Hae
VillaNanna

Meidän uusi vuosi meni plörinäksi

Meidän uusi vuosi meni plörinäksi

Meidän uusi vuosi ei mennyt niin kuin suunniteltiin. Siihen ilmestyi pieni jännitysmomentti, luonnon voima iski vasten kasvoja ja joutui hivenen miettimään, että miten tästä nyt mennään eteen päin. Joskus ei asiat onnistu ja suunnitelmat toteudu, vaikka miten suunnittelisi valmiiksi. Me ei nimittäin voida mitään luontoäidille ja sen voimakkaille tuntemuksille. Marina del Rey oli alue, johon meidän piti tutustua jo aikaisemmin, mutta aikaa ei siihen hommaan sitten jäänyt ollenkaan.

Meidän uusi vuosi meni plörinäksi

Suunnitelmissa oli, että vietämme uuden vuoden Marina del Reyssa, jossa syömme ja ja katselemme ilotulituksen, ensimmäisen ilotulituksen. Toinen katsellaan sitten meidän hotellin kattoterassilta. Jo aamusta kun lähdimme kiertämään Hollywoodia, satoi vettä, ei mitään kovaa, mutta satoi. Sateinen päivä oli siis tulossa ja sen mukaan mekin sitten mentiin. Mutta emme vielä osanneet kuvitella, että mitä tuo sadepäivä tuo iltaa kohden.

Hyvissä ajoin palasimme hotelliin ja valmistauduimme iltaa varten. Olin ostanut viime vuonna Uffin tasarahapäiviltä ihanan juhlavan puhvihihaisen paidan, jonka hihoissa oli myös kultakirjailuja ja nyt syksyllä ostin kulta-mustan tyllihameen, jonka korjasin itselleni sopivaksi. Hame oli koossa 34 eikä se tietenkään minulle sellaisenaan enää mahdu, joten leikkasin hameen vyötäröä reilusti ja näin sain hameesta myös pituudelta minulle sopivamman hameen. Hameen ostin Tapiolan Fidasta, josta löysin myös kengät kultaisine koristeineen. Lämmikkeeksi laitoin farkkutakin, jonka olen aikaa sitten tehnyt vanhoista farkuista. Valitettavasti asukuvia ette siis saa ja kohta ymmärrätte, että miksi.

Marina del Rey ja El Torito

Oltiin varattu pöytä jo Suomesta käsin tälle päivälle El Toritosta, meksikolaista ruokaa saatiin siis syödä uutena vuotena. Vesisade ei loppunut koko päivänä mutta se ei haitannut meitä ollenkaan. Suunniteltiin, että syödään hitaasti ja kulutetaan aikaa siemaillen ja nauttien. Sitten siirrymme rauhassa Marina del Rayn perhetapahtumaan ja katsellaan ilotulituksia vaikka vähän sataa. Tällä ajatuksella tilattiin ruoka pöytään ja söimme rauhassa nauttien erittäin hyvästä ruuasta ja juomasta.

Linkit:

Jossakin kohtaa iltaa huomasin, että vesisade oli yltynyt ja tuuli yltyi myös ja mietimme siinä istuessa, että mitä teemme. Henkilökunta sanoi, että saamme olla ravintolassa ihan niin pitkään kuin haluamme ja ilotulituksenkin saa katsoa heiltä sisätiloissa. Ravintola alkoi täyttyä lapsiperheistä ja ilma alkoi pahenemaan. Päätimme sitten, että maksamme laskun ja lähdemme hotelliin takaisin. Kello oli noin 19.30 paikallista aikaa. Ilotulitukset olisi olleet 21.00 paikallista aikaa.

Ei muuta kuin varovasti autolle ja autossakin tunsi tuulen voiman. Vesisade paheni matkan aikana. Jätimme auton parkkihalliin ja valmistauduimme juoksuun hotelliin tuiskussa ja erittäin voimakkaassa vesisateessa. Onneksi olin ottanut lenkkarit mukaani ihan varoiksi, jos joudun juoksemaan tai seisomaan vesisateessa. Hotellin ja parkkihallin välissä oli yksi talo, joten se väli juostiin lujaa ja kovaa mutta olimme kaikki kolme siitä huolimatta läpimärkiä. Koko kävelytie lainehti vedestä kun juoksimme. Kylmä vesi loiskui kainaloihin asti.

Meidän uusi vuosi meni plörinäksi

Tällainen oli meidän uusi vuosi

Hotelliin päästyämme kuoriuduimme märistä vaatteista ja laitoimme ne kuivumaan, jokainen meni vuorotellen lämpimään suihkuun ja piilouduimme peittojen alle. Noin kello 22.00 myrsky riepotteli taloa niin, että joka nurkassa ulisi ja kun katsoi ulos ikkunasta näki miten palmut notkui tuulen voimasta. Aloimme miettimään, että miten päästäisiin kotiin jos tämä myräkkä jatkuu vielä aamulla, jolloin olisi tarkoitus lentää Suomeen. Mutta aamulla aurinko paistoi ja oli hyvä sää lähteä. Vasta Suomessa saimme kuulla, että se todellinen myrsky alkoi sitten meidän lähdön jälkeen…Näin ne luonnonvoimat saattaa muuttaa suunnitelmia, mutta onneksi pääsimme Suomeen ehjin nahoin ja pienin vaurioin.

Meidän uusi vuosi meni plörinäksi

Pumpulin pehmeää sunnuntaita kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

LUE MYÖS: Kaikki meidän Kalifornia matkan postaukset!

 

22 kommenttia

 1. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin kirjoitti:

  Huh, säälle ei oikein voi mitään. Yleensä Suomessa on ollut yllättävänkin hyvä sää uutena vuotena, eikä ole ollut suurempaa tuulta tai lunta / räntää / vettä ole tullut taivaan täydeltä. Uutta vuotta olen ollut ihailemassa Sydneyssa ja Valparaisossa Chilessä, onneksi noiden osalta oli ihan hyvä tuuri säiden suhteen. Kiinnostaisi viettää vuodenvaihde myös Yhdysvalloissa, joko juuri Los Angelesissa tai New Yorkissa.

 2. Laura Olin kirjoitti:

  Aikamoinen keli. Muistan, kun itse olin ensi kertaa Losissa 2016, ja yhtenä päivänä satoi muutaman tunnin. Airbnb-isäntämme oli aivan hämmentynyt (”täällä ei sada ikinä”) ja tuli kuivattamaan lattiaa, jonne alkoi sateen myötä valua vettä. No, ilmastonmuutoksen myötä näihin ilmiöihin lienee syytä tottua.

  • villananna kirjoitti:

   Talvi on kuitenkin sadeaikaa tuolla 😀 Aika paljon satoi tona aikana kun siellä oltiin. Välipäivinä oli kaksi nättiä aurinkoista päivää ja tietenkin joulu oli helteinen mutta muuten satoi.

 3. Stacy Sofia Siivonen kirjoitti:

  Ajattelin, että olipas yllättävää, mutta sitten asuin Beaumontissa solassa 800 metrin korkeudella. Kun lumet sulivat vuorilla, sola muuttui vesiränniksi. Itse asiassa katuihin oli jo valmiiksi tehty sellainen pieni oja tulvavettä varten. No, vettä oli pahimmillaan jotain puoli metriä, joten jos olin jalan liikkeellä, kastuin kyllä kunnolla.

 4. Eveliina / Reissukuume kirjoitti:

  Tuohan kuulostaa ihan Suomen juhannukselta 😉 Vaikkei säälle tosiaan mitään voi, niin harmi silti, että suunnitelmat menivät uusiksi. Uskallan silti väittää, että oli varmasti yksi ikimuistoisimmista vuodenvaihteista? 😀

  • villananna kirjoitti:

   No on kyllä koko reissu ollut ikimuistoinen. Me myös yllättävää kyllä tykästyttiin Kaliforniaan, tai ainakin siihen mitä nyt nähtiin.

 5. Ismo for Takeoff kirjoitti:

  Säät tosiaan voivat sotkea juhlasuunnitelmia ja matkasuunnitelmia muutenkin. Onneksi ei tuon pahempaa sattunut ja pääsitte lentämään kotiin silloin kun pitikin.

  • villananna kirjoitti:

   Onneksi päästiin matkustamaan kotiin. Olisi kyllä tullut tenkkapoo, jos olisi pitänyt jäädä myrskyn silmään.

 6. Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys kirjoitti:

  Onni onnettomuudessa, että myrsky piti taukoa sen verran, että paluulentonne onnistui. 🙂 Harmi että uuden vuoden juhlallisuudet jäi teiltä kokematta.

 7. Paula - Gone with the Gastons kirjoitti:

  Olipas hyvä tuuri, että pääsitte lähtemään takaisin kotiin myrskyn tauotessa. Me nimittäin asutaan täällä, ja sitä sadettahan sitten kesti ja kesti. Me paikalliset emme valita koska vettä kipeästi tarvitaan mutta aikamoisia tuhojahan siitä tuli. Ennen nämä sateet olivat normaali, joka talvinen juttu juuri marras-tammikuun ajalla, mutta nyt ei ole moneen vuoteen satanut lainkaan.

 8. Martina kirjoitti:

  Ohhoh minkä myräkän olette saaneet kokea. Mua jotenkin kiehtoo sään ääri-ilmiöt ja siksi kokemuksenne kuulostaa oudolla tavalla jopa kiehtovalta. Toisaalta muistan kyllä eräänkin hieman voimakkaamman ukkosrintaman Floridassa, jonka edellä ajoimme turvaan hotelliin. Perillä ukkosen alkaessa jännitti niin paljon, että se oli vähän siinä rajoilla, onko enää kivaa vai onko jo liian pelottavaa. Mieleenpainuva muisto siitä kuitenkin jäi niin kuin varmasti myös teille tästä kokemuksesta. 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Joo, ei kyllä hevillä unohdeta sitä fiilistä minkä tuo myrsky loi. Lähinnä jännitys siitä, että päästäänkö kotiin vai jäädäänkö loukkuun.

 9. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Bangkokissa osui kerran kohdalle kaatosade, joka kasteli todella kunnolla. Mutta niinhän tuo on, oli ilmansuunta mikä tahansa, että luonnonvoimille ei mitään voi. Selvisitte kuitenkin ihan kohtuullisesti ajatellen mitä vielä olisi voinut sattua!

 10. Nadine G kirjoitti:

  Niinpä, luonnon voimalle ei voi mitään. Toisaalta sekin oli omalaatuinen seikkailu.
  Onneksi Uusi Vuosi on joka vuosi 😀 Ensi kerralla sitten ottakaa uusiksi. Ehkä uudessa paikassa myös.

 11. Elina / elinanmatkalaukussa kirjoitti:

  Huhhuh, mikä sää! Nuo myrskyt jenkeissä ei myöskään ole aina mitään pikku myrskyjä. Onneksi ette joutuneet myrskyn silmään ja pääsitte hyvällä säällä takaisin suomeen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *