Hae
VillaNanna

Paita ja housut

Nyt on kuulkaas ihan pakko todeta, että saatoin tehdä kasaprojektin tiimoilta yhdet lempparini tälle kesälle. Kasassa oli pieni pätkä viskoosia, jota jäi mekko ompeluksesta ja valkoisen kankaan palasen olen saanut vaihdossa Facebookin ompeluryhmäläiseltä, jonka kanssa meillä on tällainen vaihtosopimus. Saan materiaalia häneltä kun minä annan hänelle mitä hän tarvitsee. Homma toimii loistavasti ja tämä henkilö on myös aivan ihana persoona.

Päätin siis tehdä valkoisesta hyvin ohuesta ja vähän läpinäkyvästä kankaasta rennot kesäbyysat, joissa on minulle tyypillistä hupsuutta ja tyttömäistä efektiä. Housut on helppo tehdä ihan minkä tahansa vaikka yöpuvun housujen kaavalla. Lyhennä vain lahkeita reippaasti ja lisää lahkeisiin frillat. Vyötärö pysyy kohdillaan leveän kuminauhan avulla. Housut voit tehdä myös kaapin housuja apuna käyttäen. Housuista löytyy enemmän juttua täällä, mutta tämä asukokonaisuus on mulla tällä hetkellä the juttu, vaikka tykkään toisen linkin topistakin paljon.

Paita on tehty vähän samalla periaatteella. Eli kaapista vaikka teeppari ja se kankaan päälle ja leikkaan sen mukaan tämän paidan. Tosin olen tehnyt näitä paitoja niin paljon, että kaivan kaapista saman paidan ja teen sen mukaan. Helmaan taas vain frilla ja shabby Chic -tyylinen asu on valmis.

Paita ja housut ovat kyllä kesän yksi must yhdistelmä. Varsinkin kun ne valmistaa erittäin ohueista materiaaleista kuten viskoosista ja ohuen ohuesta puuvillasta. Olo on kuin olisi alasti… Anakin melkein. Ohut materiaali vain hulmuaa tuulessa ja päästää kivasti hiukan viileän viiman lävitseen.

Asuni:

Paita: Itse tehty, viskoosia

Housut: Itse tehty, puuvilla?

Aurinkolasit: Polaroid, Fida (Tapiola)

Sandaalit: Askel, Kierrätyskeskus

Itse rakastan tällaisia vaatteita, paita ja housut yhdistelmiä, jotka ovat ihanan kevyitä ja ilmavia kuumaan päivään. On ihanaa kun lämmin tuuli pääsee kankaan läpi ja pitää kropan viileänä siitäkin huolimatta, että tuuli olisi lämpöinen. Kesä on jotenkin myös hyvin romanttista aikaa ja silloin haluaa pukeutua myös romanttisesti ja tyttömäisesti, enemmän mitä yleensä.

Kevyttä ja ilmavaa, niin kuin on olo kesällä. Kevyt ja ilmava!


Paita ja housutPaita ja housutPaita ja housut

10 kommenttia

 1. Katta /Arki(paska)ruokaa kirjoitti:

  Onpa ihana asu. Tykkään varsinkin tuosta paidasta! Ihanaa viikkoa. 🙂 -Katta /Arki(paska)ruokaa http://www.arkipaskaruokaa.fi

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Ihanan kesäinen asu – täällä vielä odotellaan, että säät taas kääntyisivät kesäisempään suuntaan ja saisi kesävaatteita käyttöönsä.. 😀

  • villananna kirjoitti:

   Samaa odottelen minäkin, niin kurjia kelejä ollut pitkän aikaa…

 3. Jael kirjoitti:

  Tosi ihana asu, ja kuvausympäristö, ja hauveli:)

 4. Diiskuneiti kirjoitti:

  En kestä, kuinka söpön asun olet taas väsännyt 🙂

 5. Hengittävää elämää etsimässä - blogi kirjoitti:

  Kaunis ja kesäinen asu ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *