Hae
VillaNanna

Kukkakaalilehtipiiraset

Monilla ihmisellä on tapana poistaa kukkakaalista lehdet joko kaupassa heti tai sitten kotona. Olen useasti vähän ihmetellyt moista touhua, sillä lehtiäkin voi syödä hyvin ja lehdet ovat herkullisia. Olen joidenkin kuullut sanovan, että tulee halvemmaksi poistaa lehdet, mutta itse en nyt ihan ymmärrä, että tulee halvemmaksi heittää ruokaa roskiin. Minusta se on juurikin toisin päin, rahaa menee hukkaan.

Mieheni toi tuossa jokin aika sitten valtavan kokoisen kukkakaalin, josta tein lihakeiton, kukkakaalista toki jäi iso osa käyttämättä ja sitten nämä lehdet. Tässä yksilössä oli valtavat lehdet ja ne olikin ensin pakko keittää pehmeiksi, että nuori väki tykkää syödä. Meillä kun tuo nuorempi kaveri on vähän herkkä ja ei välitä rouskuvasta suussaan, jos ei ole kyse ihan tavallisesta salaatista.
Keitettyä kukkakaalinlehteä tuli niin paljon, että loput meni pakkaseen odottamaan seuraavaa ruokaa, jonka tulen täällä myös julkaisemaan. Teen teille kunnon ideapläjäyksen mitä tästä herkullisesta osasta voi tehdä.

Käytännössä nämä piiraset tehtiin kokonaan hävikkiruoasta, sillä mitään en käynyt ostamassa kaupasta vaan kokosin kaiken jääkapin perukoilta sekä pakkasesta. Pakkanen on meillä sellainen vehje, että lykkään sinne ihan kaiken, keitinliemistä lähtien, niistä tulee hyvä pohja esimerkiksi sosekeitoille, toki välillä ihan erikseen keitän kasvisten raadoilla keitinlientä ja maustamisen jälkeen pakastan. Tulee niin hyvää, myös mausteliemiä voi tehdä itse, jotka pakastaa. Niin paljon voi hyödyntää monella tavalla, vaikka ei itse ruokaa aina tekisikään.
Suunnitelmissa meillä on hankkia oma komposti tuohon pihalle ja hyödyntää näin ihan kaikki biojäte mitä sattuu välillä tulemaan vaikka miten yrittäisi kaikki hyödyntää. Meillä mies haluaa alkaa käymään taisteluun muovia vastaan ja katskotaan mihin se meidät johtaa. Nyt muuton aikana ollaan kauhisteltu muovimäärää mitä kaupasta on tullut ruokien mukana ja mies sanoi, että nyt riittää. Ja nyt onkin vähentynyt muovi paljon mutta vielä on liikaa ja yhdessä ollaan tehty ensimmäinen suunnitelma meidän muovin vähentämiseen.

Mutta siis meidän piiraset…Näitä voisin hyvin tarjoilla myös juhlissa tai kun kaverit tulee meille hengailemaan. Aivan oikeasti hyviä ja maistuvat aina erilaiselle kun kaapista valitsee juuri sitä mitä siellä sattuu olemaan.
Hävikkiruoan tarjoaminen muille, on ollut myös useasti keskustelun aiheena ruokaryhmissä. Monille hävikkiruoka on ehdoton ei kun vieraat tulee paikalle, eivät ikinä kehtaisi tarjoilla hävikkiä mutta minulle se on aika pitkälti kunnia asia esitellä muille mitä kaikenlaisia herkkuja häviksitä saakaan tehtyä. Omat kaverit ihan odottaa päästä maistelemaan näitä herkkuja.

Kehtaatko sinä tarjoilla hävikkiruokaa kavereille?

Lisää hävikkiruokavinkkejä löytyy kun klikkaat bannerin alapuolella olevasta laatikosta. Siellä on iso määrä kaikkea mitä on testattu ja tehty, myös vinkkejä mistä kaikesta voi tehdä asioita.

Ihanan aurinkoista sunnuntaita kaikille!
-Melissa-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *