Hae
VillaNanna

Leikkuujätteestä vappuhuiskat

Leikkuujätteestä vappuhuiskat

Leikkuujäteprojekti jatkuu ja tänä aamuna tein nopeasti leikkuujätteestä vappuhuiskat. Näissä ei tarvita ompelua, riittää, että osaa leikata saksilla, eikä tässäkään hommassa ole niin nokonuukaa miten leikkaa. Lapsikin voi osallistua tähän hommaan oikein hyvin. Vapunpäivän askartelu toimii kun odotellaan grillaamista pihalla. Ja parastahan tämän on sen vuoksi, että kaikki käy, tässä ei ole mitään tiettyä tapaa tai oikeanlaista väriä. Laittaa vain kaikki värit ja kuosit yhteen ja lopputulos on erittäin vappuinen.

Minun lapsuuteen kuului vappuhuiskat, mutta ne meni todella nopeasti aina rikki, joten niiden ostelu loppui, eikä niitä juuri osteltu omille lapsillekkaan. Koska minulla on nyt leikkuujäte projekti ja haluan saada kaikki mahdolliset jämät hyödynnettyä, niin nyt oli hyvä hetki askarrella suiroista vuosia kestävät vappuhuiskat.

Leikkuujätteestä vappuhuiskat

Nämä huiskat paranee mitä vanhemmaksi tulevat, kankaat rispaantuu ja kuluu ja näin huiskat saavat suloisen vintagefiiliksen. Laita huiska aurinkoon päivettymään, niin materiaali haalistuu. Näitä voi tehdä millaisia tahansa, riippuen millaista kangasta löytyy. Suosittelen kuitenkin mahdollisimman kevyitä materiaaleja, ettei tule liian raskasta.

Tarvikkeet:

 • Leikkuujätettä (viskoosia, ohutta puuvillaa, pitsiä, organzaa yms.)
 • sakset
 • kuumaliimapyssy
 • 2xkuumaliimapatruuna
 • 2xkeppi, esimerkiksi sikkoutunut vaatepuun housutanko-osa

Tee näin:

 • Leikkaa suiroja, kapeita suiroja. Liimaa kuumaliimalla suirot kepin ympärille. Laita niin monta kerrosta kuin haluat. Lopuksi leikkaa paksummasta puuvillasta noin 2-3cm levyinen suiro ja viimeistele huiskun kanta. Näin huiskusta tulee siistimpi.

Tähän hommaan sain uppoamaan kivasti näitä tosi pieniä suiroja kivasti ja samalla keksin näille suiroille toisenkin käyttötarkoituksen. Siitä tosin myöhemmin lisää. Tänä vuonna tämä meikäläisen vappuaskartelutouhu tulee valitettavasti hiukkasen jälkijunassa, kun töiltä en ehtinyt alkaa askarrella. Vaikkakin näissä huiskuissa ei mennyt aikaa kuin tunti yhteensä. materiaalien valinta, leikkuu ja liimaus. Nopea ja helppo homma siis.

Suosittelen todella tekemään näitä huiskuja lapsille, eivät ne suhise, mutta tuonne juureen voi laittaa kulkusia sun muita äänijuttuja halutessaan. Mielikuvitus on rajana, oikeasti. Näistä huiskuista tuli super söpöt ja ajattelin testata vielä toisenlaisella kuosilla näitä jossakin vaiheessa. Hiukan enemmän boheemiin tyyliin.

Leikkuujätteestä vappuhuiskat

Oikein ihanaa vappua teille kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

Lue myös:

Aurinkoiset pöksyt vappuaatton piristykseski

Kirppisvaatteilla brunssille

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Jälleen mahtava idea! Itselläkin jäänyt nuo kaupan viuhkat ostamatta, koska eivät kestä kovin kauaa..

  • villananna kirjoitti:

   Niin totta. On kuin laittaisi rahaa roskiin ja luontokaan ei tykkää.

 2. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Me askarreltiin viime vuonna hoitolasten kanssa vastaavat viuhkat serveteistä. Kankaita ei kotoa löydy ellei käyttäisi viuhkiin lumppuihin meneviä vaatteita.

  • villananna kirjoitti:

   Lumput on tosi hyvä vaihtoehto tähän hommaan. Oma tekstiilijäte ongelmakin pienenee samalla 🙂

 3. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Kaipailin, kumma kyllä, tänä koronavappuna, että joku meidänkin kulman ostareilla olisi myynyt vappukamaa nyt kun ei keskustaan viitsinyt lähteä. Ei viitsinyt kukaan myydä, joten ostamatta jäi. Ihan sellainen perinteinen silkkipaperihuisku vaikka olisi ollut kiva!

  • villananna kirjoitti:

   Ei tosiaan missään näkynyt vappu, kun töissä jalkauduttiin. Oli jotenkin hassua se…

 4. Sonja kirjoitti:

  Tosi upeat! Ja hyvä idea hyödyntää kangaspalat tuolla tavalla. Tavalliset huiskat menevät kyllä luvattoman nopeasti rikki.

  • villananna kirjoitti:

   Tuo on niin totta, ei tarvitse kyllä paljoa huiskua huiskuttaa, kun on jo riekaleina ja pitkin pitäjää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *