se menikin heti päivän asuksi, kun lähdettiin äänestämään. Meikkiä en laittanut ollenkaan, vain vaatteet riitti tällä kertaa. Yhdistin paidan farkkuihin, jotka löysin UFF:in tasarahapäiviltä viime viikolla. Kyllä, olen vihdoin käynyt kolumassa kirppareita. Tai oikeastaan vain paria kirpparia. Etsin tietynlaista mekkoa, uskon tosin, että minun on se ommeltava. Aika huonosti olen löytänyt mitään sen suuntaistakaan, mitä etsin. Se tosin on ihan eri juttu sitten.

Jalkaan sujautin sandaalit, jotka olen ostanut muutama vuosi sitten Kierrätyskeskuksesta. On meinaan aika ihanaa pukeutua vaatteisiin, jotka on kierrätettyjä sekä itse tehtyjä. Ihan parasta! Taas on ollut sen verran kova kiire, etten ole ehtinyt juuri ommella, tai oikeastaan olen ollut liian väsynyt siihen hommaan. Mutta toivottavasti lomalla sitten saan tehtyä joitain kivoja juttuja.

Mekko paidaksi

Mukavaa viikkoa kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

8 kommenttia

 1. Nadine kirjoitti:

  Tässäkin hommassa voi mennä hermot, jos ompelukone oikkuilee ?. Aivan upee kuvio on sun uudessa paidassa.

 2. Tuula / Tuula's life kirjoitti:

  Mekon uusi elämä. Siitä tuli kiva paita. Ja värityskin on merellinen.

 3. riitta reissaa kirjoitti:

  Taas kerran hauska idea! Varmasti mukavaa pukeutua itse tehtyyn, kaikki natsaa kohdilleen!

 4. Jasmin kirjoitti:

  Ihana tuo selkäosa! Itse oon niin merihenkinen kans mutta kaupoista ei tunnu löytyvän kivoja sen teeman vaatteita…

  Ihanaa kesän jatkoa!❤️

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.