Hae
VillaNanna

Mitä teen leikkuujätteestä?

Mitä teen leikkuujätteestä?

Mitä teen leikkuujätteestä? Tätä on jonkin verran kyselty. Useasti kerään leikkuujätteet yhteen laatikkoon, josta sitten aika ajoin teen kaikki palat jotenkin. Julkaisin hetki sitten tuunauksen, josta jäi leikkuujätettä yli ja lupailin esitellä, mitä niistä jämistä tein. Jämiä jäi siis napituskaitaletta, osa hihaa sekä kaulus, Myös taskut jäivät jäljelle. Näitä hyödyntäen sainkin itselleni vallan herkullisen paidan.

Mitä teen leikkuujätteestä?

Nyt voi sanoa, että tästä tuli aika zero waste. Vain muutama pienen pieni pala jäi, jotka menevät junk journaliin. Joten aika hyvin tuunattu. Itse myös tykkään tästä tuunauksesta. Tuli aika erilainen ja hauska lopputulos. Mitä tähän sitten lopulta tarvittiin?

Tarvikkeet:

  • Vanha paita, mieluiten huputon
  • Kauluspaidan osia

Tee näin:

  • Leikkaa vanha paita keskeltä edestä puoliksi.
  • Purkaa pääntie pois.
  • Ompele napituskaitale paidan keskelle eteen.
  • Ompele kaulus paikoilleen.
  • Leikkaa hihat sopivasta kohdasta.
  • Ompele hihat takaisin niin, että kauluspaidan hihan osat ovat välissä.
  • Ompele taskut.
  • Tee kauluspaidan merkistä vähän näyttävämpi merkki paitaan.
  • Valmis.

Paidan ulkonäkö muuttuu sen mukaan millainen on kauluspaidan osat sekä millainen on paita itsessään. Tärkeintä on se, että paidassa ei ole huppua. Silloin tuunaaminen on helpointa eikä jää enempää hävikkiä. Hauska projekti kaikkinensa. Ja jos et muista millainen oli ensimmäinen työ niin linkki on tuossa alapuolella.

Kaksi vanhaa paitaa kohtasi toisensa

Tällä hetkellä meikäläisellä on ihan uudet visiot mitä haluan tuunata. Ongelma vain on se, että ompeluhuone on aika sekaisin ja pitäisi siivota ennen kuin pääsee ompelemaan. Tosin samallahan sitä siivoaa kun ompelee. Johan on ongelma.

Pidennetty viikonloppu tulee tarpeeseen

Täytyy sanoa, että nyt on ollut sen verran kova meno arjessa, että on aivan ihana fiilis heittää nt jalat pitkälleen sängylle ja alkaa kirjoitella blogia ja virkata ikuisuusprojektiani. Suunnitella seuraavaa ompeluprojektia. Tosin pitää suunnitella myös kuvat uusista töistä. Niitä itse asiassa on aika paljon. Ne nyt vain odottaa parempaa aikaa. Mutta ehkä nyt pitkän viikonlopun tuoma vapaus antaa kuvilekin aikaa.

Mun suunnitelma on se, että pyöräilen ja ompelen, vuorotellen. Parasta stressin poistoa ja olisi listalla myös uuden neuletyön aloittaminenkin. Eli suunnitelmia näille päiville on paljon, mutta en ota paineita, sillä saatankin vain maata sängyssä tekemättä mitään. No, totta en kykene siihen, mutta sitä voi aina vähän edes yrittää. Nyt toivotan siis mukavaa makoilua!

Mitä teen leikkuujätteestä?

Ihanaa viikonloppua kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

LUE MYÖS:

Tuunattu mekko tuunataan uudelleen

6 kommenttia

  1. petra - Sängyn alla kirjoitti:

    Mä tykkään tässä miten oot ommellut nuo taskut päällekäin! 🙂 Tarpeeksi kauan olen tätä sun blogia lukenut, että nyt on ompelukone mullakin tän vuoden ostoslistalla 😀

  2. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

    Tämä on todellakin hieno tuunaus! Mielenkiintoisella tavalla yhdistetyt palat tekivät tehtävänsä.

  3. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

    Heii. Mullon aika samanlaiset sisätossut ku sulla tuossa yhdessä kuvassa 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *