Hae
VillaNanna

Sunnuntain ”mitä kaapista löytyy” herkkua – Porkkanan naateista pestoa

Meillä on sunnuntaisin aina ”mitä kaapista löytyy” -päivä, silloin syödään jämiä tai tehdään jämistä ruokaa tai sitten tyhjennetään kaapit pöydälle ja katsotaan mitä niistä saa. Nyt olikin niin harvinainen sunnuntai, että kaapissa oli vaikka mitä mistä tehdä todella herkullinen päivällinen.
Meillä ei ole koskaan tarkkaa suunnitelmaa kun menemme kauppaan, vaan ostetaan perustarvikkeita ja sitten mitä mieli tekee. Niistä sitten tehdään monta viikkoa kaikenlaisia juttuja. Tämä on meille kaikkein parhain tapa, suunnitelmallisuudessa on käynyt aina niin, että ruokaa on mennyt roskiin, kun kukaan ei halua syödä lopultaan niitä.

Itse aina odotan näitä sunnuntain hetkiä, tällaiset jutut stimuloi hyvin mielikuvitusta ja tulee löydöttettyä mahtavia reseptejä kun surffailee netissä tai selailee omia kirjojaan. Vielä kivempaa on silloin kun elintarvikkeitä on näin paljon, että niistä voi tehdä ihan mitä tahansa.

Näin upeilla säillä ei juuri mieli tee syödä siihen kuumimpaan aikaan ja raskas syöminen siirtyy myöhään iltaan, meillä ainakin. Silti päivällä kannattaa yrittää syödä mahdollisimman useasti ja pieniä annoksia. Kuumille ilmoille sopii hyvin juuri erilaiset keitot kuten sosekeitot, sienikeitot, sipulikeitot ja tomaattikeitot. Useimpia voi syödä myös kylmänä, joka on vain hyvä asia. Salaatit ja toastit sopivat myös hyvin hellepäivän syömisiksi. Meillä tehdään pakkaseen herkullisia välipalajäätelöitä myös. Resepti löytyy täältä. Nämä ovat hyvä vaihtoehto tavalliselle jäätelölle.

Mitä kaapista löytyi:

Porkkanoita naatteineen
muutama peruna
lanttu
persiljaa
voitaikinalevyjä
pinjansiemeniä
parmesaania
turkkilaista jogurttia
kuohukermaa
maustettua rahkaa
hiukan mansikoita ja pensasmustikoita
kauraryynejä
sitruuna
Ei mennyt pitkään kun keksittiin mitä kaikkea näistä aineksista saa tehtyä. Ja hei, porkkanan naatteja ei kannata heittää pois koskaan, niistä saa tehtyä vaikka mitä hyvää, laittaa sellaisenaan vaikka salaattiin tai tehdä pestoa, niin kuin me tehtiin. Naateista tulee tänne myöhemmin lisää resptejä. Ennen sitä kannattaa käydä selailemassa hävikkiruokavinkkejä täällä minun sivustolta, joko klikkaamalla tästä tai bannerin alapuolella olevasta laatikosta. Vinkkejä on sitten ihan kaikenlaisia mitä ikinä keksitäänkään. Joukossa myös näitä vinkkejä mitä tehdä vaikka naateista tai muista jämistä mitä kaapissa on. Ja aina kannattaa googletella ja selailla reseptejä ja vaikka ei löytäisi sopivaa ohjetta, niin aina voi testailla reseptejä omilla aineilla.

Sunnuntain menuu
juuressosekeitto
porkkana naattipesto
kaurarieskat
kuningatar viinerit

Suosittelen todella kokeilemaan tuota naattipestoa, sitä voi käyttää tavallisen peston tapaan. Pinjan siemenet voi myös korvata pähkinöillä tai kokeilla vaikka auringonkukansiemeniä. Öljykin voi olla jotain muuta kuin oliiviöljyä. Ei muuta kuin kokeilemaan erilaisia vaihtoehtoja. Nautinnollisia ruokahetkiä teille kaikille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *