Hae
VillaNanna

Talvilomaseikkailu

Talvilomaseikkailu

Itselläni ei mitään talvilomaa ollut, vaan töitä paiskittiin tapahtumassa. Hop on hop off -tapahtuma järjestetään joka syysloma sekä talviloma Espoossa. Tapahtuma on lapsille ja nuorille ja on ilmainen. Mutta koska meillä oli omalla nuokulla myös talvirieha, niin yksi vapaapäivä keskellä viikkoa ja tietenkin miehelläni oli loma koko talvilomaviikon, nuorimmainen oli säbäleirillä ja isompi kaveri intissä. Joten saimme kahdenkeskistä aikaa mieheni kanssa, se tarkoittaa sitä, että meillä on talvilomaseikkailu!

Talvilomaseikkailu alkaa Helsingin keskustasta, suuntana on Suomenlinna, mikäs muukaan. Suomenlinna on meidän yksi suosikkipaikkoja ja täällä oltiin ekaa kertaa talvella viime talvena. Silloin lunta oli sen verran, ettei Kustaanmiekka ollut auki. Mutta tällä kertaa sinne pääsi hengailemaan oikein hyvin. Suomenlinna on aivan erilainen paikka talvisin, mitä kesällä. Siitä huolimatta turisteja vilisee paljon myös talvella.

Talvilomaseikkailu

Rakastan Helsinkiä ja sen muuttuvia kasvoja, sen monimuotoista luontoa ja erilaisia retkimahdollisuuksia. Koska meillä meni lautta aivan nokan edestä ja talvisin lauttoja kulkee paljon vähemmän, niin meillä oli vihdoin aikaa käyttää meidän hääpäivän yksi toiminto, jota emme silloin aikanaan ehditty tehdä. Hyppäsimme siis Flying Cineman kyytiin ja lähdettiin lentämään ympäri Suomen. Suosittelen kyllä testaamaan tätä. On parempi mitä Lintsin cinema.

*****

Meidän hääpäivästä voit lukea:

Hääpäiväpostauksessa on muutama erittäin hyvä idea mitä hääpäivänä voisi vaikka tehdä ja minne mennä. Meillä ei juurikaan näitä päiviä oikein vietetä, mutta koska aika on nykyään rajallinen käsite meillä, niin olemme hyödyntäneet tänä vuonna vapaapäiväni aina yhteiselle tekemiselle. Joko perheenä tai kaksistaan.

*****

Tämän jälkeen hypättiin lautalle ja matka kohti Suomenlinnaa alkoi. Tarkoituksena oli vain kiertää saari, ottaa kuvia, hengailla yhdessä, rakastua toisiimme jälleen. Talvella Suomenlinnassa ei ole auki meidän lemppariravintoloita tai muuta vastaavaa mutta fiilistely siellä on mahtavaa. Kierrätään ristiin rastiin paikkaa. Täällä on kuin olisi ulkomailla. Eri kieliä kuulee paljon ja maasto on poikkeuksellinen. Voisin todella asua täällä, niin paljon tykkään Suomenlinnasta.

Mitä kaikki sitten maksoi? Tällä kertaa ei muuta kuin matkojen honnan. Meillä oli eväät mukana ja Flying cinema oli maksettu jo aikaa sitten, eli tällöin rahaa ei mennyt yhtään. Aina kannattaa siis hyödyntää omia ruokavarastoja kun lähtee seikkailemaan. Silloin kun tehdään jotakin yhdessä, ei tarvitse olla mitään ihameellisiä juttuja. Ihan vaan nähtävää ja toisemme. Tällainen lähentää pariskuntia, keskitytään toisiimme, se riittää.

TalvilomaseikkailuTalvilomaseikkailuTalvilomaseikkailuTalvilomaseikkailu

Upea Suomenlinna

Suomenlinnaa alettiin rakentamaan 1700 -luvulla kun SUomi vielä kuului Ruotsille. Suomenlinna kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon ja kävijöitä Suomenlinnassa on vuosittain satoja tuhansia. Nähtävyyksiä alueella on paljon ja museoita löytyy monenlaiseen makuun. Meidän ehdoton suosikki paikka on Kustaanmiekka, jossa on loistavat näköalat merelle. Ohi lipuvat suuret laivat saavat tämänkin ison alueen näyttämään aika pikkuiselle. Vaikka tykkään Helsingin muistakin saarista, niin tämä on kyllä suosikki numero yksi. Suomenlinnan virallisilta sivuilta löydät tapahtumia ja muita ajankohtaisia asioita ja vinkkejä, jotta voit itse suunnitella päivämatkaa saarelle.

*****

Meidän viime vuoden reissuista Suomenlinnaan voi lukea:

Suosittelen Suomenlinnan kohdetta ihan teille jokaiselle. Joko vuosittain tai kerran vuodessa tai kerran elämässä. Paikka on myös poikien lempipaikkoja ja saari kuuluu meidän kesään. Nytkin Häedelli on kysynyt, että kai me mennään kesällä Suomenlinnaan päiväksi ja tietenkin menemme.

*****

Kierrettiin mieheni kanssa Suomenlinnaa pikku hiljaa kohti Kustaanmiekkaa ja mentiin myös alas rannalle. Rannalla hengailtiin aika pitkään, meri pauhasi ja näytti voimiaan. Silti tuuli ei ollut mikään kovin suuri, vaikka tyrskyt löyvät rajusti rantakivikkoa. Siinä oli hyvä olla ja kerätä voimiaan seuraavaan päivään. Näitä tällaisia ihania hetkiä kaipaan paljon. Olen sellainen nautiskelija, että voisin luoda urani pelkästään nauttimisilla. Oli tosi vaikeaa lähteä arkeen tuolta ihanalta saarelta.

TalvilomaseikkailuTalvilomaseikkailu

Asuni

Vihdoinkin sain kuvattua myös asuni päälläni. Hameen olen tehnyt vanhasta villaponchosta, villapaita on löydetty kirppikseltä ja molemmat olivat mukana Krakovassa, mutta vain paidan sain ohimennen kuvattua Zakopanessa. En millään halunnut likaistaa tätä hamostani kurassa, mitä Krakovassa valitettavasti tällä kertaa oli.  Jos haluat tehdä samanlaisen hameen ponchosta, niin ohjevinkit löytyy täältä. Klikkaa sinne ja nappaa talteen ohjeet. Hamosesta tuli minun suosikkini jo ennen kuin sain sen päälleni.

Hame sopi täydellisesti talvilomaseikkailu -ajatuksen kanssa. Yhdistelin asuun tuunatun baskerin, pitkän villakangastakin ja pitkä vartiset timberland -saapikkaat. Kaulaan kietaisin Kontista löytyneen kaulaliinan. Sekin taitaa olla miesten kaulaliina, mutta eipä tuo haittaa yhtään mitään. Tuunattuun baskeriin löytyy ohjeet täältä. Tai ei siihen mitään kummallisia ohjeita ole mutta vinkki miten sen voi tehdä.

Hameen tuunaukseen ohjeet löytyy linkistä!

Nyt tässä postauksessa on teille tuhat ja sata linkkiä, jottei homma käy liian helpoksi. Jos makoilet kipeänä kotona, niin tässä on hommaa kun klikkailee linkkejä auki ja lukee monen monta postusta minusta ja meidän elämästä…

Mukavaa päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

10 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Helsingissä olisi niin paljon nähtävää 🙂

 2. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Jotenkin ei tule Suomenlinnaan lähdettyä talvella, vaikka talvellahan siellä voisi varmaan kuvistasikin päätellen kulkea melkein itsekseen ilman kesän valtavia turistilaumoja! Pitääkin laittaa harkintaan!

  • villananna kirjoitti:

   Meillä onkin mieheni kanssa semmoinen juttu nykyään, että käydään meidän lempipaikoissa myös talvella katsomassa millaista siellä silloin on. Nyt kun ei ollut lunta, niin sai käyskennellä vapaasti. Lumikelillä tuonne Ihan nokalle ei pääse.

 3. Johanna Huuhtanen kirjoitti:

  Ihan huikeita nämä kuvat, ihastelin jo Instagramissa näitä! En malta odottaa että pääsen itse käymään Suomenlinnassa, vaikkakin todennäköisesti kesäaikaan tulee käytyä ekan kerran ?

  • villananna kirjoitti:

   Kesällä siellä on paljon enemmän kaikkea. Kun on ravintoloiden terassit auki ja voi ottaa viltin mukaan ja nauttia olostaan siellä.

 4. Marjo kirjoitti:

  Ihana Helsinki! Niin kaunis kaikkina vuodenaikoina. Suomenlinnassa olen käynyt vain kerran talvella kun siellä oli hääjuhlien vastaanotto Walhallassa. Se ei välttämättä ollut ihan ihanteellisin paikka pitää juhlia paukkupakkasella ja hirveässä viimassa kun kävelymatkaa lauttarannasta oli melkoisesti. Mutta selvittiin 🙂

  Suomenlinnaan on päästävä taas pian. Kauniita kuvia ja tuo ponchohame on kiva!

  • villananna kirjoitti:

   Kyllä, Helsinki on upea aina. Viime talvena tuonne päähän asti ei edes päässyt. Oli suljettu, sen verran oli lunta ja liukasta.

 5. Iina / MouMou kirjoitti:

  Olen täysin samaa mieltä, ettei tekemisen tarvitse olla ihmeellistä. Oma rakas riittää. 🙂

  http://moumou.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *