Hae
VillaNanna

Pääsiäinen ei aina mene niin kuin suunnittelee

Me suunniteltiin niin, että ulkoillaan, syödään ja levätään tämä lyhyt pyhien täyttämä loma, suunnittelin ompelevani kaikkea kivaa ja mietin milloin aloitan parvekkeen laittamisen. Toisin kuitenkin kävi. Molemmat pojat sairastuivat, toinen astamaongelmissa ja toinen flunsassa, joten mitään perhemenoja ei saatu toteutettua. Minun ompelukoneeni lähti ennen pääsiäistä koneiden sairaalaan, eikä sieltä vielä palautunut vaikka niin kovasti odotin. Joten ompeluhommia ei voinut sitten tehdä. Olen itse myös hoitanut kunnon niskajumia, jonka vuoksi en ole voinut edes neuloa. Se on harmittanut todella paljon. Kivunhoitolaite on ollut kovassa käytössä mutta olen joutunut turvautumaan myös särkylääkkeisiin. Nyt alkaa tilanne olla niskan osalta parempi ja kivut vähentyneet huomattavasti. Jumppaa ja sähköä, se on ollut hyvä hoito. 
Söpö on myös loukannut itsensä ja käytiin ennen pyhiä eläinlääkärissä näyttämässä kun kaveri ei kyennyt kävelemään kunnolla. Selkärangassa ei kuitenkaan näkynyt mitään ja Söpö sai vain lääkehoidon ja tyttö ei saanut hyppiä tai kävellä portaita. Lenkitkin piti lyhentää niin paljon, ettei vie liikaa voimia. Koiran kipuhuuto on aika kamalan kuuloista.
Jotenkin minusta tuntuu sille, että tämä vuosi ei ole alkanut niin hyvissä merkeissä mitä olen toivonut mutta toivottavasti tämä tästä paranee ja saadaan heittää huolet ja murheet romukoppaan.
Meillä on aina pääsiäispyhinä tärkeää kokoontua keittiöön nauttimaan ruoasta ja toistemme seurasta. Välillä meillä on paljon vieraitakin mutta nyt sitä ei voitu tehdä kun koko kämppä muuttui sairaalaksi. Olikin kiva olla ihan keskenämme ja vaikka kipeitä oltiin niin siitä huolimatta keskittyä hoitamaan myös suhteita toisiimme. Pöytä täyttyy aina meidän jokaisen herkkupaloista, on kalaa ja lihaa, sekä kasviksia ja muita herkkuja.   

HUOM!                        
                        
Kun marinoi lampaan, niin siitä jää aina yli, jota on hyvä käyttää esimerkiksi lohkoperunoiden maustamiseen. Vaikka marinadi on samaa niin maku ei siltikään ole sama kuin lampaassa. Suosittelen kokeilemaan. Näin ei mene hukkaan myöskään marinadi.

Pitkäperjantaina meillä aina tehdään aamiaiselle jokaisen herkkuja ja syödään hitaasti kiirehtimättä, pari tuntia voi hyvin vierähtää pöydässä. Päivällisellä syödään lammasta eri muodoissa ja jälkiruokana on aina sitruunatorttua. Näin oli tänäkin vuonna. Nyt tosin tehtiin lampaan karetta ja lohkoperunoita. Lankalauantaina sitten nautiskellaan enemmänkin kalapainotteisesti ja herkutellaan sillä mitä kaapista löytyy, kuten sillä sitruunatortulla. Pääsiäissunnuntai on myöskin hävikkiruokapäivä, jolloin kerätään jämät pöytään ja syödään mitä sattuu olemaan, sillä toinen pääsiäispäivä tarjoilee taas uudet herkut lautaselle. Tänä vuonna se on ankkaa ja jälkkäriksi teen suklaakuppikakkuja, joissa on suklaamunayllätys sisällä. Aamupala on jälleen runsas lammasmakkaroineen ja kalkkunapekoneineen. Tietenkin myös melonit ja kasvikset pitää olla pöydässä esillä.

Sitruunatortun reseptin saa klikkaamalla tänne
Normaalisti meillä mennään myös erilaisiin tapahtumiin mutta tänä vuonna siihen ei valitettavasti ollut mahdollisuuksia, toki eilen päästiin miehen kanssa hiukan ulkoilemaan kun pojat oli siinä voinnissa, että pappa pystyi katsomaan heidän peräänsä muutaman tunnin. Teki todella hyvää mutta siitä sitten seuraavassa postauksessa enemmän. 
Vaikka meillä ei kaikki mennyt suunnitelmien mukaan niin siitä huolimatta meillä oli oikein mukava, rauhallinen pikku lomailu keskellä harmaata arkea. Vaikka vähän harmittaa se, ettei voi esitellä mitään kivaa tällä kertaa.

Miten teillä on mennyt pääsiäisen vietto?


Mukavaa päivää!

Melissa-

14 kommenttia

 1. Minna M kirjoitti:

  Oi, mitä herkkuja teillä on ollut! Ikävää tuo sairastaminen. Meidän pääsiäinen meni koriksen parissa. Pe-su oli iso turnaus täällä Lahdessa. Yksi pelasi, mies teki talkoovuoroja pöytäkirjaa pitäen n. 15 tuntia kolmen päivän aikana. Me muut kävimme katsomassa pelejä ja kannustamassa. Niin ja perjantaina oli yhdellä futisturnaus Helsingin suunnalla ja toinen sai traktorin keulimaan kaverin mökillä. Onneksi ei käynyt kenellekkään mitään! Kelit ovat olleet upeat, paitsi tänään kun oli tarkoitus päästä ulkoilemaan…
  Meillä oli rakkaita vieraita Espanjasta täällä pääsiäisen vietossa, että oikein hyvä pääsiäinen kuitenkin. Ja jos poika tuota korista jatkaa, niin pääsiäisiin tulee kuulumaan tämä iso turnaus ja talkoot.
  Mukavaa toista pääsiäispäivää! Toivottavasti taudit helpottaa!

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Onneksi kipeilystä huolimatta olette kuitenkin pääsiäistä saaneet juhlittua 🙂

 3. Vaateviidakon Pirjo kirjoitti:

  Sairaana on ollut meilläkin koko perhe, joten telkkua katsoessa ja levätessä on vietetty pääsiäisitä. Harmittaahan se, kun ilmat oilisivat olleet ulkoelämään aivan loistavat. Toivottavasti terveemmät kevätpäivät odottavat niin meidän kuin teidänkin porukkaa 😉

 4. tuulanneli kirjoitti:

  Ihania herkkukuvia.

  Meidän vanhan parin pääsiäinen on mennyt todella rauhallisissa merkeissä. Hyvä näin!

  Kivaa alkavaa huhtikuuta Melissa 🙂

 5. Mama Lina kirjoitti:

  Sairastaminen on aina ikävää… 🙁 mutta ihania herkkuja olet loihtinut 🙂

  Meillä vietettiin pääsiäistä sukulaisten luona, mutta hyvin rauhallisissa merkeissä. Nyt on ollut niin ihanat ulkoiluilmat että tietenkin ollaan ulkoiltu.

 6. Jael kirjoitti:

  Voihan harmi että oli sairastumisia teillä,toivottavasti olot jo paremmat.Minullakin oli viikonloppuna vähän huonompi olo, enkä mennyt pääsiäisaterialle, mutta nyt olo jo parempi. Nam, herkkuja, etenkin tuo sitruunapiirakka:)

 7. Janet kirjoitti:

  Voi sairaudet 🙁 ne kyllä aina onnistuu vaikeuttamaan juttuja. Mutta onpas teillä ollut siellä ihania herkkuja!

 8. Melissa L kirjoitti:

  Teillä on mennyt sitten pelin merkeissä koko pääsiäinen. Kelit ovat olleet todella upeat ja siksipä onkin harmittanut kahta kauheammin.

 9. Melissa L kirjoitti:

  On syöty kyllä vatsat pullolleen 🙂

 10. Melissa L kirjoitti:

  Voi ei :/ Toivottavasti teillä tullaan pian terveiksi.

 11. Melissa L kirjoitti:

  Rauhallisesti tekee todella hyvää 🙂

 12. Melissa L kirjoitti:

  Kuulostaa ihanalle, kelit ovat olleet mitä ihanimmat nyt kyllä.

 13. Melissa L kirjoitti:

  Ollaan jo paremmin tässä. Pojat menee kouluun tänään ja koirakin pystyy liikkumaan ilman kiljumista. Minunkin niska on jo parempi 🙂

 14. Melissa L kirjoitti:

  Niin totta, harmittaa todella paljon, ettei saatu toteutettua suunnitelmia ollenkaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *