Hae
VillaNanna

Kesä polttaa mielessä

Kun aurinko alkaa paistaa ja lämpötila pikku hiljaa nousee, tulee mieleen kesä ja kärpäset. Oloa ei helpota se, että erilaiset naistenlehdet esittelevät tulevan kesän muotia ja muotibloggaajat esittelee omat must have- juttunsa ensi kesälle. Matkakuume nostaa päätään ja suunnitellaan ja tutkaillaan kivoja kohteita, joissa voitaisiin mennä käymään. Mitä kaikkea haluaisi nähdä. Sitten alkaa huomata miten kuin vahingossa ompelukoneesta putkahtelee toinen toistaan ihanimpia kesävaatteita.

Kun aika ja kiinnostus shoppailuun ei anna periksi, on kaikkein parasta sukeltaa omaan vaatekaappiin ja tutkailla sen ihanaa sisältöä. Mitä kaikkea se onkaan syönyt ja mitä kaikkea haluaisi pukea kesällä päälleen. Alkaa suunnitella sitä omaa kesäpuvustoa ilman, että tarvitsee mennä kauppaan. Mikä ihana juttu se onkaan. Rahat säästyy ja näkee vähän vanhemmatkin vaatteensa uusin silmin. Ja mikä parasta…Kaapista löytyi myös viime kesälle tehtyjä vaatteita, jotka eivät ole päässeet päälle kertaakaan kun viime kesä oli niin huono.

Tämän postauksen tarkoitus on esitellä muutama juttu, mitä tulen varmasti käyttämään ensi kesänä tavalla tai toisella. Mukana myös sellaisia, joita olen tehnyt nyt muutaman viikon aikana. Tämä kesämuistelopostaus on kaksi osainen, seuraavassa postauksessa annan ensi vuodelle pari menovinkkiä ja kokemusta viime vuodelta. Ensi kesänä tulee varmasti monta samaa ja monta uutta kohdetta. Mutta on helpompi suunnitella omaa kesää kun joku jo vähän vinkkailee, vai mitä?

Minulla on joka vuosi ne yhdet tietyt jutut joita on ihan pakko olla ja ne ovat maksimekot, haaremihousut ja hyppypuvut, niiden monissa muodoissaan. Boohemi on aina avainsana pukeutumisessani vaikka nyt olen innostunut vähän muunlaisestakin tyylistä. Nyt kun kävin ”ostoksilla” omassa kaapissa, tuli todettua se, että mitään isoja hankintoja ei kaappiin tarvita. Siksi minua jännittää kovasti tuo minun tämän vuoden Lumppis-projekti. Pääsette muuten nyt hiukan näkemään mitä sen tiimoilta olen tehnyt. Omat postaukset tulee sitten kun kelit sen sallii mutta nyt nautitaan hetki kesän tunnelmasta ja ihastellaan niitä asuja, jotka vain on nyt ihan pakko olla kaapissa.

*    *    *    *    *
Itse tehtyä, tuunattua, kirppislöytöjä. Vain kaksi vaatetta on tehty alusta asti kankaasta. Nekin löytyi omasta varastosta. Mutta tässä on minun kevään/ kesän omat valinnat ja pyydän jokaista teistä sukeltamaan omaan kaappiin ja tekemään sieltä mitä ihanimpia löytöjä. Jos jokin vaate ei sellaisenaan miellytä, tuunaa sitä vähän. Isoja muutoksia ei tarvitse tehdä.
*    *    *    *    *

Ihanaa päivää kaikille!
-Melissa-

16 kommenttia

 1. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Tuo sahalaidallisesta kankaasta kasattu mekko on mielestäni erityisen kaunis!

 2. Taru kirjoitti:

  Jaan fiiliksesi, sillä minullakaan ei ole yhtään fiilistä lähteä sen kummemmin hankkimaan kesävaatteita. En edes tiedä missä mitoissa olen, kun toppahousut saisi vihdoin vaihtaa shortseihin.

  Tuo sininen mekko huokuu ihanasti kesää. Tulee ihan mieleen poutainen kesäpäivä ja hiekkatiet.

 3. Petitfruitbourbier kirjoitti:

  Tuo sahalaitamekko ja sinivalkokukallinen mekko ovat kyllä aivan ihania 🙂 Täytyypä kunnostautua itsekkin noiden omien keskeneräisten projektien kanssa 😉 Nyt vaan ollut vielä talvista hommaa työn alla 🙂

 4. Jael kirjoitti:

  Tosi nättejä juttuja:) Osaispa itse tehdä omat vaatteensa, mutta ei se kyllä onnistu;D Mukavaa loppuviikkoa.

 5. isivuosi kirjoitti:

  Kesä on kyllä kivaa aikaa. Itselle kesäpukeutumisen suurin juttu on sen helppous, etenkin tuon taaperon kanssa.

 6. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos 🙂 Se on yksi sellainen mekko, jonka olen varoiksi tehnyt kaappiin, vaikka ei ole ihan kuitenkaan tyyliäni. Sitä kun ei koskaan tiedä mihin kesällä joutuu…

 7. Melissa L kirjoitti:

  Oma kaappi on ihan paras ostopaikka 😀

 8. Melissa L kirjoitti:

  Mulla vain ne talviset loppu ja olenkin kaivanut tuolta Lumppulaatikosta kaikki talviset jutut odottamaan syksyä.

 9. Melissa L kirjoitti:

  Sen oppii, vaatteiden tekeminen ei ole iso homma, varsinkaan jos tuunaa vanhoja vaatteita.

 10. Melissa L kirjoitti:

  Kyllä, meillä lapset rakastaa kesää juuri siitä syystä, että ei tarvitse pukea kuin shortsit ja t-paita päälle ja lähteä reissuun.

 11. Anonyymi kirjoitti:

  Kiva kavalkadi kesämekoista.
  Kun nyt vielä tarvitaan kuitenkin lämpimiä vaatteita ja asusteita, toivoisin sinulta postausta huiveista. Siis erilaisia tapoja solmia huivi mekon tai puseron kanssa sekä takkien asusteeksi. Olen ymmärtänyt, että sinulla huivejakin hyvä valikoima.

 12. Melissa L kirjoitti:

  On huiveja tosi paljon eri tarkoituksiin. Yleensä vaan heitän huivit kaulaan. Laitan ehdotuksen korvan taa. Itse en erikoisemmin sido huiveja muuta kuin päähäni mutta voi noista parista tavasta ehkä saada jotain aikaan. Kiitos ideasta 🙂

 13. Ida // Mutsi ja Murupullat kirjoitti:

  Onpa ihania! Erityisen upea on tuo sininen jossa oranssi ”kaulakoru” ostaisin varmasti jos tulisi vstaan. ?

 14. Melissa L kirjoitti:

  Tuo peplum on tehty vanhoista farkuista ja koru vanhoista sambakoruista ja nahkatakista.

 15. matkailijakirppu kirjoitti:

  Kivoja asuja ja suunnitelmia! Nyt vaan toivotaan kesäää ja lämpöä pian! 😉

 16. Melissa L kirjoitti:

  Sitä todella toivon…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *