Hae
VillaNanna

Hame rikkinäisestä paidasta

Hame rikkinäisestä paidasta

Mitenkä saadaan hame lumppulaatikon rikkinäisestä paidasta? Kysynpähän vain. Rikkinäinen paita on kyllä erittäin hyvää materiaalia hameeksi, tosin moneksi muuksikin. Tällä kertaa halusin kuitenkin hameen. Olisin laittanut myös alushameen, jos olisi ollut materiaalia siihen. Tällä kertaa ei ollut.

Hame rikkinäisestä paidasta

Olen pyöritellyt tätä paitaa pidempään jo ja monen mutkan kautta päädyin tekemään paidasta hameen. Nyt tietenkin haluaisin jo jotakin muuta, mutta aloitetaan nyt vain tästä hameesta. Kun joskus satun saamaan vuorikangasta, lisään vielä vuorin hameeseen. Se lisää hameen käyttömukavuutta näin syksyllä.

Pienen mietinnän jälkeen päädyin Suuri käsityölehden kaavaan 2/2009, joka on minun yksi lemppareista. Tällä kaavalla on tehty monet hamoset. Kaava on näyttävä ja ulkonäkö muuttuu aika helposti lisäämällä taskut tai poistamalla ne. Tähän hameeseen en saanut taskuja, vaikka ensin niin suunnittelin. Kaikki materiaali upposi itse hameeseen. Joten ensi kerralla sitten.

Hame rikkinäisestä paidasta

Kirppikseltä ja itsetehtyä

Asuuni kuuluu Fidasta aikanaan löydetty suloinen neule, Jalkaan sujahti myös Fidasta löytyneet nilkkurit. Päähän laitoin itse neulotun pipon ja kaulalle kieputin kaulahuivin, jonka olen tehnyt leikkuujätteestä. On muuten aivan ihanan lämpöinen huivi. Siinä on flanellia, pitsiä, tekoturkista, ihan mitä vaan voi tällaiseen kaulahuiviin laittaa. Mitä överimpi, sen parempi. Muuta ohjetta tällaisen tekoon ei ole, kuin, että ompele vaan kaikkea yhteen.

Ruutukuosi on mun lemppari

Minulla on sellainen olo, että kaikki kuosit on mun lemppareita, tosin taitaa olla myös niin, että ruutukuosi menee kaiken edelle sitten kuitenkin. Koska pidän todella paljon brittiläisestä maalaistyylistä, ja kukonaskeleen sekä kalanruodon lisäksi ruutu komeilee tässä tyylissä hienosti. Varsinkin syksyisin tämä tyyli nostaa aina päätään ja tekee mieli pukeutua villaan päästä jalkoihin. Tämä tyyli suorastaan huutaa meikäläisen nimeä ja onneksi minulla on tyyliin sopivaa vaatetta vielä olemassa.

Jotenkin olen alkanut kaivata tätä brittiläistä maalaistyyliä enemmänkin vaatekaappini, johtuu myös varmaan pitkälti tuosta nyt hitiksi nousseeseen dark academia -tyyliin, joka on kyllä niin tuota maalaistyyliä kuin olla jo voi. Tai onhan se samaa, nimi vain toinen. Toki on tullut vähän uudempiakin juttuja mukaan. Tietyllä tapaa ne myös erottaa toisistaan aika helposti myös. Mutta joka tapauksessa tämä hyvin maanläheinen, villaa vilisevä tyyli on seurannut minua vuosia.

Mitkä ovat tällä hetkellä sitten niitä vaatteita, joita teen sekä etsin kirppareilta? 

 • Villasekoite liivit
 • Villasekoite bleiserit
 • Nahkatakki (biker -tyylinen, joka on talveen soveltuva)
 • Slipoveri (mielellään tumman sävyinen)
 • Leveästi pliseerattu hame
 • Leveä housuhame, joka on tehty villasekoitteesta

Ostoslistani ei ole pitkä, mutta aiheuttaa kuitenkin omalta osaltaan harmaita hiuksia, kun tehtävä ei ole kovin helppo kuitenkaan. Jää nähtäväksi miten homma etenee ja miten monta asiaa saan toteutettua tämän talven aikana. Ensi vuonna sitten taas uudet kujeet.

Mahtavaa lauantaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fiTwitter

LUE MYÖS:

Syystakki muuttui hameeksi

Käsissä on voimaa

Minun tyylini

8 kommenttia

 1. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

  ihan söpö lopputulos 🙂

 2. Diiskuneiti kirjoitti:

  Tosi kivan hameen sait aikaan paidasta ja ihanat kengät 🙂

 3. Jasmin kirjoitti:

  Ei voi kun ihailla sun kekseliäisyyttä…

 4. Marjo kirjoitti:

  Minä joudun taas kerran toteamaan ”sinä olet äärimmäisen kekseliäs ja luova”.
  Me muut näemme ”vain rikkinäisen paidan” mutta sinä näet mahdollisuuden ja tulevan lopputuloksen 🙂

  https://www.marjonmatkassa.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.