Hae
VillaNanna

Jääkausi keskellä kauppareissua

Kauppareissun ei tarvitse aina olla totista totta, ruokalistan tuijotusta ja kiukuttelua. Se voi olla hauska kokemus, jossa oppii myös menneestä ajasta jotakin pientä mukavaa. Eilen täällä Helsingissä oli kurja keli, ainakin tuossa aamupäivällä kun oli pakko lähteä kauppaan, joten haluttiin tuota kurjuutta hiukan karistaa harteilta ja tehdä reissulla myös pieni tutustuminen Pihlajamäen hiidenkirnuihin, jotka ovat Suomen vanhimmat. Tästä tulikin varsinainen seikkailu, sillä Pihlajamäki on meille täysin vierasta aluetta, yleensä vain läpikulkua harrastetaan ja tästä syystä emme heti löytäneet hiidenkirnuja ollenkaan vaan kierrettiin monen monituista paikkaa ensin. Nähtiin Pihlajamäki kyllä ihan uusin silmin tämän jälkeen. Luontoa löytyy vaikka miten ja paljon, muutenkin todella mielenkiintoinen historia alueella ja nämä kaksi hiidenkirnua ovat myös aika mahtavan näköisiä. Nämä padat ovat nimeltään Aarnipata ja Rauninmalja ja ne ovat arviolta 100 000-vuotiaita, eli vanhimmat mitä Suomessa on. Nämä hiidenkirnut ovat siirtäneet myös teitä.

Härdelli oli aika vaikuttunut näkemästään ja kuulemastaan ja päivä vierähtikin jääkauden eläimiä tutkiessa ja muiden hiidenkirnujen googlailulla. Kaikenlaista mielenkiintoista löytyi ja pieni ihminen oli jälleen niin innoissaan maapallon ihmeellisyydestä ja sen monimuotoisuudesta. Ilta päättyi siihen, että retkeilimme olohuoneessa, vuodesohva auki ja ei kun nukkumaan. Sateisesta ja kurjasta päivästä tulikin lopulta mielenkiintoinen ja hyvä päivä.

Minun päälläni oli jälleen tuunattua ja tällä kertaa hiukan enemmänkin, sillä myös sadetakki on tuunattu. Olen aikanani napannut ison määrän vaatteita lapsuudenystäväni lapsuuden kodista, kun hänen vanhemmat kuolivat ja tämä sadetkki oli yksi sellainen, jonka säästin. Takki on alunperin ollut täyspitkä mutta lyhensin helman, takki on iso minulle, mutta ei ole haitannut muuta kuin painonsa puolesta. Painaa meinaan aika paljon. Mekkoni on tehty läjä projektin jämistä, t-paidan yläosa ja hameen alaosa yhteen. Tasokuvan voi käydä katsomassa täältä.

Hauska retro leikkipuistokin löydettiin matkalta

Koko lampi oli siitepölyn valtaama

Hiidenkirnut olivat siitepölyn valtaamat mutta aika vaikuttavia siitä huolimatta.

Mukavaa tiistaita!
-Nelli-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *