Hae
VillaNanna

Voiko omaa menneisyyttä korjata?

Niin kuin jo alussa sanoin, niin menneisyyttä ei oikein voi korjata kuin omaa vanhaa täkkiä, mutta tätä asiaa mietin kun korjasin sitä minun vanhaa, lapsuuteni täkkiä ja mietin, miten mahtavaa se olisi, jos voisi omalle elämälle tehdä niin, mutta samalla taas ajattelin sitä, että kaikkea ei kuulu edes korjata vaan niistä erilaisista haasteista pitää voida oppia ja näin elämästä tulee mielenkiintoinen kokonaisuus. 

Niin, miten on? Voiko omaa menneisyyttä korjata? Niin kuin minä korjasin vanhan lapsuuteni täkin, voisiko omaa menneisyyttään korjata samalla tavalla? Laittaa palan kangasta ja ommella käsin tikki kerrallaan? Olisiko se mahdollista? Ei tietenkään, mutta menneisyyden tapahtumista voi oppia ja se on myös suotavaa, näin ihminen kehittyy koko elämänsä ajan. Elämä ei koskaan ole pelkkää iloa ja onnea ja ruusuilla tanssimista, elämään kuuluu myös kompastelua, surua ja murhetta, erilaisia tapahtumia, jotka horjuttaa sitä omaa maailmaa. Uskoisin, että elämä olisi todella tylsää, jos kaikki menisi aina niin kuin suunnittelee ja niin kuin tahtoo. Kaikella on tarkoitus ja tarkoitus on oppia eri asioita, miten selviytyä erilaisista haasteista.

Mutta taasen, jos ajattelee, että tilkulla paikkaaminen onkin sitä elämän kolhuista oppimista. Jos elämässä saisi tehdä asiat uudelleen eri tavalla, niin eikös se silloin olisi aina uusi täkki? Tätä asiaa mietin kun korjasin sitä minun vanhaa, lapsuuteni täkkiä ja mietin, miten mahtavaa se olisi, jos voisi omalle elämälle tehdä niin, mutta samalla taas ajattelin sitä, että kaikkea ei kuulu edes korjata vaan niistä erilaisista haasteista pitää voida oppia ja näin elämästä tulee mielenkiintoinen kokonaisuus. Silloin se on se sama täkki.

Niin kuin jo alussa sanoin, niin menneisyyttä ei oikein voi korjata kuin omaa vanhaa täkkiä, mutta tätä asiaa mietin kun korjasin sitä minun vanhaa, lapsuuteni täkkiä ja mietin, miten mahtavaa se olisi, jos voisi omalle elämälle tehdä niin, mutta samalla taas ajattelin sitä, että kaikkea ei kuulu edes korjata vaan niistä erilaisista haasteista pitää voida oppia ja näin elämästä tulee mielenkiintoinen kokonaisuus. 

Voiko omaa menneisyyttä korjata?

Minun täkkini on osa minun lapsuutta, sitä lapsuutta, joka oli oikeasti aika ihanaa, istuin laiturilla juttelemassa kaloille ja sorsille, joskus laiturille eksyi myös joutsenia. Täkkini kuuluu siihen lapsuteen kun isoäitini keitteli herkullista kesäruokaa ja äiti lämmitti saunaa. Se kuuluu siihen lapsuuteen kun hypähtelin kivirappuja pitkin alas rantaan kuuntelemaan laineiden liplatusta kun ne osuivat hiljaa veneen kylkiin.

Koska täkkini toi monta tarinaa piianhuoneen hämärästä, näki kasvuni pikku lapsesta nuoreksi, oli se ansainnut olla jälleen ehjä. Rakas peittoni kun oli pikku hiljaa alkanut hajota käytössä, sen molemmat reunat pilkistivät rikkoutuneet kankaan sisältä. Oli pakko leikata osa pois ja ommella käsin uudet palaset rikkoutuneen ympärille. Jokaisella tikillä täkki kertoi minulle uuden tarinan menneeltä ajalta, silloin kun olin itse niin pikkuinen ja elin omassa pienessä maailmassani, jossa keijut kuiskivat korviin, niiden siivet kuttittivat korvanlehtiä, menninkäiset höröttivät puun takana ja metsän eläimet vahtivat pienen lapsen unta.

Tämä on minun täkkini, se täkki, joka kertoo minun lapsuudesta!

Niin kuin jo alussa sanoin, niin menneisyyttä ei oikein voi korjata kuin omaa vanhaa täkkiä, mutta tätä asiaa mietin kun korjasin sitä minun vanhaa, lapsuuteni täkkiä ja mietin, miten mahtavaa se olisi, jos voisi omalle elämälle tehdä niin, mutta samalla taas ajattelin sitä, että kaikkea ei kuulu edes korjata vaan niistä erilaisista haasteista pitää voida oppia ja näin elämästä tulee mielenkiintoinen kokonaisuus. 

Ihanaa päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

LUE MYÖS:

Vyötärön korjaus

Reikä esiin

Miksi ostan kirppareilta myös rikkinäisiä vaatteita?

8 kommenttia

 1. Kati kirjoitti:

  Todella inspiroivaa! <3

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Hyvä kysymys. Sanoisin, että vaatii todennäköisesti paljon työtä?

 3. Mari kirjoitti:

  Menneisyydestä voi oppia ja sitä kautta ”paikkailla”, ettei tee uudestaan samoja mokia :).

 4. Diiskuneiti kirjoitti:

  Ihana tarina tuon täkin takana, ehdottomasti ansaitsi korjauksen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *