Hae
VillaNanna

Herkulliset ruisvehnäsämpylät

Hyvää huomenta kaikille!
Onko mitään niin ihanaa kuin tuoreen sämpylän tuoksu kodissa? Se on aivan ihana tuoksu. Tuore ja lämmin sämpylä maistuu niin hyvälle, riittää voinokare päälle, muuta ei tarvita. Sämpylän tuoksu tuo myös oman lapsuuden mieleen, silloin isoäiti leipoi herkkusämpylöitä ja niitä syötiin aamupalaksi, välipalaksi, iltapalaksi. Ihania sekajauhosämpylöitä. Sitä aikaa ei enää takaisin saa mutta lähelle sitä omaa lapsuutta voi omat lapsensa viedä, leipomalla omia sämpylöitä, sekoittamalla omat jauhonsa.
Tuossa jokin aika sitten ostin Haltialan tilalta jauhoja, ruisjauhoa sekä hiivaleipäjauhoa. Näillä jauhoilla tein meille todella herkulliset sämpylät, joita voi syödä teen kanssa tai vaikka kukkakaali-kesäkurpitsakeiton kanssa. Halpaa ja helppoa ruokaa, nappaa keiton ohje samalla kun kirjoittelet sämpyläreseptiä. 
Itse valmistettu leipä on herkullista, halpaa ja helppo valmistaa. Ihania reseptejä on isot määrät ja jokaista reseptiä voi muokata mielin määrin sen mukaan mitä sattuu kaapissa olemaan tarvikkeita. Erillaiset mausteet, kuivatut marjat, siemenet ja puurojen jämät ovat hyviä vaihtoehtoja antamaan makua ja särmää leipiin. Anista ja kuminaa, auringonkukansiemeniä, karpalo, pähkinärouhe, kaurapuuron jämät. Taikinaan vain kaikki ja aina on leipä eri makuista vaikka tekisi saman taikinan. 

Ihanaa keskiviikkoa!

-Melissa-

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Pitäisi itsekin pitkästä aikaa tehdä sämpylöitä, uunituoreet&itsetehdyt sämpylät ovat ihan parhaita <3

 2. Elina // Vauhtihirmun elämää kirjoitti:

  Oi että miten herkullisen näköisiä! NAM! Pitäisi itsekin aktivoitua ja alkaa taas tekemään sämpylöitä 🙂

 3. Melissa L kirjoitti:

  Ne on ihan parasta 🙂

 4. Melissa L kirjoitti:

  Suosittelen. Tässä hommassa tulee niin hyvä mieli kun saa purkaa kiukkunsa ensin taikinaan ja sitten syödä hyvää leipää 😀

 5. isivuosi kirjoitti:

  Kuulostaa kokeilemisen arvoiselta reseptiltä.
  Muutenkin pitäisi aktivoitua tuon leipomisen suhteen.

 6. enkulin käsityöt kirjoitti:

  Nams. Kiitos ohjeesta. Pakko kokeilla.

 7. Melissa L kirjoitti:

  Se on niin kivaa puuhaa, myös lapsen kanssa 🙂

 8. Melissa L kirjoitti:

  Nämä meni kyllä alta aikayksikön täällä meillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *