Hae
VillaNanna

Kaksi juhla-asua

Kaksi juhla-asua

Kaksi juhlaa, kaksi juhla-asua. Molemmat itse tehtyjä. Olen ollut kaksi viikkoa kovassa flunsassa tai oikeammin jouluviikon olin flunsassa, sen jälkeen minireissu valitettavasti aiheutti flunssan päälle vatsataudin ja voidaan sanoa, että eilen oli ensimmäinen sellainen päivä, että jaksoin käydä ostamassa pari tärkeää asiaa hiuksiini. Sen lisäksi kävin Redin Second hand marketissa shoppailemassa itselleni parit ihanat korvikset. Sen jälkeen olinkin niin väsynyt, että pelkäsin saavani taas jonkin pöpön.

Kaksi juhla-asua

Tämä ihana tummansininen asu, on ollut päälläni ensimmäisen kerran isäni hautajaisissa. Ja tosiaan minulla ei ollut mustaa asua, vaan nimenomaan tummansininen. Alunperin asu on ommeltu juhlia varten, sillä paidan kangas on pitsiä ja hame taas säämiskän ja ohuen, hieman karhean sametin sekoitus. Molemmat materiaalit ovat Kierrätyskeskuksen Näprä -osaston materiaalitukusta. Kaava taas löytyi, kuinkas ollakkaan Japanilaisen suunnittelijan kirjasta.

Kaava:

  • Stylish party dresses: Yoshiko Tsukiori

Asut tässä kirjassa ovat kaikki kauniita ja hyvin japanilaisia. Kaavat sopii hyvin tällaiselle lyhyelle, mutta vaikeuksia tuo minun muotoni. Koska tämä malli on sellainen, että vartalon mallia ei tule esille, niin uskalsin lähteä ompelemaan asua ihan suoraan sellaisenaan, ilman mitään muokkauksia kaavoihin. Näen paljon samaa suomalaisessa sekä japanilaisessa muotoilussa, mutta ero löytyy siinä, että minun kroppa tipahtaa näiden eri kaavoitusten väliin. Suomalaiset kaavat ovat minulle aivan liian suuria ja leveitä kun taas japanilaiset ovat liian pieniä, varsinkin rinnoista ja lantiosta. Mutta tästä huolimatta teen paljon japanilaisten kaavojen kanssa itselleni vaatteita.

Kaksi juhla-asua

Hopeaa kimallusta

Toinen asuni valmistui hopeankiiltävästä lycrasta, jonka olen ostanut joskus 2007-2008 välillä. Ostin silloin aika ison määrän erilaisia kullan ja hopean värisiä lycrakankaita. Näistä olen vuosien saatossa valmistanut yhtä jos toista. Muistaakseni siinä samaisessa kassissa oli myös erilaisia paljettikankaita, joista kaksi keikkuu kaapissa edelleen. En ole varma teenkä niistä koskaan mitään. Osottautui nimittäin hyvin huonolaatuisiksi kankaiksi. Mutta mennään iste asiaan. Paita on tehty ilman kaavaa, tai oikeastaan kyseessä on tunika, joka on aikanaan ollut minulle hyvin iso, ei enää.

Tunika on siis tehty joskus tuolloin 2007-2008 mutta ei ole oikeastaan koskaan ollut minun käytössä, sillä tyttäreni nappasi sen aikanaan mennessään. Nyt tunika on sitten ollut kaapissani viimeiset kahdeksan vuotta. Nyt oli aika kaivaa se esille ja antaa sen vihdoin loistaa. Tunikan kaveriksi laitoin leggarit, jotka ovat noin 10 vuotta vanhat ja ohuen ohuet. Koruja en nyt laittanut, sillä väsyneenä ja puolikuntoisena en oikein jaksanut miettiä asiaa. Mutta jos olisin mennyt juhlimaan, niin silloin olisin laittanut jotakin suurta ja loistavaa.

Näistä on hyvä aloittaa vuosi 2024!

Kaksi juhla-asua

Mukavaa maanantaita kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Pinterest

LUE MYÖS:

Meidän uusi vuosi meni plörinäksi

2 kommenttia

  1. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

    Ihanaa alkanutta vuotta sinulle!
    Ilmeisesti olet nousemassa uuteen loistoon vuotta 2024, kun kerran olet viettänyt vuodenvaihteen kimaltavassa asussa 😍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *