Hae
VillaNanna

Flanellipaidasta pesulaput

Yksi aivan ihana joululahjavikki on sellaiset lahjat, jotka tehdään itselle hyvin rakkaista asioista. Tyttärelle tehtiin hänelle ihania muistoja tuovasta flanellipaidasta pesulaput. Kyseisen yöpuvun tyttö sai vuosia sitten joululahjaksi ja hän on sitä paljon käyttänyt, mutta nyt housut ovat aikansa eläneet ja pelkkää pientä paitaa ei halunnut enää käyttää. Toimitti minulle paidan, jotta voin tehdä siitä jotakin hänelle lahjaksi. Mikään ei ole niin ihana lahja kuin se, mikä on tehty itselle tärkeistä asioista. Oli se sitten mikä tahansa asia. Se on osa omaa historiaa ja osa omaa muistoa. Se tekee olon ihanaksi kun voi hyödyntää jotain sellaista mikä on ollut itselle iso osa elämää.

Kaikenlaiset kestotuotteet ovat aivan loistava lahjaidea ihan kenelle tahansa. Meillä on siirrytty monessa asiassa kestotuotteisiin, se säästää rahaa sekä luontoa ja tietenkin kestotuotteiden ilosanomaa haluan kuulluttaa myös omassa perheessäni. Omalla hassulla tyylilläni.

Vinkki:

Säilytykseen ei tarvitse myöskään ostaa erikseen mitään kun voi hyödyntää oman jätteen siihen. Kuten vaikka voidepurkkeja. Hyvin pestyjä ja putsattuja. Näistä saa vaikka millaisia suloisia säilytysratkaisuja, myös erilaiset lasipurkit, joita kulkeutuu kotiin kaupasta. Poista vain etiketit ja pese oikein huolellisesti. Koristele kansi, jos on tarvetta siihen. Kannattaa myös aina kun valmistaa jotain pieniä kestotuotteita, valmistaa myös pesupussi niille. Näin lahja on kokonainen ja lahjansaajan ei tarvitse hankkia pesupussia erikseen. Pesupussi on erittäin kätevä kun pestään pieniä asioita, kuten vaikka pesulappuja. Näin pesulaput eivät joudu koneen vääriin osiin ja niitä ei tarvitse metsästää mistään.

Flanellipaidasta pesulaput

Flanellipaidasta pesulaput

Tarvikkeet:

 • Flanellipaita
 • Pitsiverho
 • tyhjä voidepurkki
 • narua
 • kuumaliimaa
 • vetokerju

Pesulaput:

Leikkaa flanellipaidasta voidepurkin pohjan kokoisia pyöreitä paloja. Voit yhdistää kaksi palaa yhteen tai tehdä yksikertaisia. Flanelli on ihanan pehmeää ihoa vasten ja sen verran paksua, ettei kaksikertaista ole pakko tehdä. Ompele reuna saumurilla.

Säilytysrasia:

Liimaa pestyn voidepurkin ympärille narua. Pohjaan ja kanteen. Anna kuivua hyvin.

Pesupussi:

Leikkaa sova ja mieleisesi pala pitsiverhosta ja ompele lyhyeen päähän vetoketju. Ompele pala pussiksi.

Flanellipaidasta pesulaput

Vinkki!

Tämän lahjan voi lopuksi laittaa suloiseen pakettiin, joka on taiteltu kauniista tapetin jämästä ja tehdä kivan koristeen vaikka erilaisista koristejämistä.

Pakettiin voi tehdä myös pieniä kylpypommeja ja tehdä pienen ohjekirjasen, jossa resepti kylpypommeihin. Voi tehdä paljon muutakin, kuten kasvonaamioita, voiteita yms. Ohjeet kylpypommeihin löydät täältä.

Ihanaa viikonloppua kaikille!

-Melissa-

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

LUE MYÖS:

Kierrätysjoululahjat

Joululahjaideoita

6 kommenttia

 1. Jane /Yhtä kuin kirjoitti:

  Otan ehdottamasi tuon purkin päällystyksen heti tehtävälistalle, söpö!

  • villananna kirjoitti:

   Tällä samalla tavoin voi tehdä vaikka millaisia säilytysratkaisuja.

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Loistavia ideoita, tuo purkin päällystys lähtee itselläkin ehdottomasti tässä joskus kokeiluun 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Tolla tavalla voi tehdä vaikka mitä kivaa purkkia ja purnukkaa kotiin.

 3. Hengittävää elämää etsimässä / Niina Juutilainen kirjoitti:

  Kiitos Melissa jälleen =) Vau mitä ideoita!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *