Hae
VillaNanna

Pääkallosaaren aarteet

Pääkallosaaren aarteet

Halloween lähestyy ja erilaiset otukset kaivautuvat piiloistaan esiin. Pääkallosaaren aarteet vielä odottaa löytäjäänsä, tarinat kertovat hurjia legendoja siitä, että tämä saari piilottaa uskomattomia salaisuuksia uumeniinsa. Kukaan ei vain uskalla sinne mennä, ei kukaan. Kukaan ei oikeastaan ole edes sinne löytänyt, se on piilossa ja tulee esiin vain niille, jotka tähän salaiseen saareen uskoo. Muilta saari pysyy piilossa, ikuisesti.

Tarina myös kertoo, että halloweenina kun sumu laskeutuu merelle, kuuluu kammottavaa ulinaa joka puolelta. Silloin ei kannata mennä laivan kannelle katsomaan mitä tapahtuu, sillä kuolleet nousevat haudoistaan ja vie jokaisen mukanaan, joka uskaltaa kannelle katsomaan mitä ulkona tapahtuu. Sanotaan myös, että nämä kuolleet voivat johdattaa Pääkallojen saarelle, mutta he eivät sieltä enää palaa. Pelottavaa…

Pääkallosaaren aarteet

Pääkallosaaren aarteet

Oikeasti? Meillä ei vietetä halloweenia, vaan suomalaista kekriä, sadonkorjuujuhlaa. Toki kekrinäkin pukeudutaan naamiaisasuihin ja nautitaan herkkupöydän antimista. Minusta kekri on jotenkin paljon mielenkiintoisempi juhla mitä on halloween. Mutta koska meillä paljon vietetään halloweenia töissä, niin jonkin verran tulee myös aiheeseen liittyvää tehtyä, kuten nämä Pääkallosaaren korvakorut.

Tarvikkeet:

 • pääkallon mallisia helmiä (Sinelli)
 • värillisiä sulkia (kirppareilta)
 • pikaliimaa
 • koruosia, kuten korvisosia (Kierrätyskeskus)

Ohjetta ei valitettavasti ole, en ole koskaan oppinut korun osien nimiä, joten ohjeiden teko on hankalaa. Ehkä sellainen kuvaohje olisi ehkä jossakin kohtaa järkevää tehdä, vai mitä? Mutta uskoisin, että jokainen osaa yhdistellä eri koruosia toisiinsa ja saada näin näyttävät korut halloweeniksi.

*****

Ehkä on kuitenkin hyvä, että jotkin asiat pysyy siellä sumuverhon takana, eikä kaikkia salaisuuksia löydetä noin vain. Ovi kuolleiden maailmaan pysyy suljettuna ja näin elävät voivat rauhassa nauttia elämästään ilman kiukkuisia aaveita. Vai onko kaikki aaveet kiukkuisia? Sitä emme tiedä. Kerran vuodessa erilaiset otukset pääsee mukaan elävien elämään ja juhlimaan yhdessä tätä halloween juhlaa.

Itselleni kekri on tärkeämpi, sillä se on nimenomaan juhla, jossa juhlitaan satoa, mitä maa meille antaa, nautitaan hyvästä satoruoasta ja ystävien tuomasta seurasta. Lauletaan ja nautitaan elämästä. Juhlitaan äiti maata ja sen antimia. Juhlitaan luontoa ja sen moninaisuutta ja eläimistöä. Kunnioitetaan elämää sen monessa muodossa. Sitä on kekri.

Pääkallosaaren aarteet

Nautinnollista sunnuntaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Meillä ei oikein vietetä kumpaakaan, mutta ehkä tuo kekri kiehtoo enemmän…

 2. hannamariav kirjoitti:

  En oikein juhli kumpaakaan, mutta nautin suuresti kaikesta niihin liittyvästä kosmetiikasta ja herkuista!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi/

 3. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Lasten päiväkodissa ja koulussakin juhlitaan sadonkorjuujuhlaa. Viime vuonna järjestin hoitolapsille Halloween-juhlan, kun Halloweenista niin paljon puhuivat. Tänä vuonna mulla on iltavuoroa koko Halloween/pyhäinpäivä viikonloppu. Eli ei mitään ihmeellistä luvassa.

 4. Marjut kirjoitti:

  Meillä vietetään pienimuotoisesti halloweenia lasten kanssa. Jänniä juttuja ja vähän herkkuja 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *