Hae
VillaNanna

Minun muoti-idolini

Minun muoti-idolini

Minun muoti-idolini ovat lisääntyneet sitä mukaan kun olen vanhentunut, mutta siitä huolimatta, olen kasvanut kahden upean ja vahvan naisen vaikutuksen alla. Ja nyt en kuitenkaan puhu äidistäni tai isoäidistäni, jotka ovat olleet kuitenkin ne lähimmät esikuvat kädentaitojen osalta. Heiltä se kipinä on alun alkaen tullut.

Minulta aina välillä kysellään, että onko minulla muodin ja tyylin saralla joitain idoleita, joita seuraan ja ihailen. Tähän on minun pakko vastata, että kyllä on. Kaksi idolia on kulkenut mukanani nuoresta asti mutta osa on tuullut ja mennyt. Pari upeaa muodin alan ammattilaista on tullut mukaan ihan viimeisen kymmenen vuoden aikana ja nämä neljä upeaa ihmistä on nyt tällä hetkellä siis minun muoti-idollini, joilta haen inspiraatiota.

Minun muoti-idolini

Olen nuoresta asti ollutk iinnostunut muodista, vaikka se ei ulospäin mitenkään näkynyt kun olin nuori. Unelmoin olevani suuren muotitalon suunnittelija ja tekeväni mitä erikoisempia luomuksia. Ihailin kahta erittäin voimakasta ja alansa tunnettuja hahmoja, keräsin ajatuksia ja piiloitin ne syvälle aivojeni sopukoihin.

Aenne Burda

Nimi Burda on monille ihmisille tuttu, jos ei suoraan kaavoja ole käyttänyt, niin nimen kyllä tietää. Olen todella nuoresta asti ihaillut hänen upeaa silmää naiseudelle ja kauniille muodoille. Edelleen Burda on minun lempilehteni ja monen monet mekot on hänen kaavoistaan saanut alkunsa.

Aenne Burda syntyi 28.7.1909 Offenburgissa, Länsi-Saksassa. Hän avioitui varakkaan kustantajan kanssa 9.7.1931. Heille syntyi kolme poikaa. Vuonna 1949 Burda perusti muotilehden Favorit, joka muutettiin lähes heti Burda Moden nimiseksi lehdeksi. Kun lehti alkoi sisältää myös kaavoja lehti muuttui suosituksi. Nykyään Burdaa julkaistaan 90 maassa 16 eri kielellä.

Aenne Burdasta on tehty myös saksalainen minisarja, jota voi katsoa Yle Teemalta. Suosittelen sitä ihan kaikille. Vaikka ei olisi kiinnostunut tekemään vaatteita itse, niin on hyvä tutustua voimanaiseen, joka on kulkenut niin monen ompelijan mukana lapsesta asti. Aenne burda mahdollisti kaavalehdellään, että me kaikki voisimme pukeutua kauniisti, muodikkaasti ja naisellisesti.

Pääset katsomaan sarjaa tästä!

Minun muoti-idolini

*****

Iris Apfel

Tämä upea voimanainen on yksi idoileistani, ihan siinäkin asiassa, että hän rohkaisee meitä kaikkia olemaan juuri sellainen kuin olemme ja pukeutumaan juuri niin kuin haluamme. Hänen ääntään kuunnellaan muotimaailmassa tarkkaan. Netflix on aikaisemmin esittänyt hänestä tehtyä dokumenttia, mutta eipä näytä enää. Hän on upea esimerkki ihmisestä, joka on rohkeasti mitä haluaa olla.

Iris Apfel syntyi 29.8.1921 Astoriassa, Queensissa, New Yorkissa. Hän avioitui 22.2.1948 ja vuotta myöhemmin hän perusti miehensä kanssa tekstiilifirman Old world wavers. Iris on sisustanut myös Valkoisen talon yhdeksän eri presidentin aikana. Vuonna 2011 hänestä tuli vieraileva professori Texasin yliopistossa sen tekstiili-ja vaateosastolla.

 

Gok Wan

Gok Wan on monille tuttu TV-kasvo, hänet muistetaan tyylisarjoista: Nätti nakuna ja Kekselijäät kierrättäjät. Gok Wan on syntynyt 9.9.1974 Leicesterissä. Hänen tapansa fiksailla kaupan vaatteita upeiksi luomuksiksi pisti silmääni heti, kuten myös se miten hän osasi hyvin pukea eri malliset naiset ja nostaa heidän itsetuntoa korkeammalle. Hänen sharmantti tyyli esiintyä toimii minulle hyvin. Hänen tyylisilmänsä on pettämätön.

Shareen Mitchel

Shareen Mitchel on amerikkalainen näyttelijä, joka syntyi 6.8.1958 Manhattanissa New Yorkissa. Tutustuin häneen jo elokuvien kautta mutta kiinnostuin hänen tyylitietoisuudestaan vasta kun tutustuin hänen Vintage innostukseensa. Hän toimii myös teknologian puolella vahvana osaajana. Hänen TV-sarjansa, joka liittyi juurikin tuohon Vintagemaailmaan innostutti minutkin tutustumaan kierrätysvaatteisiin ja miten voidaan muodistaa vanha vaate uudeksi.

Aurinkoista päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

LUE MYÖS:

Suomi 100-mekko

Paitamekko Tammiston Kontissa

Minne lapsi tahtoo lomalla

10 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Mä en kyllä tiedä onko mulla muoti-idoleita 😀

 2. petra kirjoitti:

  Täytyy tunnustaa että nämä on kaikki mulle vieraita ? kiitos siis sarja vinkistä ja nuo sinun kaksi ensimmäistä asua ja erityisesti toinen ovat ihania!
  http://www.sangynalla.fi

 3. tuulanneli kirjoitti:

  Aivan upeita vahvoja naisia kaikki nämä sinun listalla olevat! Muoti on todella iätöntä ja täynnä upeita ladyja!

 4. Marjut kirjoitti:

  Gok Wan on minulle tutuin heistä. 🙂 Huikee tyyppi.

  • villananna kirjoitti:

   Nuoremmille taitaa olla tutuin noista kyllä 🙂 Ihan mahti tyyppi <3

 5. Nora kirjoitti:

  Gok Wan on tuttu tyyppi, katsoin aikoinaan ohjelmaa Nätti nakuna (Good look naked). Tiedän myös Iris Apfelin ja Burda-lehti on mulle tuttu, mutta itse Aenne Burda ei ollut ennen kuin huomasin, että YleAreenassa on hänestä kertova tv-sarja (fiktiivinen) ja googletin vähän tietoja hänestä, koska halusin tietää perustiko hän Burda-lehden.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *