Hae
VillaNanna

UFFin tasarahapäivillä

UFFin tasarahapäivillä

UFFin tasarahapäivillä kävin kesän alussa heti. Ne olivat viimeksi tuossa touko-kesäkuun vaihteessa ja tällä kertaa tein pienen sooloreissun. Kohteina olivat Hakaniemen UFF sekä Kallion uusi UFF. Löytöjä tuli tehtyä, varsinkin itse neulottuja kesäneuleita, joista olen äärettömän tyytyväinen. Lähes kaikki löydöt ovat 80-90-lukujen parhaimmistoa. Muutama nuorempikin löytö tuli mukaan. UFFin tasarahapäivillä on vähän vaarallista.

Jostain syystä on ollut todella hankalaa saada näitä kirppispostauksia sopimaan mihinkään väliin. Koko ajan vain siirrän ja siirrän löytöjen postausta myöhempään ja myöhempään ja kohta käy niin, että niiden postaaminen on ihan turhaa. Minulla odottaa jo seuraavatkin löydöt tuolla kaapissa pestynä kuvaamista.

UFFin tasarahapäivillä

Itse lähdin liikkeelle silloin kun hinnat olivat sen 4€, se on yleensä se summa milloin lähden kiertämään myymälöitä, jos ylipäänsä lähden minnekään. Nyt halusin tehdä pienen reissun. Kallioon on avattu juuri uusi UFF ja siellä en ole vielä ehtinyt käymään, tällä pienellä reissulla kyseinen liike on pakko katsastaa. Mutta ihan ensin tuttuun ja turvalliseen Hakaniemen UFFiin. Täältä löydän aina paljon itse tehtyjä neuleita, jotka on vailla hyvää kotia. Kori täyttyi nopeasti näistä ihanista jutuista ja ennen kassalle menoa käyn tarkkaan läpi mitkä ovat sellaisia, jotka puhuttelee minua.

Kassi tuli täyteen ja siirryin kävelemään seuraavaan uuteen paikkaan. Uusi myymälä sijaitsee Helsinginkatu 22, se on viihtyisä ja valoisa pieni putiikin oloinen paikka. Ihan hirmuisesti ei siellä ollut minulle mitään, mutta muutama juttu lähti mukaan. Minulla on jokin kummallinen suhde valkoisiin farkkuihin ja sellaisethan minä sitten nappasin mukaan sieltä. Uuden myymälän vaatteet eivät ole kovin vanhoja, vaan uudempaa, siksi en niin paljon sieltä mitään löytänyt.

Niin kuin tiedätte, tykkään ostaa vintagevaatteita ja sitten joitain superlöytöjä teen sitten esimerkiksi Relovesta. Tällä reissulla en mennyt Reloveen ollenkaan. Valitsen aina alueen, jonne lähden kiertämään eri paikkoja. Freda, Kallio, Töölöö. Näissä kolmessa alueessa käyn kiertelemässä, kun haluan tiettyjä asioita kaappiini. Fidat kuuluvat myös kiertolistalleni, mutta tällä reissulla kävin vain näissä kahdessa UFFin liikkeessä ihan tarkoituksella.

UFFin tasarahapäivillä UFFin tasarahapäivillä

Mitä kaikkea kivaa löysin?

Tein ehkä vähän liiankin monta löytöä, minulla on siis etsintänä mekko, jossa on puhvihihat sekä leveä helma, kukkakuosia tietenkin. Vintagea, 70-80 -lukujen vaihteen mekkoa siis etsin. Vielä ei ole tullut vastaan sellaista. Toki olen jo tehnyt erilaisia ihanuuksia, joissa puhvihihaa löytyy, mutta mielessä on jotakin sellaista, jota en ihan välttämättä halua alkaa ompelemaan. Laiska kun olen. Mutta siis ne löytöni…

UFF Hakaniemi

 • Merihenkinen puuvillaneule
 • Valkoinen lepakkohihainen kesäpaita
 • Neuletoppi
 • Over size -neuletakki
 • Mekko
 • Hame

UFF Kallio

 • Valkoiset farkut
 • Tunika

Minun ihan ehdottomat suosikit näistä on lepakkohihainen paita, mekko sekä neuletakki. Neuleet on kaikki itse tehtyjä, paitsi merihenkinen neule. Mekkoa jouduin hiukan fiksailemaan, entinen omistaja oli sen lyhentänyt vähän miten sattuu ja onneksi helmaa ei oltu katkaistu, vaan kaikki helma oli ryntätty kasaan. Näin mekko myös piteni sellaiseksi kuin sen kuuluu ollakin. Kangas on ihanan vilpoista ja ns. ryppykangasta, joka rypistyy pieneksi kun pesee sen ja kangas aukeaa kun silittää. Tällainen kangas oli aikanaan suurta muotia ja minulla on edelleen sellaisesta kankaasta tehdyt housut kaapissa. Hauskaa kangasta.

Millaisia löytöjä sinä olet kesäksi tehnyt?

Onko kirppispostaukset kokonaan loppu?

Tätä on paljon kysytty, ja ei ne ole loppu vaikka käyn kirppareilla todella vähän nykyään. Minulla ei oikein ole tarvetta käydä ja haluan myös saada pidettyä näitä vaatteita. Minulta on pyydetty aiheeseen liittyvia reelsejä, sekä postauksia miten kirppistelen, mitä otan huomioon kun lähden kirpuille ja miten teen valinnan, mitkä lähtee kotiin ja mitkä jää kauppaan. Niksit ja parhaat löytöpaikat, ilmaisosastot yms. Koitan nyt lomalla alkaa näitä pyyntöjä toteuttamaan ja suunnittelemaan. Muutama kirppispostaus varmasti tulee, sen voin luvata nyt ainakin. Mitä ne pitää sisällään on vielä kysymysmerkkinä.

Rentoa päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

4 kommenttia

 1. Jael kirjoitti:

  Hyviä löytöjä teit:) Mä olen ollut pari kertaa Suomessa juuri kun oli UFFin tasarahapäivät, ja tehnyt tosi hyviä löytöjä, esim. mulla pari poplaria jotka löytyi ihan parilla eurolla.

  • villananna kirjoitti:

   UFF ei ole minun ihan lemppari kaupoista, mutta nykyään kun olen löytänyt nuo Vintage liikkeet, niin tulee hankittua jotakin. Perus UFFin myymälöistä harvemmin ostan mitään.

 2. Nora kirjoitti:

  Kivannäköisiä vaatteita =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *