Hae
VillaNanna

Super helppo tuunaus

Super helppo tuunaus

Tämä super helppo tuunaus on kaivettu vanhan blogin uumenista. Ajatuksena on zero waste ja tietenkin se, mitä voi tehdä vanhasta vaatteesta. Jos olette huomanneet, niin minulle on hyvin tärkeää se, ettei leikkuujätettä mene roskiin. Kaivoin tämän idean ihan senkin vuoksi esiin, että mekon voi toteuttaa myös leikkuujätteistä, ompelee puuvillapaloja yhteen, tai viskoosin paloja ja tekee niistä tilkkutäkkimäisen mekon. Kaapissa on aina olemassa se trikoopaita, jolle ei ole mitään käyttöä, sen voi napata tähän tuunaukseen oikein hyvin. Erilaisia variaatioita voi siis tehdä mielin määrin, mutta perusrunko on erittäin helppo.

Tämän tapaisia mekkoja olen tehnyt enemmänkin, muokannut vanhoja mekkoja tähän malliin ja varmasti tulee tilkkuprojektin myötä ehkä tuollainen tilkkutäkkimekkokin. Laatikoissa kun pyörii vino pino erilaisia paidan hihoja, nekin käyvät tähän hommaan loistavasti. Ja jos pelkää, että mekko putoaa päältä, kannattaa tehdä nauhat niskan taakse. Näin mekko pysyy päällä oikein hyvin.

Super helppo tuunaus

Tämä tuunaus on myös todella helppo, sillä tähän ei tarvita minkäänlaista kaavaa, tarvitset vain mittanauhan, sakset ja ompelukoneen, ompelemaan pääsee esimerkiksi kirjastossa, jotka ovat avanneet ovensa. Kannattaa siis katsoa Helmetistä, missä lähellä olevassa kirjastossa pääsee ompelemaan. Espoossa on ainakin Etressessä sekä Helsingissä Oodissa hyvät ompelukoneet. Apua saa hommaan tarvittaessa.

Tarvikkeet:

 • T-paita
 • kangastilkku (noin 1m/150cm leveä)
 • mittanauha
 • sakset
 • omeplukone

Tee näin:

 • Mittaa ensin rinnanympärys (muista pitää mittauksessa niitä rintaliivejä, joita käytät mekon kanssa. Laita määrä puoliksi.
 • Leikkaa määrä T-paidasta niin, että etu- ja takakappale tulee käyttöön. Leikkaa niin pitkä kuin mahdollista ( osasta tulee kaksinkertainen ja on näin napakka).
 • Ompele tuubin osat yhteen ja taita puoliksi niin, että saumat jäävät sisäpuolelle. Tässä vaiheessa kannattaa vielä sovittaa tuubia ja pienentää, jos tuntuu liian löysälle. Yläosan tulee olla napakka. Käytä sovituksessa jälleen rintaliivejä, joita käytät mekon kanssa.
 • Leikkaa tilkku sopivan kokoiseksi. Eli miten pitkän haluat. Ompele sivusauma kiinni. Huolittele helma ja käännä nurjalle. Omepele.
 • Ompele rypytyslanka yläosaan ja asettele helmaosa tuubiin, venytä tuubia, jotta mekosta ei tule liian kireää. Ompele ylä-ja alaosa toisiinsa. Valmis.

Huom!

Tämän mekon voi siis tehdä mistä tahansa jämästä ja trikoopaidasta. Alaosan voi tehdä myös vanhasta hameesta, jota ei enää käytä tai läjästä erilaisia trikoopaitoja. Mielikuvitus on rajana. Minulle tämä on enemmän sitä zero wastea, jolloin mietin mitä tehdä ylijääneestä materiaalista.

Super helppo tuunaus

Ihanaa päivää teille kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

12 kommenttia

 1. Jael kirjoitti:

  Onpa kiva tuunaus taas, ja tuo hameen printti tosi nätti:)

 2. Riitta reissaa kirjoitti:

  Onpa näppärä tuunaus! Ja selkeä postaus?

 3. Kati Y. kirjoitti:

  Kyllä on näpäärä tuunaus ? ja onnistunut! ?? Hyvät ja selkeät ohjeet myös.

 4. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Eipä olisi ensisilmäyksellä tullut mieleen mistä on tuunattu 😀

  • villananna kirjoitti:

   Siksi tää tuunaus onkin niin kivaa, kun aina ei edes tiedä mitä se tuunaus on ensin ollut…

 5. Isivuosi kirjoitti:

  Onpa hieno ja etenkin noin minimaalisilla materiaaleilla.

 6. Heljä kirjoitti:

  Oikein kiva jälleen. Kiitos. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *