Hae
VillaNanna

Suojatakki ensi vuoden kalenterille

Suojatakki ensi vuoden kalenterille

Tiedättekö mitä? Olen sitä mieltä, että suojatakki ensi vuoden kalenterille on tärkeä kapistus. Parasta on se, että sen voi vaihtaa toiseen kalenteriin jälleen ensi vuonna. Eikä haittaa, vaikka siihen tulisi kahvitahroja tai muuta likaa, sillä se kertoo kalenterin eletystä elämästä, tahrat antaa sille särmikkyyttä, kuten rypyt kasvoilla.Ommellaan sieltä täältä ja tehdään paperista koristeita, joita voidaan pikku hiljaa lisäillä kirjan sivuille. Niille erilaisille härpättimille, tarvitsen vielä pussukan, joka kulkee kalenterin mukana.

Minulla oli kovin suunnitteilla, että tämän loman käytän ompeluun, mutta toisin kävi. Ommella en juuri ole ehtinyt. Kaikkea muuta kyllä ja ihan tarpeellistakin. Innostuin opettelemaan Junk journalin tekoa ja tulette vielä näkemään millaiset olen tehnyt. Opettelin tuon taidon ihan siitä syystä, että kesällä minä ja työkaverini järjestämme nuorille Junk journal -pajan. Hyvä osata ja tietää mitä tekee ennen kuin alkaa ohjaamaan muita.

Suojatakki ensi vuoden kalenterille Suojatakki ensi vuoden kalenterille

Suojatakki ensi vuoden kalenterille

Tähän suojatakkiin käytin hyödykseni valkoisia farkkuja, jotka olen aikaa sitten sukeltanut Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta. Housut olivat pitkälti värjääntyneet, eivätkä soveltuneet oikein vaatteeksi enää, joten tällaiseen puuhaan ne sitten jäivät. Kaikki muutkin koristeet on kaikenlaisia jämiä, joita on käteen jäänyt sieltä täältä. Ompelin mukaan myös vanhan pussukan, jota en enää käyttänyt missään. Pussukka on myös alunperin tehty farkkujen lahkeista, farkut on itse tekemäni, mutta en niitä käyttänyt, joten leikkasin niistä shortsit.

Palataan tähän suojatakkiin… Mittasin ensin kalenterin ja lisäsin saumanvarat. Tämän jälkeen ompelin sisäosien päärmeet sekä koristeet, myös päälliosan koristeet. Lopuksi yhdistin osat toisiinsa ja pujotin kalenterin kannet varovasti suojatakin sisään. Halusin myös liimata muutaman paperikoristeen jo valmiiksi kalenterin sivuille. Näitä saa laittaa lisää ja varmasti joulun jälkeen teen lisää erilaisia koristeita. Ja parastahan on se, että kaiken voi tehdä jämistä, mitään ei tarvitse ostaa kun erilaista paperitavaraa tulee sisälle ihan jatkuvasti postin mukana ja oma leikkuu -ja ompelujätekasa kasvaa. Hyvä hyödyntää siis kaikki mitä irti saa. On sitten kiva katsella vuotta taakse päin kun kalenteri on täynnä erilaisia kivoja juttuja. Ja kyllä niitä söpöläisiä esittelen myös täällä….Ihan varmasti.

Blogi menee hetkeksi paussille, mutta meidän puuhia voi seurata Instassa.

Suojatakki ensi vuoden kalenterille

Ihanaa joulua kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

10 kommenttia

 1. Tuija Mäki kirjoitti:

  Ihana suojatakki kalenterille! Persoonallinen ja hauska, myös helppo toteuttaa. Muistan, kun koulussa tehtiin joskus aikoinaan vastaava. Se oli sellanen siniruudullinen ja taidettiin jotain kirjoakin siihen. Nyt voisin tehdä taas tällaisen, inspiroiva postaus! Kiitos.

  • villananna kirjoitti:

   Me taidettiin tehdä viholle vohvelikankaasta, johon tehtiin langalla kuvioita.

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Ihana suojatakki. Tulikin mieleeni, että itselläni ei taida ensi vuodelle vielä edes kalenteria olla…

 3. Diiskuneiti kirjoitti:

  Voi onpa söpö! 🙂

 4. Marjut kirjoitti:

  Ihana suojatakki, eikä varmasti tule toista samanlaista vastaan. 🙂

 5. hannamariav kirjoitti:

  Aika hauska idea! Ite tykkään pitää kalenterin hyvin siistinä tai koristella sen kannet erikseen. Pääosin kalenteri pysyy kokonsa vuoksi työpöydällä tai repussa, mutta jos sitä tulisi kuljetettua enemmän niin tämmöinen olisi varmasti itsellekin hyödyllinen!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

  • villananna kirjoitti:

   Mulla tää liikkuu koko ajan mukana, siksi on hyvä, että tää on jollain tavoin suojattu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *