Hae
VillaNanna

Somen luoma illuusio

Somen luoma illuusio

Somen luoma illuusio täydellisestä vartalosta hämmentää nuoria. Omaan vartaloon ei olla tyytyväisiä kun itseään verrataan somessa oleviin useasti muokattuihin kuviin.

Somen luoma illuusio

Täydellinen somevartalo dokkari pureutuu aiheeseen, josta on keskusteltu jo pidempään. Asiaa käsitellään myös työssäni paljon. Nuoret tytöt kertovat vartaloahdistuksestaan ja vertailevat itseään seuraamiensa somejulkkisten kuviin. Suunnittelevat laihdutusprojekteja ja vaihtavat mielipiteitä siitä, millainen vartalo on oikeanlainen.

Sarjassa puhutaan avoimesti siitä, miten paljon joudutaan leikkelemään itseään, jotta vartalo olisi sopiva Instagramiin. Haastateltujen mukaan täydellistä vartaloa ei voi saavuttaa vain urheilemalla ja feikki on nyt muotia. Sarjassa kauniit naiset suunnittelevat seuraavaa leikkausta, itsensä muokkaaminen on tärkeämpää kuin parisuhde. Ja vaikka miten leikkelee itseään, niin onnellisemmaksi eivät haastateltavat naiset tule. Aina on seuraava projekti.

Seuraajien saaminen on hyvin tärkeää ja jotenkin siihen jää vähän myös koukkuun. Mutta tarvitaanko siihen täydellistä somevartaloa? Millainen on täydellinen somevartalo?

Sarjassa puhutaan avoimesti siitä, miten paljon joudutaan leikkelemään itseään, jotta vartalo olisi sopiva Instagramiin. Haastateltujen mukaan täydellistä vartaloa ei voi saavuttaa vain urheilemalla ja feikki on nyt muotia.

Ulkonäköpaineet ovat kovat, millaiset standardit somevaikuttajat asettavat nuorille? Onko itsensä leikkeleminen ainut tie somen huipulle? Meneekö seksikkyys jo liian pitkälle somessa? Dokkarin voi katsoa Ruudusta!

Onko feikki muotia?

Ohjelmassa suoraan sanotaan, ettei luonnonkaunis ole kaunista, vaan feikki, mitä muovisempi ulkonäkö sen parempi, mitä mieltä olette? Minusta ajatus on surullinen. Ohjelmassa olevien naisten elämä tuntuu valuvan hukkaan, kun kaikki pyörii vartalon leikkelemisen ympärillä. Jo ennen leikkauksia naiset olivat todella kauniita ja vartalot olivat kauniit, enkä ihan päässyt ajatukseen kiinni, että miksi pitäisi muokata itseään leikkauksilla. Ainut leikkaus, jonka ymmärrän, on suonikohjut. Mutten pidä sitä edes minään kauneusleikkauksena, jona taas sitä ohjelmassa sanottiin.

En tietenkään sano, että kaikkien pitää olla mitä on, jokainen tekee kropalleen mitä haluaa. Mutta onko se oikea tie onnellisuuteen? Onko somevaikuttajana oltava nuori ja kaunis, jolla on kaunis vartalo? Onko tuhannet seuraajat tie onneen ja samalla tulee tyytyväiseksi omaan ulkonäköön? Näitä kysymyksiä jäin pohtimaan, ohjelman edetessä. Lopulta lopetin dokkarin katsomisen kesken. Ohjelman edetessä, eteeni tuli vain lisää kysymyksiä, mutta ei vastauksia. Itse nään tämän suunnan olevan haitallinen nuorille tytöille, enemmän kuin barbie nuket. Tulin niin surullisksi koko ohjelmasta, että pakko oli lopettaa sen katsominen.

Olen hämilläni.

Ihanaa tiistaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

LUE MYÖS:

Fake Famous

8 kommenttia

 1. riitta reissaa kirjoitti:

  Muotiaallot tulevat ja menevät. Nyt on ollut jo pitkään muodissa tehty ja epätodellisen oloinen kauneusihanne. Toivottavasti luomu-muoti palaa pian. Ylenpalttisesta rusketuksen ihannoinnista on jo päästy eroon.

  • villananna kirjoitti:

   Itse en tuota muovimuotia oikein ymmärrä. Itse tykkään eniten seurata luonnollisia ihmisiä ja luonnollista elämää.

 2. Henna kirjoitti:

  Useimmiten olen sitä mieltä, että mitä enemmän muovia sen huonompi lopputulos. Tärkeästä aiheesta kirjoitat 🙂

 3. Jasmin kirjoitti:

  Mahtavaa että kirjoitat tästä aiheesta! Just puhuttiin ystävän kanssa miten kaikki näyttää somessa elämänsä niin täydellisenä ja mitään ikäviä asioita ei koskaan tuoda ilmi, antaa niin väärän kuvan.

  Jos kuvittelisin esimerkiksi tulevan vauva-arjen olevan juuri sellaista kun ainoastaan somessa näytetään niin voi voi… tulis nopeesti todellisuus eteen 😀

  • villananna kirjoitti:

   Onneksi meillä on myös heitä, jotka tuovat esiin myös sitä todellisuutta. Mielestäni näistä asioista on paljonkin puhuttu, että somessa annetaan niin väärä kuva elämästä ja se tuo riittämättömyyden tunteita.

 4. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Tämä aihe kiinnostaa ja huolestuttaa etenkin omien tyttärien takia. Pitääkin katsoa tuo dokkari. Kiitos vinkistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *