Hae
VillaNanna

Luukku 19 – Käsityöblogien joulukalenteri

Luukku 19 - Käsityöblogien joulukalenteri

Luukku 19 avautuu än yy tee nyt! Luukusta paljastuu miten roskasta saa jouluisen koristeen seinälle joikkumaan. Tarvitaan siis kasa roskia, joista kieputtamalla ja liimailemalla saadaan lopputulokseksi ovikranssi. Erilaisia kransseja olenkin aikanaan esitellyt monen monta ja tämä on yksi hauska vaihtoehto.

Muut avatut luukut löydät alta olevasta linkistä! Pyrin laittamaan linkit aina kun ne ilmestyy meidän käsityöblogit -ryhmään.

Käsityöblogien joulukalenteri 2021

Luukku 19 - Käsityöblogien joulukalenteri

Luukku 19 – Käsityöblogien joulukalenteri

Minun luukkuni sisältää jälleen kierrätysaiheisen askartelun, jonka voi toteuttaa kaikesta minkä kotoa löytää. Langat on helppo löytää kirppiksiltä, jos ei lankaa kotoa löydy. Itse keräsin kaikki tarvikkeet kotoa, eikä mitään tarvinnut siis ostaa. Koristeeseen voit lisätä kaikkea muutakin, jos haluat. Kuten vaikka rikkoutuneita joulukoristeita voi hyvin käyttää.

Tarvikkeet:

 • pahvia
 • wc -paperihylsyjä
 • pitsinen jakku
 • vanun tyyppistä tai sitten vanha fleecepaita
 • lankaa
 • puuhelmiä
 • kuumaliimaa

Tee näin:

 • Leikkaa pahvista rinkula, tarpeeksi iso
 • Leikkaa wc -paperin hylsystä 2 cm pituisia paloja
 • liimaa ripustuslanka haluamasi kohtaan
 • Leikkaa suiroja pitsistä sekä fleecestä
 • kieputtele ensin fleece suirot rinkulaan ja sen jälkeen pitsisuirot
 • Leikkaa langasta 40cm pituisia pätkiä ja pujota hylsyjen ympäri * Katso ohje kuvasta alhaalla!
 • Tee pahvista mielestäsi sopivan kokoinen apuväline, jonka ympärille pyörittelet valkoista lankaa noin 30 kertaa. Pujota lankanippu pois, laita toiseen päähän lanka ja kiristä nippu kiinni. Kiinnitä lanka myös solmun alapuolelle, jolloin kiinnität nipun yhteen. Liimaa tupsu pipoon ja kiinnitä puuhelmi hatun alapuolelle. Näin saat tontun
 • Tontut voit liimata miten haluat kranssiin.

Super hankala ohje kirjoitettavaksi, mutta toivottavasti ymmärrätte ohjeen kun katsotte kuvista mallia. Aikaa hommaan uhrautuu jonkin verran, mutta vielä ehtii hyvin tekemään tällaisen kranssin oveen jos haluaa. Kranssi ei kestä oven ulkopuolella, mutta jos on käytävällä, niin säilyy hyvin. Mutta kranssin voi kiinnittää oven sisäpuolelle myös halutessaan. Jos ei siis käytävää ole oven ulkopuolella.

Nautinnollista joulunodotusta kaikille!

Minulle on tärkeää, että joulukoristeet on kierrätettyjä, tosin meillä nyt ei juuri koristeita edes ole. Viime jouluna joulukuusi tosin koristi olohuonetta ja Härdelli koristeli sen koristeilla, joista hän pitää. Iso osa koristeista oli lasten tekemiä söpöyksiä. Meidän jouluvalmisteluihin siis kuuluu se, että lapset koristelevat kuusen. Silloin kuusi näyttää kuuselle. Aikuiset eivät siihen hommaan saa ryhtyä. Myös muita koristeita lapset laittavat sinne tänne. Tonttuja kurkistelemaan kirjojen takana yms.

Nyt kun taas lähdetään reissulle, ei koristeita laiteta ollenkaan. Siinä ei ole mitään järkeä. Meillä on vain tämä minun tekemä kranssi ovessa ja se saa riittää. Senkin nappaan pois ovesta ennen kuin lähdemme ajelemaan kohti määränpäätä ja joulunviettokohdettamme. Kun vihdoin päästään perille, meinaan uppoutua leffaan ja neuloa seuraavaa neulettani. Otan karkkiastian viereeni ja nautin elämästäni. Ehkä käyn saunassa illalla. Yleensä matkailu on sen verran raskasta, että on ihanaa käydä saunassa nauttimassa elämästä ennen kuin joulun taika alkaa kutitella.

Rentoa sunnuntaita kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

6 kommenttia

 1. Suvi H kirjoitti:

  Onpa kiva askarteluvinkki, millä saa vanhat jutut uuteen käyttöön.

 2. Johanna kirjoitti:

  Hauskasti ideoitu kierrätyskranssi 🙂 Hyvä idea kiertää kranssipohjaan fleecestä täytettä. Fleece ei enää ole oikein ekologinen vaatetuksessa mikromuovin kannalta.

 3. FinInTirol kirjoitti:

  Hieno! Sulla on luovia ideoita 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *