Hae
VillaNanna

Tyttären virkattu toppi

Tyttären virkattu toppi

Surullisen kuuluisa tyttären toppi esitellään vihdoinkin tässä blogissa. Tosin, toppia ei ole vielä päästy kuvaamaan päällä, joten Joudumme tyytymään tasokuviin, jotka otin topista heti kun se valmistui. Miksi toppi on surullisen kuuluisa? Kerron siitä nyt tarkemmin. Onneksi toppi on tällä hetkellä tykätty ja rakastettu.

Tyttären virkattu toppi

Tyttäreni pyysi tuossa kesän alussa, että virkkaisin hänelle valkoisen topin Ruisrockiin ja laittoi myös mitat minulle tulemaan. Tietenkin kilttinä äitinä kipittelin lankakauppaan ja hankin puuvillalankaa, minulla kun ei ollut tarpeeksi valkoista. Lanka vaihtoehdoista valitsin lopulta Drops Paris -langan. Lanka on paksuhkoa ja mukava virkata sekä neuloa. Olen tällä langalla virkannut paljon hiusdonitseja.

Lankaa voi ostaa esimerkiksi Menita lankakaupasta. Jos ei pääse lankakauppaan, niin netin kautta voi myös tilata. 

Tyttäreni tyyli on hyvin klassinen ja vain muutamat värit on sallittuja. Vaatteen ulkonäkö on mahdollisimman minimaalinen. Ei samalla tavoin runsas mitä minulla on. Topin takakappaleen pitää olla mahdollisimman pieni, että saa nyöritettyä kivasti takaosan, mielellään avoin selkä. Pitsikuvion pitää olla hillitty eikä se saa olla mitenkään suurta ja näyttävää. Toppiin ei saanut tulla olkaimia, vaan nyörityksen pitää mennä niskan taakse.

Lopulta junalla Turkuun

Toppi tuli valmiiksi ja se lähetettiin tytölle postissa kotiin. Muutaman päivän päästä tuli viesti, että toppi on aivan ihastuttava, mutta lopulta aivan liian suuri. Ei muuta kuin junalippujen ostoon ja kiireellä topin perässä Turkuun. Purin topin alaosan kokonaan ja aloin virkata uutta alaosaa. Tällä kertaa paljon, paljon pienempänä mitä alun perin tein. Hyvä oli myös se, että pääsin sovittamaan ja näin toppi valmistui lopulta juuri sellaiseksi kuin oli tarkoituskin.

Tähän toppiin ei ole mitään selkeää ohjetta, sillä ulkomuistista tein tämän. Mutta tietenkin Garnstudion ohjeita kannattaa käyttää näiden toppien teossa. Heillä on kivoja toppiohjeita, tai sitten ottaa kuppiosan bikiniohjeesta ja tekee alaosan miten tahtoo. Virkkasin keväällä ja kesällä niin paljon toppeja, että tuossa alkukesästä en enää katsellut mitään ohjeita kun virkkailin.

Tässä oli nyt toistaiseksi tämän kesän virkatut topit. Olenkin jo ottanut kutimet esiin ja neuleita on valmistunut mukavaan tahtiin. Ompelukonetta en ole saanut vieläkään esiin. Ompelut on toistaiseksi ommeltu.

Tyttären virkattu toppi

Ihanaa päivää kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

LUE MYÖS:

Pikavisiitti Turussa

4 kommenttia

  1. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

    Aivan ihana kesäinen toppi! Minäkin rakastan käyttää valkoista juuri kesällä. Ja tulipa hyvä syy käväistä Turussa 😁

  2. Riitta Reisaa kirjoitti:

    Kaunis toppi! Ja nimenomaan: helpointa on tehdä käsitöitä siten, että voi tuon tuosta sovittaa lahjan saajan ylle. Purkaminen on tylsää, mutta lopussa kiitos seisoo!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.